Vjosa- trektocht te paard in Albanië


Deze trektocht te paard naar de Albanese rivier Vjosa combineert een uitdagende paardrijervaring met allerlei ontspannende activiteiten in de natuur.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.719

Volop variatie in Albanië te paard

Deze trektocht te paard in het zuiden van Albanië voert door werkelijk onaangeraakte natuur. Deze varieert langs de route sterk. Zo rijd je door bossen en bergen in het hooggelegen deel van de tocht, maar je maakt ook lange galoppades langs de rivier wanneer je op lager gelegen gebied bent aangekomen. Sommige delen die je tijdens deze tocht bezoekt liggen zo afgelegen dat de minderheid die er woont, hun eigen taal voeren. Je maakt kennis met de historie en de rijke cultuur, maar ook met de gewoonten en het leven in de verschillende plattelandsgebieden.

Ook bij de accommodaties aan variatie geen gebrek. Je logeert bij families thuis, je kampeert een keer langs de rivier en er zijn hotelovernachtingen in het programma opgenomen. Tijdens de tocht is er een dag waarop er delen naast de paarden wordt gelopen, omdat het steile terrein dat vereist.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1: 
Verzameltransfer per minibus naar de bestemming 250 kilometer. Bezoek aan de historische stad is mogelijk en een aanrader. Diner en bespreking van de tocht met de gidsen in het hotel. 

Dag 2:  
De tocht kan beginnen. Eerst rijden we over het platteland naar het middeleeuwse dorp Karjan. Door het heuvelachtige landschap met kleine stroompjes en kliffen, rijden we langs kleine huisjes en tuinen naar deze historische plaats. Handelkaravaans vonden hier hun rustplaats, kleine kerkjes en Romeinse bruggen zijn historische tastbaarheden. Onderweg naar Karjan zien we ook de ruïnes van het kasteel Santa Triada dat in de vroege 19e eeuw werd opgeknapt. In de communistische tijd werd dit kasteel voor militaire doeleinden gebruikt. Het ligt op een strategische plek. Na vier tot vijf paardrijden vinden wij in Karjan onze accommodatie bij een lokale familie waar wij een traditionele schotel krijgen geserveerd. 

Dag 3: 
Door de Drino vallei rijden we naar het dorp Hundkuq. De rit wordt uitdagend als we een klein bos inrijden. Via het bos rijden we naar het dorp Labova met een indrukwekkende kerk en grote huizen die de oude handelaren toebehoorden. De meeste zijn nu vervallen tot ruïnes. Bij Labova is het tijd voor de picknick. Na de rust en een bezoek aan het dorp, rijden we de bergen in. Let op de zeldzame planten, bloemen zoals wilde roos en kruiden als oregano. Het bergpad leidt naar een vallei waar we op een kudde van duizend schapen zullen stuiten. Ruiters kunnen schapen melken en samen met de herders koken.

Dag 4: 
De tocht van vandaag volgt de middeleeuwse karavaanroute. Langs de eeuwenoude weg treffen we een prachtig natuurmonument, de Rots van Zhej en we stoppen even bij de waterbron van Lliar. Via een spannend pad dalen we af naar de overblijfselen van een middeleeuwse stenen brug die in februari 2018 uiteindelijk is ingestort. Wij stoppen hier voor de lunch en een duik in de rivier.  Daarna rijden we door naar ons onderkomen in het dorp Hoshteva met zijn unieke kerk en paganistische elementen.

Dag 5: 
Onze dagtocht begint met een behoorlijke bergbeklimming. Daarna zal de rit vooral bergafwaarts gaan. Onderweg komen we langs kleine dorpjes, bezoeken we een kerkje en zien we oude kasteelruïnes liggen. Picknick onder de bomen langs de rivier. We overnachten in een dorpshuis waar we met de familie in hun tuin eten.

Dag 6: 
De tocht voert verder naar beneden tot we de Vjosa hebben bereikt. Wij volgen de rivier en bewonderen het adembenemende landschap dat enorm verschilt met het gebied waar we de dagen ervoor reden. Langs de rivier zijn we in de gelegenheid lang te galopperen. We kamperen langs de rivier en genieten van het eten uit het restaurant in het dorp Permet. Als we ’s middags aankomen op onze kampeerplaats bestaat de mogelijkheid te vissen of te zwemmen. Ons eten halen we (per auto) op uit het restaurant, we eten onder de sterren langs de rivier.

Dag 7: 
We blijven de stroom van de rivier volgen. Het landschap is heuvelachtig en leent zich uitstekend voor lange galoppades. Tegen lunchtijd bereiken wij Permet. Hier vinden wij ons hotel. We geven de paarden rust,, lunchen in een restaurant nabij het hotel en hebben de middag vrij. Tihjd om te wandleen in de natuur of met de auto een bezoek te brengen aan een nabijgelegen dorp met een orthodoxe kerk waar prachtige iconen zijn te zien. Diner in een familierestaurant in het dorpscentrum.

Dag 8: 
Dit is een vrije dag. Suggesties: laat je naar de thermische wateren van Benja rijden, ontdek de canyons te voet, ga zwemmen of ontdek de ‘duivengrot’ langs de rivier Langarica. De lunch is gepland in een restaurant bij de canyons. Het is ook mogelijk deze dag te benutten om uit te rusten. Aan het einde van de middag keren we terug naar Permet waar we in een restaurant vlakbij ons hotel dineren.

