IJslandse paarden in de wildernis van Canada

vanaf € 1.326 BOEK NU


Te paard door de wildernis van Canada
Te paard door de wildernis van Canada
Te paard door de wildernis van Canada
Te paard door de wildernis van Canada
Te paard door de wildernis van Canada
Te paard door de wildernis van Canada
Te paard door de wildernis van Canada
Te paard door de wildernis van Canada
Te paard door de wildernis van Canada
Te paard door de wildernis van Canada

Ontdek de beboste bergen, rivieren en de paden door de wildernis van Canada te paard. In de streek Okanagan, in het westen van Canada, vind je eindeloze routes die paard en ruiter trakteren op fantastische uitzichten.

vanaf € 1.326

Ontdek de beboste bergen, rivieren en de paden door de wildernis van Canada te paard. In de streek Okanagan, in het westen van Canada, vind je eindeloze routes die paard en ruiter trakteren op fantastische uitzichten. Afhankelijk van het seizoen, voorziet het landschap in een enorme variatie aan flora en wildleven. Tijdens deze stationaire week met fantastische sterritten rijd je op het IJslandse paard van wie je ook leert tölten. Er wordt met Engelse zadels gereden, de rijstijl is eveneens Engels. 

Aan de rand van de wildernis van Canada ligt in het district Okanagan een boerderij met IJslandse paarden. Van hieruit worden prachtige sterritten gemaakt door de onbedorven, wilde omgeving. Er worden hier regelmatig bruine beren gespot. Ook kennen verschillende soorten herten het bos als hun verblijfplaats. De gids zal onderweg regelmatig op het aanwezige wild wijzen.

Seizoenen
In de lente zijn de bergtoppen begroeid met mooiste wilde bloemen. In de zomer rijd je in warmere temperaturen en zijn de omliggende meren warm genoeg om in te zwemmen. De herfst laat mooie roodtinten, geel en oranje in de bossen zien, de heuvels kennen ook paarstinten. 

Alle tochten duren zo’n vier tot vijf uur. Beginnende ruiters krijgen zelfvertrouwen en zijn snel klaar om mee te gaan op de ritten na instructie in de bak. Maar het is wel zo prettig om al over enige rij-ervaring te beschikken.

Vergeet vooral je camera niet mee te nemen op deze tochten te paard. En neem je enthousiasme voor het buitenleven en je gevoel voor avontuur ook mee. Fantastische paardrijweek in overweldigend Canada gegarandeerd.

Verblijf
Het verblijf op de boerderij duurt vijf dagen. Daarvan rijd je op vier dagen op de machtige paden in het natuurschoon. Een dag is er om de omgeving deels in de groep te leren kennen en deels op eigen houtje te ontdekken.

Je logeert in een huisje van hout op het terrein. Deze zijn voorzien van elektriciteit en hebben hun eigen douche en toilet. Ook is er een tv aanwezig en is draadloos internet beschikbaar.

Deze week is leuk om los te boeken, maar zou ook uitstekend passen in een reisprogramma voor wie door Canada toert. Voor niet-ruiters biedt de omgeving ook tal van mogelijkheden: zo is er bijvoorbeeld een golfterrein in de buurt en zijn er vele wandel- en mountainbikepaden. Door de aanwezigheid van grote meren zoals het Okanagan en Kalamalkemeer in de buurt, is er volop gelegenheid watersporten te beoefenen. 

Voorbeeldprogramma:

Dag 1 
Aankomst op zondag in de late namiddag. Je kunt je installeren in je huisje en een wandeling rond de boerderij maken. Bezoek de paarden alvast en neem de tijd voor ontspanning.

Dag 2 
Na het ontbijt volgt een introductie met het IJslandse paard. Iedereen rijdt even in de bak. Koffie, cake en nog een rondje rijden in de bak om je paard beter te leren kennen. Na de lunch trekken we erop uit en maken een mooie rit door het bos.

Dag 3
Vandaag maken we een volle dagrit in het opwindende land. We maken kans iets van het wildleven in de omgeving op te pikken. Het komt geregeld voor dat coyotes (prairiewolven) zich laten zien. Ook is het niet ongewoon dat er tijdens de ritten beren, fazanten en arenden worden gespot. Onderweg picknicken wij in de buitenlucht. De middag gebruiken we om weer terug te komen bij onze accommodatie. De hot tub wacht daar.

Dag 4 
Vandaag nemen we even rust van het paardrijden. We bezoeken een aantal beroemde Canadese wijnzaken. We proeven een aantal bekroonde wijnen en genieten van een heerlijke lunch in een boomgaard. ’s Middags zijn we weer terug en deze is vrij te besteden. Om half acht begint de gezamenlijke Canadese barbecue.

Dag 5 
Na een stevig ontbijt stijgen we weer op en rijden we door het bos naar de top van de berg. Prachtige vergezichten bieden een mooie kijk op het open land en de vallei. Op dit uitkijkpunt genieten we van een picknick. In een aantal uren rijden we weer naar beneden. We eindigen onze tocht met een fijne tölt.

Dag 6
Vandaag rijd je op je favoriete IJslandse paard  over een mooi pad door de wildernis. Neem de omgeving nauwkeurig in je op voordat we terugkeren naar de boerderij. Daar gebruiken we rond 14.00-15.00 uur voor de laatste keer onze gezamenlijke lunch. Na afloop is het alweer tijd voor het afscheid.

Vertrekdata (zo) Kamertype 5n *  
28/04/2019  - 25/08/2019
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  1.428
€  1.326
€  1.326
01/09/2019  - 18/10/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  1.326
€  1.598
€  1.462

(*) Alle prijzen per persoon

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar met voldoende rijervaring, onder begleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 1 ruiter, max. 4 (6 ruiters bij een boeking van een groep)

Afwijkende annuleringskosten en voorwaarden:

- Aanbetaling 50% van paardrij arrangement inclusief GST belasting binnen 14 dagen
- Restbetaling 8 weken vóór aankomst
- Annuleringen tot 60 dagen voor aankomst: 25% annuleringskosten van aanbetaling
- Annuleringen 0 - 59 dagen voor aankomst: 100% annuleringskosten (van aanbetaling)

Inclusief

 • 6 dagen/5 nachten in 2 pers. kamer met eigen badkamer
 • Volpension: aankomstdag diner t/m vertrekdag lunch incl tafelwijn en niet-alcoholische dranken
 • 4 dagen paardrijden (4-5 uur rijden)
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Vernon
 • 1 Wijntour
 • Nederlands- , Engels- en Duitstalige begeleiding / gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Vernon (YLW)
 • PrivĂ© verzameltransfer CAD 47 p.p. van en naar Vernon
 • Overige dranken
 • Reisverzekering
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • 5% belastingen op de boekingsprijs (ook voor de niet-ruiter)