Voor pioniers: allereerste trektocht te paard in Azerbeidzjan

vanaf € 2.990 BOEK NU


Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan

Op sterke, rustige lokale paarden wordt een unieke trektocht gemaakt die alle facetten van het berggebied laat zien. De tocht voert over ruige en indrukwekkende bergpassen, heldere bergmeren en ongerept gebied.

vanaf € 2.990

Deze reis valt niet onder het calamiteitenfonds!

Azerbeidzjan is het enige land in de Kaukasus waar het mogelijk is van de zuidelijke naar de noordelijke heuvels over te steken. In dit immense gebergte biedt Azerbeidzjan het wildste terrein voor activiteiten in de natuur. Gericht op de olie-industrie hadden de beslissingnemers in het verleden niet gedacht aan het ontwikkelen van outdoor-toerisme of sport. Daardoor is het land ongerept gebleven. Op sterke, rustige lokale paarden wordt een unieke trektocht gemaakt die alle facetten van het berggebied laat zien. 

Azerbeidzjan grenst aan Georgië, Dagestan, Armenië en Iran. Het land herbergt in het noorden de grote bergen van de Kaukasus en in het zuiden kent het de Talysh bergen. Daarnaast ligt het pittoreske nationale park Hirkan in Azerbeidzjan. 

De trektocht op kleine bergpaarden uit de Kaukasus voert door het ruige en onaangeraakte gebied. De paarden zijn kalm en sterk en goed gehumeurd. Ze beschikken over een ongelooflijke balans en kennen hun werk heel goed, ze weten precies hoe zij hun energie het beste verdelen. 

Tijdens deze trektocht in de wildernis van de Kaukasus zijn we zelfvoorzienend. Over de hele route hebben we geen mobiel bereik; daarvoor ontbreekt het netwerk. Tijdens onze tocht rijden we over indrukwekkende bergpassen, over bergpaden of op het hoge plateau. We rijden tussen heldere bergmeren, door ongerept bos en wilde rivieren. 

Lezgian
De lokale Lezgian vergezellen ons op deze trip. Zij kennen het ongelooflijke nationale park Ismaili als hun broekzak. Doel is het dorp Lahic te bereiken. Deze plaats wordt bewoond door de Tat. Oorspronkelijk komt dit volk uit Iran. 

Vervoer en transport door de bergen kan in dit gebied uitsluitend te paard. Mensen, maar ook materialen als hout en stenen worden te paard vervoerd. Wij kienen onze route per dag uit en laten deze overeenkomen met het weer, de conditie van de paden en sneeuwverwachting. Elke dag zal een avontuur zijn en elke trektocht biedt nieuwe wegen. 

Overnachtingen
Deze trip door de Kaukasus biedt een rijke variatie aan natuur en cultuur. Zo voert de tocht door verschillende ecosystemen en landschappen die de ene keer uit groene bergen bestaan en dan weer uit vulkanische woestijn. Ook maken we kennis met het culturele erfgoed in onder meer Bakoe. In de steden overnachten wij in hotels. Tijdens de trektocht verblijven wij in kampementen die in diepe valleien zijn opgezet. We genieten van verse Azerbeidzjaanse en Lezgische maaltijden.  

Treinreis
De  reis wordt afgesloten met een treinreis in een oude Sovjet nachttrein die ons naar Tbilisi brengt. We verkennen de mooie hoofdstad van Georgië en genieten van haar charme. Tbilisi is een levendige en warme stad waar veel is te beleven. Wanneer we net uit Azerbeidzjan in Georgië aankomen, zal het eerste gevoel je doen herinneren aan Europa met zijn straten van keien, kleien, mooie huizen, maar al snel voel je de invloed vanuit het Midden-Oosten. 

Tijdens deze reis ontdek je de verschillen en de overeenkomsten tussen de twee voormalige Sovjetlanden (van de drie) in het Kaukasusgebied.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1: 
Aankomst in de avond op het vliegveld. Verzameltransfer naar het hotel in hartje Bakoe.

Dag 2: 
Toer door het middeleeuwse hart van Bakoe. Ontdek de steegjes, moskee en paleizen en wandel langs de grote huizen van de 19e eeuwse oliebaronnen. Verken de markt. We dineren in een restaurant en overnachten in het hotel.

Dag 3: 
Voordat we diep de bergen in gaan, rijden we het noorden in dat bij de Kaukasus hoort. We verkennen het dorp Kish. Hier bevindt zich de oudste kerk van de Kaukasus. We picknicken onderweg en rijden aansluitend naar Sheki, een belangrijk plek op de Trans-Kaukasus handelsroute. We bezoeken het fort dat als enige is overgebleven van het grotere complex dat hier heeft gestaan. Overnachting in een pension.