Dag 9: 
Na alle rust is het tijd om de langste en ook moeilijkste etappe van de trektocht maken. Aangeraden wordt lange mouwen te dragen vanwege alle takken die we links en rechts langs de paden zullen opmerken. De rit staat in het teken van de beklimming van de berg Dhembel die een prachtig panorama biedt. Omdat onze supportauto hier niet kan komen, nemen we onze picknick mee in de zadeltassen. Sommige stukken lopen we naast onze paarden. In de middag rijden we langs een byzantijnse kerk en het klooster uit 1702 van Sint Michael van Nivan.  Zo komen we aan bij de familie waar wij overnachten en dineren. Ook deze streek heeft zijn eigen bijzonderheden en zelfs een eigen taal. Wij hebben volop gelegenheid deze streek en zijn streekproducten zoals een unieke honing uit de bergen van Zuid-Albanië te leren kennen.

Dag 10: 
De route van deze dag kenmerkt zich door afwisselende landschappen en dito rijtempo. Uitgestrekte valleien, steile afdalingen, groene bossen en de schoonheid van de rivier Suha vormen de karakteristieken van de rit voor de lunch. Die gebruiken we bij de rivier waar we ook kunnen zwemmen. ’s Middags gaan we weer klimmen. We brengen een bezoek aan de oudste kerk van het land, de kerk van Lobavoa van het Kruis. Later in de middag rijden we naar het kleine stadje Libobova gelegen aan de voet van een berg. Hier zijn vele archeologische opgravingen gedaan die de lange geschiedenis van bewoning aantonen. Overnachting en traditioneel eten bij een familie in huis. 

Dag 11: 
Een korte rit van zo’n 3,5 uur sluit onze trektocht af. In de ochtend genieten we van de glooiende heuvels, de Drino vallei en lieflijke waterstroompjes. Zo rijden we naar het nationaal park Antigonea. Daarvoor maken we een steile beklimming. Na de pauze in het nationaal park rijden we in een uurtje naar de stallen waar we de paarden afzadelen en vrij laten. Onze picknicklunch volgt op een plek in het dorp, nabij de stallen. Overnachting in hetzelfde hotel als bij aankomst en ons afscheidsdiner gebruiken we in een gezellig restaurant bij de oude bazar.

Dag 12: 
Na het ontbijt in het hotel volgt de verzameltransfer naar het vliegveld. 

Vertrekdata Kamertype 11n *  
20/04/2024  - 01/05/2024
Diverse accommodaties op indeling
€  1.719
Boek nu
05/10/2024  - 16/10/2024
Diverse accommodaties op indeling
€  1.719
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer alleen mogelijk op aanvraag voor de eerste en laatste nacht. Indien mogelijk dan is de betaling hiervan € 25 p.n ter plaatse te betalen.

Indien er minder dan 4 ruiters zijn kan de tocht doorgaan tegen een kleine groep toeslag van € 183 p.p 

Kamertype

11n *


20/04/2024  -  01/05/2024

Diverse accommodaties op indeling

1.719

05/10/2024  -  16/10/2024

Diverse accommodaties op indeling

1.719


(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer alleen mogelijk op aanvraag voor de eerste en laatste nacht. Indien mogelijk dan is de betaling hiervan € 25 p.n ter plaatse te betalen.

Indien er minder dan 4 ruiters zijn kan de tocht doorgaan tegen een kleine groep toeslag van € 183 p.p 


Data 2024


20-04 t/m 01-05 - vol
05-10 t/m 16-10 - 8 ruiters, 2 plaatsen

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 14 jaar (en tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek) (tot 4 ruiters tegen toeslag mogelijk vertrek)

Eenpersoonskamer alleen mogelijk op aanvraag voor de eerste en laatste nacht. Indien mogelijk dan is de betaling hiervan € 25 p.n ter plaatse te betalen.

Indien er minder dan 4 ruiters zijn kan de tocht doorgaan tegen een kleine groep toeslag van € 183

Inclusief

 • 12 dagen / 11 nachten
 • Waarvan 2 overnachtingen in hotel, overige nachten in diverse accomodaties meestal met gezamenlijk sanitair
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag ontbijt, excl. dag 8
 • 9 dagen paardrijden tussen de 3 en 6,5 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagage in volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Tirana (TIA) € 90 p.p. retour (duur 3-4 uur). Op dag van aankomst verzameltransfer mogelijk om 12.00 uur of 15.00 uur, op dag van vertrek vlucht terug mogelijk vanaf 13.00 uur.
 • Verzameltransfer haven Saranda (vlucht op Corfu en door met de bus naar de ferry naar Saranda) € 50 p.p. (duur 1 uur). Op aankomstdag transfer mogelijk om 10.00 uur of 15.00 uur. Vertrekdag vroege transfer terug, voor de eerste ferry.
 • Lunch eerste dag
 • Maaltijden en drankjes dag 8
 • Overige drankjes
 • Entree excursies volgens programma (kloosters, kerken)
 • Reis- / Annuleringsverzekering