Paardrijden van het Braziliaans regenwoud naar de zee

vanaf € 2.222 BOEK NU


canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-2.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-1.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-3.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-4.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-5.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-8.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-9.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-10.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-12.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-13.jpg
canyons-waterfall-gaucho-country-ride-march-2017-14.jpg

Ontdek het fascinerende regenwoud van Brazilië te paard en trek van daaruit verder naar de machtige stranden van het Zuid-Amerikaanse land. Voor de avontuurlijke ruiter is deze Darwin-trektocht een perfecte reis te paard.

vanaf € 2.222

Paardrijden in Brazilië

Ontdek het fascinerende regenwoud van Brazilië te paard en trek van daaruit verder naar de machtige stranden van het Zuid-Amerikaanse land. Voor de avontuurlijke ruiter is deze trektocht een perfecte reis te paard. De paardrijtocht begint in de bergen van het binnenland. Via een indrukwekkende route rijd je door weids en groen berggebied naar de prachtige Braziliaanse stranden. Er wordt gereden op de enige Peruaanse Paso-paarden in Brazilië.

Brazilië is een prachtig land met behalve de fameuze stranden bij Rio de Janeiro, geweldige natuur in de binnenlanden. Tijdens deze trektocht te paard krijg je van beide het beste. De route begint in de bergen. Deze zijn begroeid met wonderlijke bomen die samen de tropische bossen vormen. Wij rijden door een beschermd bosgebied. Vanuit het bos komen we aan op agrarisch land. We maken kennis met het dorpsleven op het platteland en we rijden langs mooie Braziliaanse boerderijen. Zo rijden wij naar de kust toe. Het programma eindigt met een volle dagtocht.  

De Peruaanse Paso-paarden zijn kleine, stevige pony-achtige paarden die goed in de bergen kunnen rijden. Ze hebben stokmaten van tussen de 1.42 en 1.52. Duidelijk zichtbaar is dat ze Iberische voorouders hebben, ook zit er Berberbloed in. De Peruaanse Pasopaarden zijn tredzeker en hebben comfortabele gangen, waardoor je gemakkelijk lange afstanden met hun aflegt.

Tijdens de tocht wordt eenmaal buiten in de bergen overnacht. Er is een berghut, maar wie liever in een tent slaapt, heeft die keuze. Verder zijn overnachtingen gepland in plattelandshotelletjes en op een prachtige fazenda, een oud Braziliaans landgoed.

De organisatie belooft heerlijke maaltijden te serveren voor het diner. Onderweg wordt op uiteenlopende locaties geluncht, ook wordt een keer op het strand geluncht.    

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten
 • Waarvan 5 nachten in tweepersoonskamers in boerderij / guesthouse meestal met eigen badkamer, soms gezamenlijk sanitair, 1 nacht in een berghut of tent
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, incl. Frisdrank, bier, water
 • 5 dagen paardrijden, 4 tot 6 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagage in de volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis (Vlucht naar Rio de Janeiro)
 • Verzameltransfer van en naar Rio de Janeiro USD 250 per auto tot max. 3 personen, retour
 • Overige alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reisverzekering