Voor pioniers: allereerste trektocht te paard in Azerbeidzjan

vanaf € 2.990 BOEK NU


Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan
Trektocht te paard Azerbeidjan

Op sterke, rustige lokale paarden wordt een unieke trektocht gemaakt die alle facetten van het berggebied laat zien. De tocht voert over ruige en indrukwekkende bergpassen, heldere bergmeren en ongerept gebied.

vanaf € 2.990

Azerbeidzjan is het enige land in de Kaukasus waar het mogelijk is van de zuidelijke naar de noordelijke heuvels over te steken. In dit immense gebergte biedt Azerbeidzjan het wildste terrein voor activiteiten in de natuur. Gericht op de olie-industrie hadden de beslissingnemers in het verleden niet gedacht aan het ontwikkelen van outdoor-toerisme of sport. Daardoor is het land ongerept gebleven. Op sterke, rustige lokale paarden wordt een unieke trektocht gemaakt die alle facetten van het berggebied laat zien. 

Azerbeidzjan grenst aan Georgië, Dagestan, Armenië en Iran. Het land herbergt in het noorden de grote bergen van de Kaukasus en in het zuiden kent het de Talysh bergen. Daarnaast ligt het pittoreske nationale park Hirkan in Azerbeidzjan. 

De trektocht op kleine bergpaarden uit de Kaukasus voert door het ruige en onaangeraakte gebied. De paarden zijn kalm en sterk en goed gehumeurd. Ze beschikken over een ongelooflijke balans en kennen hun werk heel goed, ze weten precies hoe zij hun energie het beste verdelen. 

Tijdens deze trektocht in de wildernis van de Kaukasus zijn we zelfvoorzienend. Over de hele route hebben we geen mobiel bereik; daarvoor ontbreekt het netwerk. Tijdens onze tocht rijden we over indrukwekkende bergpassen, over bergpaden of op het hoge plateau. We rijden tussen heldere bergmeren, door ongerept bos en wilde rivieren. 

Lezgian
De lokale Lezgian vergezellen ons op deze trip. Zij kennen het ongelooflijke nationale park Ismaili als hun broekzak. Doel is het dorp Lahic te bereiken. Deze plaats wordt bewoond door de Tat. Oorspronkelijk komt dit volk uit Iran. 

Vervoer en transport door de bergen kan in dit gebied uitsluitend te paard. Mensen, maar ook materialen als hout en stenen worden te paard vervoerd. Wij kienen onze route per dag uit en laten deze overeenkomen met het weer, de conditie van de paden en sneeuwverwachting. Elke dag zal een avontuur zijn en elke trektocht biedt nieuwe wegen. 

Overnachtingen
Deze trip door de Kaukasus biedt een rijke variatie aan natuur en cultuur. Zo voert de tocht door verschillende ecosystemen en landschappen die de ene keer uit groene bergen bestaan en dan weer uit vulkanische woestijn. Ook maken we kennis met het culturele erfgoed in onder meer Bakoe. In de steden overnachten wij in hotels. Tijdens de trektocht verblijven wij in kampementen die in diepe valleien zijn opgezet. We genieten van verse Azerbeidzjaanse en Lezgische maaltijden.  

Treinreis
De  reis wordt afgesloten met een treinreis in een oude Sovjet nachttrein die ons naar Tbilisi brengt. We verkennen de mooie hoofdstad van Georgië en genieten van haar charme. Tbilisi is een levendige en warme stad waar veel is te beleven. Wanneer we net uit Azerbeidzjan in Georgië aankomen, zal het eerste gevoel je doen herinneren aan Europa met zijn straten van keien, kleien, mooie huizen, maar al snel voel je de invloed vanuit het Midden-Oosten. 

Tijdens deze reis ontdek je de verschillen en de overeenkomsten tussen de twee voormalige Sovjetlanden (van de drie) in het Kaukasusgebied.

Inclusief

 • 14 dagen / 13 nachten
 • Waarvan 4 nachten in 3/4 sterren hotels in het centrum van Baku en Tbilisi. 1 nacht in gezinsverblijven in Lahic en Sheki, tijdens de paardentocht in de tent of in het kamp. In Sheki zou een 3 * hotel kunnen zijn.
 • Volpension vanaf dag 2 ontbijt t/m dag 13 diner, en de daarbij behorende niet-alcoholische drankjes
 • 7 dagen paardrijden
 • Entreekaartjes voor de uitstapjes omschreven in het programma
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven en de overige transfers
 • Transport van de bagage met pakpaarden
 • De nachttrein van Baku-Tbilisi
 • Frans- duits- en engelstalige gids

Exclusief

 • Heen en terugreis, heen naar luchthaven Baku en terug vanaf luchthaven Tbilisi
 • Verzekering
 • Maaltijden op dag 1 en dag 14
 • Alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Entrees voor bezienswaardigheden in de vrije tijd
 • Slaapmatje, en slaapzak