Into the Wild British Columbia


Besneeuwde bergtoppen, kolkende witte rivieren, groen weides, velden vol wilde bloemen, gletsjers met ijskoude meren en bossen met majestueuze oerbomen.

Gevorderde beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 2.782

Besneeuwde bergtoppen, kolkende witte rivieren, groen weides, velden vol wilde bloemen, gletsjers met ijskoude meren en bossen met majestueuze oerbomen. Dit zijn de ingrediënten die deze paardrijtrektocht in West-Canada tot een onvergetelijk avontuur maken. Vanaf je de lodge verlaat, laat je de beschaving achter je en trek je samen met je gids over bos- en bergpaden ‘Into the Wild’. Canada is het land van de zwarte beren, grizzlies, elanden, wolven en berggeiten en de kans is groot dat je een aantal van deze dieren zult zien.

Algemene beschrijving:
Deze begeleide trektocht in West-Canada duurt 12 dagen/11 nachten. Maaltijden zijn voorzien in volpension. De groep bestaat uit zes tot acht personen en wordt geleid door de ervaren Engelstalige gids Alex. Hij is opgegroeid in de lodge en kent de streek en fauna en flora op zijn duimpje. Hij deelt zijn kennis graag en vindt het belangrijk dat elke deelnemer op zijn of haar gemak is.
De meerderheid van de paarden die meerijden met de trektocht zijn in de weides rondom de lodge geboren en/of opgegroeid. Ze kennen de omgeving goed: met gemak doorkruisen ze rivieren en lopen ze over smalle bergpaden en kronkelende bospaden. Door het grillige landschap ligt het rijtempo laag, wat deze trektocht ook geschikt maakt voor minder ervaren ruiters. Een goede conditie is wel vereist voor elke deelnemer. Ervaren rijders krijgen op de geschikte plaatsen meerdere kansen om stevig te galopperen. De paarden zijn het gewend om met zowel ervaren als onervaren ruiters te rijden.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1
Aankomst te Williams Lake en verzameltransfer (3,5 - 4 uur) naar de lodge.

Dag 2
Een rustige dag om zachtjesaan in de sfeer te komen. Na het ontbijt krijgen we les in western zadelen en het bepakken van de paarden. ’s Middags maken we een korte kennismakingsrit en ’s avonds pakken we onze spullen voor de trektocht.

Dag 3
Vandaag staan we vroeg op voor een stevig ontbijt. Langs steile hellingen, hoge pieken en door een rivier rijden we naar onze eerste kampeerplek. We blijven hier twee nachten. Aan de andere kant van de rivier is er een bron van natuurlijke mineralen die wildlife aantrekt. Neem daar zeker een kijkje!

Dag 4
Na het verzamelen en opzadelen van de paarden rijden we naar het einde van de vallei. We nemen een kijkje bij Maggi’s Icefield, de gletsjers zijn hier adembenemend. In de zomer staat deze vallei volop in bloei. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons tentenkamp voor het avondmaal en verwarmen we ons bij een knetterend kampvuur.

Dag 5
Vandaag rijden we via de pas naar Lone Mountain met zijn prachtige watervallen. We komen aan in Rafertys Basin en zetten ons kamp op. We wandelen omhoog naar de mijn uit 1937 en genieten van een adembenemende zonsondergang. 

Dag 6
Via onbeschrijfelijk mooie paden en zeven ‘switchbacks’ (haarspeldbochten) komen we uit op de ‘Goat Trail’, die ons meeneemt naar een andere oude mijn. De tunnels van Morris Mine (230 en 80 meter lang) zijn met de hand gegraven. We verblijven in Copper Creek Ranch, beneden aan de berg. 

Dag 7
Vandaag heb je de kans om op eigen tempo de prachtige omgeving te verkennen. Wie zin heeft in een stevige galop, die rijdt naar een oude mijnweg vier mijl verderop. Anderen kunnen proberen een regenboogforel te vangen in Tatlayoko Lake. Of rij naar het oude mijnkamp en ga zelf op zoek naar goud. In de juiste tijd van het jaar vind je hier een overvloed aan bessen.
 
Dag 8
We vertrekken vroeg want we hebben vandaag een lange weg te gaan. Het eerste deel van de tocht leidt ons over de oude mijnweg naar Enchantment Valley. Daar volgen we een ‘cattle trail’ naar onze kampeerplek, Hesches Haven.

Dag 9
Vandaag ontdekken we Enchantment Valley. We geven de paarden een dag rust en trekken er te voet op uit. 

Dag 10
We breken het kamp op en rijden via Storm Creek Trail naar Jamison Valley. We rijden door kleurrijke alpiene weides, bezaaid met prachtige meertjes. Kijk tijdens de pauze of je een berggeit kan zien op de hoogste kliffen.

Dag 11
We verlaten de weides en volgen ‘Jamison Trail’ naar beneden tot aan het meer. Hier wacht ons vervoermiddel, een houten vlot van 7 x 25 meter. Tijdens de 2,5 uur durende overtocht geniet je van prachtige uitzichten. Aan de andere kant van het meer laten we de paarden los, zij vinden zelf hun weg naar huis. We laden alle kampeerspullen in de auto en na een korte rit komen we weer aan op de lodge. Wedden dat de paarden dan al zijn aangekomen? Tijdens het afscheidsdiner komen alle sterke verhalen van de trektocht naar boven.
 
Dag 12
Einde van de reis. Verzameltransfer naar Williams Lake. 

 

Lees meer over deze reis in het artikel:

Canada British Columbia "Survival te paard" NRC september 2018

Vertrekdata Kamertype 11n *  
31/07/2023  - 11/08/2023
Diverse accommodaties
€  2.782
14/08/2023  - 25/08/2023
Diverse accommodaties
€  2.782

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele canadese dollar in 2023, CAD 4000 p.p

Kamertype

11n *


31/07/2023  -  11/08/2023

Diverse accommodaties

2.782

14/08/2023  -  25/08/2023

Diverse accommodaties

2.782


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele canadese dollar in 2023, CAD 4000 p.p

Data 2023

31-07 t/m 11-08

14-08 t/m 25-08

Praktische info

 • Gewicht:
  max 100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 13 jaar (met begeleiding van een volwassene/ouder)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 6, max 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 12 dagen/11 nachten in diverse accommodaties (hut, tent en lodge)
 • Volpension : vanaf 2e dag ontbijt t/m 12e dag ontbijt incl. thee en koffie
 • Paardrijden volgens het programma
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Williams Lake
 • Kampeermateriaal (tent, slaapmat en slaapzak),
 • Zadeltassen voor persoonlijke eigendommen

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Williams Lake (YWL)
 • Alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis- / annuleringsverzekering