Avontuurlijke tocht te paard in West-Canada

vanaf € 1.084 BOEK NU


Avontuurlijke tocht te paard in West-Canada
Avontuurlijke tocht te paard in West-Canada
Avontuurlijke tocht te paard in West-Canada
Avontuurlijke tocht te paard in West-Canada
Avontuurlijke tocht te paard in West-Canada
Avontuurlijke tocht te paard in West-Canada
Avontuurlijke tocht te paard in West-Canada
Avontuurlijke tocht te paard in West-Canada

Deze begeleide tocht in West-Canada duurt 6 dagen/ 5 nachten, 4 dagen paardrijden. Canada is het land van de zwarte beren, grizzlies, elanden, wolven en berggeiten, de kans is groot dat je een aantal van deze dieren zult zien

vanaf € 1.084

Besneeuwde bergtoppen, kolkende witte rivieren, groen weides, velden vol wilde bloemen, gletsjers met ijskoude meren en bossen met majestueuze oerbomen. Dit zijn de ingrediënten die deze paardrijtrektocht in West-Canada tot een onvergetelijk avontuur maken. Vanaf je de lodge verlaat, laat je de beschaving achter je en trek je samen met je gids over bos- en bergpaden. Canada is het land van de zwarte beren, grizzlies, elanden, wolven en berggeiten en de kans is groot dat je een aantal van deze dieren zult zien.

Deze begeleide tocht in West-Canada duurt 6 dagen/ 5 nachten, 4 dagen paardrijden. Maaltijden zijn voorzien in volpension. De groep bestaat uit maximaal 6 personen en wordt begeleid door een ervaren gids.

De meerderheid van de paarden die meerijden met de tocht zijn in de weides rondom de lodge geboren en/of opgegroeid. Ze kennen de omgeving goed: met gemak doorkruisen ze rivieren en lopen ze over smalle bergpaden en kronkelende bospaden. Door het grillige landschap ligt het rijtemop laag, wat deze tocht ook geschikt maakt voor de minder ervaren ruiters. 

Een goede conditie is wel vereist voor elke deelnemer. De paarden zijn het gewend om met zowel ervaren als onervaren ruiters te rijden. De paarden hebben allemaal een verschillend karakter, dus voor iedereen kan een geschikt paard worden gevonden.  

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1
Aankomst te Williams Lake. Tegen meerprijs kan een verzameltransfer naar de lodge worden geregeld (3,5 – 4 uur). Of arriveer op de lodge met eigen vervoer. We halen de paarden naar de kleinere weides rondom de lodge, zodat we morgen op tijd kunnen vertrekken.

Dag 2
Na het ontbijt maak je kennis met je paard. Neem de tijd om te poetsen en kennis te maken met je viervoeter. De gidsen bepakken de pakpaarden met de kampeerspullen. Vandaag rijden we 3,5 uur (we stijgen 600 meter) door het bos en langs Echo Lake naar onze cabin. Hier pakken onze spullen uit en settelen we in voor de komende 3 nachten. Neem wat tijd om naar het strandje van Echo Lake te lopen en foto's te nemen in de omgeving.

Dag 3
De volgende ochtend vertrekken we voor een dagtocht met uitzicht op Chilko Lake. We hebben lunch op een prachtig plekje. 's Middags rijden we door alpine weides vol met bloemen terug naar de cabin.

Dag 4
Vandaag rijden we naar de 'North End' van Potato Mountain. We rijden door een vallei met bijzondere bloemen. Daarna rijden we naar de top van de berg, waar zelfs in de zomer nog sneeuw te vinden is. Ook zijn hier 50 tot 75 miljoen oude fossielen te vinden. Vanavond komen we terug bij de cabin en is het tijd voor een sauna en een dip in Echo Lake.

Dag 5
Helaas is het alweer tijd om in te pakken. Maar de rit terug naar huis is een van de mooiste tochten die je ooit hebt gemaakt. We rijden door alpine weides met ijskoude meren naar de hoge rotsen met uitzicht op het azuurblauwe Tatlayoko Lake. Daarna rijden we naar beneden via de 'South End' die bekend staat om prachtige bloemenweides. We arriveren om 4 uur terug bij de lodge.

Dag 6
Terugreis naar Williams Lake.

Vertrekdata Kamertype 5n *  
11/07/2021  - 16/07/2021
Diverse accommodaties
€  1.088
26/08/2021  - 31/08/2021
Diverse accommodaties
€  1.088

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele canadese dollar, CAD 1625 p.p

Data 2021

11-07 t/m 16-07
26-08 t/m 31-08

Praktische info

 • Gewicht:
  max 100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 13 jaar (met begeleiding van een volwassene/ouder)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 6 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 6 dagen / 5 nachten in diverse accommodatie (hut, lodge)
 • Volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek
 • 4 dagen paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige begeleiding van een ervaren gids
 • Kampeermateriaal (tent, slaapmat en slaapzak), zadeltassen voor persoonlijke eigendommen

Exclusief

 • Heen en terugreis naar Williams Lake
 • Verzameltransfer vanaf Williams Lake naar de lodge en terug (200 dollars voor retour, gedeeld door personen die de transfer nodig hebben)
 • Alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis/annuleringsverzekering