Dag 4 t/m 10: 
Ons avontuur te paard gaat beginnen. Het programma staat niet vast. We stijgen voor het eerst op in een klein dorp van waaruit wij naar het nationaal park rijden, een natuurreservaat dat nog compleet onbedorven is. Door prachtige bossen en langs mooie rivierbeddingen rijden we over ruig terrein zonder ruiterpaden of wegen naar het basiskamp. Hier wordt besloten wat er de komende drie dagen gaat gebeuren. Dit hangt ook af van de weersomstandigheden. Het is mogelijk vanuit de basis dagtochten te maken en telkens terug te keren naar het kamp. Ook bestaat de optie om vanaf het basiskamp te vertrekken met tent en uitrusting om voor de komende twee of drie dagen verder te trekken. Dan overnachten we in de tenten. 
De tweede helft van de trektocht voert naar het dorp Lahic. Het is drie tot vier dagen paardrijden naar het oude dorp Lahic, waar de mensen een Perzisch dialect spreken. Oorspronkelijk komen zij uit Iran of Afghanistan. Onderweg overnachten we in een mooi kamp met zicht op de top van de Babadag, een van de hoogste bergen van Azerbeidzjan. Vanaf deze plek kunnen we een of twee dagen een tocht maken, afhankelijk van de resterende tijd die we hebben.
De trektocht te paard eindigt op de tiende dag in Lahic.

Dag 11: 
We brengen onze tijd door in de authentieke straten van Lahic. Het dorp is bekend om zijn middeleeuwse watervoorziening en om zijn traditionele kleine ateliers waar onder meer juwelen, koperwaar, tapijten worden vervaardigd. ’s Middags rijden we in de minibus terug naar Bakoe. In de stad dineren we in een restaurant en overnachten we in een hotel.

Dag 12: 
Vandaag verkennen wij Gobustan, rijk aan archeologie. We trekken het gebied in waar meer dan zesduizend rotstekeningen zijn gevonden van vijf- tot veertigduizend jaar oud. De meeste tekeningen stellen primitieve mensen en dieren voor, ze laten stukken van veldslagen zien, rituele dansen, stierengevechten en er zijn tekeningen van de zon en de sterren. Lunch onderweg of in een restaurant. We bezoeken een bijzonder fenomeen: de moddervulkanen van Azerbeidzjan. Voor het contrast met de bergen waarin we hebben gereden, bezoeken we ook de oude industriegebieden van Bakoe, maar bezoeken ook de Ateshgah tempel van vuuraanbidders.

We dineren vroeg zodat we de nachttrein naar Tbilisi niet missen. We brengen de nacht door in de oude trein in Sovjetstijl. Vertrek is gepland om 21.00 uur.

Dag 13: 
In de ochtenduren arriveren we in Tbilisi. Eerst brengen we onze bagage naar het hotel en zetten ons vervolgens aan het ontbijt. Daarna bezoeken we het oude centrum van Tbilisi. Na onze gezamenlijke toer langs historische bezienswaardigheden en bijzondere architectuur is de rest van de dag vrij te besteden. Het diner gebruiken we gezamenlijk in een restaurant. Onze laatste nacht van deze reis brengen we door in het hotel.

Dag 14: 
Verzameltransfer naar Tbilisi luchthaven voor de vlucht  terug naar huis

Vertrekdata Kamertype 13n *  
05/09/2019  - 18/09/2019
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  2.990
€  2.990
€  2.990

(*) Alle prijzen per persoon

Data met al boekingen:

05-09 t/m 18-09 - nog 1 plaats

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 Kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar, zeer ervaren en goede conditie onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Minimaal 6 ruiters en maximaal 8 ruiters ( 3 weken voor vertrek) (tocht kan bij 5 ruiters toch doorgaan tegen een toeslag van 100 euro per persoon)

Inclusief

 • 14 dagen / 13 nachten
 • Waarvan 4 nachten in 3/4 sterren hotels in het centrum van Baku en Tbilisi. 1 nacht in gezinsverblijven in Lahic en Sheki, tijdens de paardentocht in de tent of in het kamp. In Sheki zou een 3 * hotel kunnen zijn.
 • Volpension vanaf dag 2 ontbijt t/m dag 13 diner, en de daarbij behorende niet-alcoholische drankjes
 • 7 dagen paardrijden
 • Entreekaartjes voor de uitstapjes omschreven in het programma
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven en de overige transfers
 • Transport van de bagage met pakpaarden
 • De nachttrein van Baku-Tbilisi
 • Frans- duits- en engelstalige gids

Exclusief

 • Heen en terugreis, heen naar luchthaven Baku en terug vanaf luchthaven Tbilisi
 • Verzekering
 • Maaltijden op dag 1 en dag 14
 • Alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Entrees voor bezienswaardigheden in de vrije tijd
 • Slaapmatje, en slaapzak