Ontdek de canyons en watervallen van Brazilië


In Brazilië kan je een onvergetelijk paardrijdavontuur beleven. Tegen de achtergrond van enorme kloven en kliffen met indrukwekkende watervallen, staat een unieke ervaring op je te wachten.

Gevorderde beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 2.262

In een land als Brazilië kan je een onvergetelijk paardrijdavontuur beleven. Tegen de achtergrond van enorme kloven en kliffen met indrukwekkende watervallen, staat een unieke ervaring op je te wachten. Nooit eerder was paardrijden zo bijzonder. De combinatie van de natuurlijke schoonheid van het land met de hartelijkheid van de lokale bevolking, staat garant voor een reis die je nooit zal vergeten.

Voorbeeldprogramma ontdekkingsreis te paard tussen de canyons en watervallen

Dag 1
We worden ontvangen op de luchthaven van Porto Alegre. Na een verzameltransfer van 4 tot 5 uren komen we aan in het gebied dat op het hoogste punt ligt van de staat Rio Grande do Sul (1.400 meter). Daar maken we meteen kennis met de hartelijkheid en de lekkere keuken van de Braziliaanse gauchos (cowboys) op de ranch.

Dag 2
Na een goed ontbijt beklimmen we onze Criollos en beginnen we te rijden op de hooggelegen paden richting Lopes family Ranch, een typische fazenda omgeven door een prachtig bos. Onze eerste aanblik zal Cachoeirão zijn, de grootste waterval van dit gebied. Het is indrukwekkend en we hebben de kans om goede foto's te maken. Vervolgens gaan we verder met het rijden over de heuvels, met de mogelijkheid van een fantastisch panoramisch uitzicht op het landschap op de heuvels. We zullen draven, galopperen en het gevoel van vrijheid voelen in de vrije natuur. We stoppen misschien om iets onder een boom te eten en na ongeveer 5 uur te paard komen we aan bij een typische ranch met de warme Gaucho-atmosfeer, waar een heerlijke brunch voor ons klaar staat. Deze Gauchofamilie werkt en leeft op dezelfde manier als meer dan 100 jaar geleden. Gaucho's, vee en paarden allemaal samen, een integratie die je je vandaag moeilijk kunt voorstellen. Na een poosje rijden we nog een uur naar de traditionele Fazenda Monte Negro waar een heerlijk diner op ons wacht. Overnachting in Fazenda Monte Negro.

Dag 3
Na het ontbijt laat je je paard kennismaken met de top van Monte Negro, met zijn 1.403 meter is het hoogste punt van onze rit, met een horizon van majestueuze landschappen. Een heel mooi plekje voor een uniek gevoel van vrijheid. We keren terug naar de Ranch voor de lunch. Na een korte siësta rijden we 's middags door canyons, kliffen en velden.

Het hele gebied werd gevormd door intense vulkanische activiteit die miljoenen jaren geleden gebeurde. Opeenvolgende lava-bloedingen creëerden de Planalto Sulbrasileiro, bedekt met schone velden, bossen van araucarias en ontelbare kristallijnen rivieren. Er zijn veel canyons verspreid over de regio, waarvan sommige zeer indrukwekkend zijn, overheersend waar enorme rotswanden het golvende landschap van de glooiende heuvels omringen en het gevoel van verrassing en fascinatie geven bij het naderen van hun rand. De scherpe verticale hellingen van basalt, presenteren een verkleuring van de resulterende tonen van de vloeistoffen en van de vegetatie van kruiden en kleine struiken die veranderen met de naakte rots. Ongeveer 5 uur te paard. Nacht in Pousada Fazenda Monte Negro.

Dag 4
We vervolgen we onze reis langs de steile hellingen van de Aparados da Serra, waar de wonderen van de natuur bijna het echte paardrijden overweldigen. We stoppen bij een prachtige waterval, met een ontzagwekkende waterval. Na een fotostop en misschien een duik in het bassin van de waterval, stoppen we op het veld voor de lunch. Na een korte rust in de siësta beginnen we onze middagrit over paden met majestueuze landschappen die door enkele bossen van zeldzame schoonheid en belangrijke biodiversiteit gaan. Sommige hellingen nodigen ons uit om te galopperen met onze Criollo-paarden. Je zult vandaag waarschijnlijk zo'n 5-6 uur in het zadel doorbrengen. Overnachting in Fazenda Santana van Alencar.

