Trektocht in middeleeuws Bulgarije

vanaf € 1.220 BOEK NU


Trektocht te paard in Bulgarije
Trektocht te paard in Bulgarije
Trektocht te paard in Bulgarije
Trektocht te paard in Bulgarije
Trektocht te paard in Bulgarije
Trektocht te paard in Bulgarije
Trektocht te paard in Bulgarije
Trektocht te paard in Bulgarije
Trektocht te paard in Bulgarije

Wij trekken naar centraal Bulgarije, in het hart van de Balkan. Een streek van groene heuvel- en berglandschappen, uitgestrekte velden, fruit- en zonnebloemplantages, wijngaarden, Slavische dorpen en eeuwenoude kloosters.

vanaf € 1.220

Een land met een oppervlakte 4 maal zo groot als België met slechts 8 miljoen inwoners betekent : Ruimte! Ruimte om in alle vrijheid eens echt paard te rijden. Wij trekken naar centraal Bulgarije, in het hart van de Balkan. Een ruige streek van groene heuvel- en berglandschappen, uitgestrekte velden, fruit- en zonnebloemplantages, wijngaarden, pittoreske Slavische dorpen, eeuwenoude kloosters en gigantische bossen. Bovendien geniet de regio ook nog eens van een super aangenaam klimaat. Een goed verborgen stukje paradijs op aarde!

Op de trektocht worden we begeleid door Alexander en z’n team uiterst sympathieke Bulgaren. Samen met hen ontdekken en beleven we de schoonheid van dit gebied op een heel intense manier. Met onze East-Bulgarian warmbloedpaarden en Shagya Arabieren trekken we dwars door velden, bergen en bossen van dorp naar dorp.

Het grootste deel van de gronden zijn er nog staatseigendom en daarom geen enkel probleem om zonder meer van de paden af te wijken en het gebied zomaar te doorkruisen.
Gemiddeld zitten we 3 tot 5 uur per dag in het zadel. Het tempo hangt af van het terrein; een bergafdaling vraagt wat voorzichtigheid, maar een open terrein nodigt uit voor een stevige galoppade!  Dat Bulgaren al vanouds echte paardenmannen zijn is een feit; Bulgaren zijn trouwens de uitvinders van het hoefijzer!
Naast de natuur en de vele uren paardrijden wordt hier ook aan de cultuurliefhebber gedacht. We bezoeken pittoreske dorpen, oude steden, beroemde kloosters en historische monumenten gedurende de trekking.

Voorbeeld dagprogramma
  
Dag 1
Na aankomst op de luchthaven van Sofia volgt een verzameltransfer naar Sevlievo, 190 km ten noordoosten van de hoofdstad. Avondmaal en overnachting in hotel Helios, een gezellig familiehotel in Sevlievo.

Dag 2
Na het ontbijt begeven we ons naar de stallen waar we kennismaken met de paarden. De gids geeft nog een korte briefing en dan kunnen we vertrekken. We starten de tocht met een rit door het oude woud en dalen af naar de voet van de bekende bergketen (10 km lang) "Vitata Stena", wat geklasseerd is als natuurreservaat. We keren terug naar de stallen voor het middagmaal.  In de namiddag is er wat tijd om het dorpje Sevlievo te ontdekken. Opnieuw overnachting in het familiehotel in Sevlievo. (ca. 21 km - 4 uur in het zadel).

Dag 3
Na het ontbijt laden we onze bagage in de jeep en starten we onze tocht met een rit naar het goed verborgen dorpje Zhivko. Onderweg passeren we het Teutonic Lake "Belyakovets", dit meer ligt al duizenden jaren onaangeroerd boven op het plateau. We picknicken bij het meer. Na de middag brengen we met de wagen een bezoek aan het Ethnographic Complex Etura, in het dorp van Gabrovo. Het complex stelt een dorp uit de 19e eeuw voor met zijn oude ambachten. De machines werken op basis van water. Avondmaal en overnachting in de traditionele guesthouse in Zhivko. (ca. 25 km - 4,5 uur in het zadel) 

Dag 4
Ontbijt in de guesthouse. Vandaag staan de dorpen Sabotkovtsi en Bozhentsi op het programma. We steken de Yantra rivier over en rijden in de wildernis van de canyon. We komen aan in Sabotkovtsi en laten de paarden rusten.  Per wagen gaan we op verkenning in Bozhentsi. Mogelijkheid om te shoppen en souveniers te kopen. Avondmaal en overnachting in een typische guesthouse.  (ca. 21 km - 4 uur in het zadel) 

Dag 5
Ons einddoel vandaag is het dorp Skalsko en het klooster Dryanovo. Het klooster heeft de grote brand in 1876 doorstaan bij de grootste Bulgaarse opstand aller tijden tegen de Turkse bezetting. Onderweg genieten we van een schitterend landschap met wouden, kleine beekjes en meren. We houden halt aan een mooie plaats voor de lunch.  Na de middag laten we de paarden opnieuw achter en gaan we per wagen naar het klooster. Kort bezoek aan het klooster en de kelder "Bacho Kiro". Avondmaal en overnachting in een gezellig hotelletje. (ca. 21 km - 4,5 uur in het zadel) 

Dag 6
Na het ontbijt vertrekken we voor een kort bezoek aan de stad Veliko Turnovo, de hoofdstad tijden het Tweede Bulgaarse Koninkrijk. Daarna bestijgen we onze paarden en vertrekken we naar het dorp Gostilitsa. We nemen onze lunch halverwege in openlucht en vervolgen onze rit tot het eindpunt van de dag, het mooie en traditionele hotel in Gostilitsa.  (ca. 19 km - 4 uur in het zadel) 

Dag 7
Ontbijt in het hotel. Vandaag keren we helemaal terug naar ons startpunt in Sevlievo. Een uitzonderlijke rit doorheen de wildernis en langs schitterende wouden, kleine beekjes en open velden. Onderweg houden we halt voor een welverdiend middagmaal. Bij aankomst aan de stallen nemen we afscheid van de paarden en de gidsen.  Afscheidsdiner en feest in hotel Helios in Sevlievo. (ca. 25 km - 4,5 uur in het zadel) 

Dag 8
Ontbijt in het hotel. Verzameltransfer naar de luchthaven van Sofia voor de terugvlucht.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
15/08/2020  - 22/08/2020
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.220
€  1.220
€  1.220
€  1.340

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020:
15-08 t/m 22-08 - 10 plaatsen

 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Min. 14 jaar, mits begeleiding volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Max. 10 (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen, 7 nachten
 • Verblijf in hotels en guesthouses- in een 2 pers.kamer met toilet en douche. In sommige hotels (2) zijn een zwembad en sauna aanwezig, gebruik voor eigen rekening
 • Vol pension vanaf diner dag 1 tem ontbijt dag 8
 • 6 dagen paardrijden met ritten van 3-5 uur per dag
 • Dranken : frisdranken, bier, wijn,…(geen sterke dranken)
 • Bagagevervoer per jeep (met gsm)
 • Professionele en meertalige gidsen
 • Paarden & alle tuig
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven van Sofia (SOF)( aankomst vlucht tussen 12.00 en 16.00 uur, vertrek tussen 11.00 en 15.00 uur).

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Afwijkende prive transfer € 80, ter plaatse betalen.
 • Verzekering is verplicht
 • Sterk alcoholische dranken (brandy, jenever, cocktails…)
 • Elke avond kan je je laten masseren voor een zacht prijsje
 • Persoonlijke uitgaven.