Dag 5
Na het ontbijt vertrekken we met de auto naar Alan's Ranch (1 ½ uur). Hij is de zoon van Alencar, onze nieuwe Gaucho-gids. Hij is een veeboer en heeft veel ervaring. Tijdens de komende dagen zullen we de kans krijgen om te zien hoe een echte Gaucho werkt aan zijn dagelijkse werk. Met nieuwe paarden beginnen we aan onze rit door canyons, velden en bossen. Tijdens deze dag zien we een aantal zeer mooie watervallen en lunchen we aan de oever van een rivier, terwijl onze paarden rusten in de schaduw van een bos in de buurt. Na onze picknicklunch vervolgen we onze rit over een gebied van uitzonderlijke schoonheid, in typische scenario's van Campos de Cima da Serra, met de nadruk op de grootsheid van het Atlantische regenwoud in het lagere deel van de Canyons, velden die zich uitstrekken over het plateau en varenslelies en bromelia's die op rijke hellingen ontkiemen.

's Middags kunnen we de mysterieuze mist (viracão genoemd door de lokale bevolking) zien, afdrijven. Tijdens onze middagrit passeren we veel Araucaria-bomen en steken enkele ongerepte rivieren over. Aan het einde van de dag komen we aan bij Alencar's Fazenda Santana en zijn nieuw gebouwde hutten en bungalows. Nog een heerlijk diner en overnachting rond de 5-6 uur te paard.

Dag 6
Na een goed ontbijt vertrekken we met onze paarden om meer canyons, kliffen of zoals de lokale bevolking noemen "de peirais van de Aparados" en prachtige watervallen te zien. De Mata Atlantica loopt langs het onderste gedeelte van de canyons, terwijl velden zich over de plateaus uitstrekken, afgewisseld in de vochtige gebieden door veenmoerassen, die rijk zijn aan mos, korstmos en bamboe. Vegetatie zoals varens, lelies en bromelia's, spruiten van de hellingen, en een merkwaardige soort de 'Bigsting Nettle', met zijn enorme bladeren meten tot 1,5 meter, hecht zich aan de rotsen langs de hellingen. We zullen in Alencar's zijn, onze Gaucho-gidswijk en hebben misschien een kans om de Gaucho's te helpen het vee te paard af te ronden. We zullen kunnen voelen hoe onze paarden graag enkele goede galopaden doen. Aan het einde van de dag komen we aan bij een rivieroever waar onze minibus wacht, we nemen afscheid van onze paarden en gids en rijden (45 minuten) naar de Pousada Fazenda Baio Ruano. Ons speciale afscheidsdiner zal plaatsvinden in een typisch restaurant in het kleine dorpje Cambara do Sul. Ongeveer 5 uur te paard deze dag.

Dag 7
Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Porto Alegre (verzameltransfer van 3 uren) en eindigt ons programma.

 

Lees meer over deze reis in de artikelen:

Brazilië Canyons en watervallen, Hippo Revue augustus 2019

Brazilië canyons en watervallen Paard en Sport oktober 2019

 

Vertrekdata (wo) Kamertype 6n *  
01/01/2023  - 31/12/2023
Diverse accommodaties
€  2.265
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar, 2023: USD 2.412 p.p

Kamertype

6n *


01/01/2023  -  31/12/2023

Diverse accommodaties

2.265


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar, 2023: USD 2.412 p.p


Data 2023

Het gehele jaar door mogelijk te boeken, op aanvraag. Dag van aankomst is de Woensdag

Praktische info

 • Gewicht:
  Max 100 kg.
 • Leeftijd:
  Op aanvraag
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in tweepersoonskamers in boerderij / guesthouse meestal met eigen badkamer, soms gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, incl. Frisdrank, bier, water
 • 5 dagen paardrijden, 4 tot 6 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagage in de volgwagen
 • Verzameltransfer van en naar Porto Alegre

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reisverzekering