Costa Rican Odyssey Ride


Costa Rican Odyssey Ride
Costa Rican Odyssey Ride
Costa Rican Odyssey Ride
Costa Rican Odyssey Ride
Costa Rican Odyssey Ride
Costa Rican Odyssey Ride
Costa Rican Odyssey Ride
Costa Rican Odyssey Ride
Costa Rican Odyssey Ride
Costa Rican Odyssey Ride

We nemen je mee naar hartje Centraal Amerika. Ontdek tijdens een eco-safari het ware achterland van Costa Rica, volg de routes die ooit de Spanjaarden reden toen zij het land ontdekten.

We nemen je mee naar hartje Centraal Amerika. Ontdek tijdens een eco-safari het ware achterland van Costa Rica, volg de routes die ooit de Spanjaarden reden toen zij het land ontdekten.  Voel je als ontdekkingsreiziger te paard, al rijdend over de mooie paden langs de Stille Oceaan, door regenwouden, droge savannahs en mangrovemoerassen.

Costa Rica is een midden-Amerikaans land gelegen tussen de Caribische zee en de Stille Oceaan. Het relatief kleine land is ongeveer anderhalf keer zo groot als België maar heeft 12 verschillende klimaatgordels! De reden daarvoor is de geringe afstand tussen  2 zeeën, gemiddeld zo'n 130 km van kust tot kust met daartussen een bergketen met enkele heel actieve vulkanen, vandaar de grote klimaatverschillen op een kleine oppervlakte.

Costa Rica is voor de natuurliefhebber een waar paradijs, 1/3 van zijn grondoppervlak is beschermd natuurgebied. Het land biedt je een enorme biologische rijkdom. Zeker wanneer je het kleine formaat van het land in aanmerking neemt. Costa Rica heeft regenwouden, nevelwouden, actieve vulkanen (waarvan de Arenal vulkaan de actiefste vulkaan ter wereld is), savannen, mangrovebossen, hooggebergte, palmstranden koraalriffen en meer dan 10.000 verschillende plantensoorten. Met 200 soorten zoogdieren, 350 reptielen en amfibieën, 850 vogels, en zo'n 40.000 insecten is ook het dierenleven rijk en gevarieerd te noemen.

Costa Rican Odyssey Ride: 10 dagen / 9 nachten / 7 dagen paardrijden (gemiddeld 4 à 6 uur in het zadel).
Deze trektocht bevat een uitgebreide verkenning te paard in twee van de meest gerenommeerde paardrijd bestemmingen in Costa Rica.  Een avontuur waarvan je 7 dagen gaat paardrijden in Costa Rica's meest schilderachtige regio's, met onder andere heel afwisselende landschappen, landelijke gemeenschappen en prachtige lokaties met een groot aantal "wildlife".  Daarnaast gaat de tocht ook langs dramatische riviercanyons, naar de dorre stranden van de Pacifische kust met zijn vulkanische zandstranden, langs bergruggen en wouden.  Daar tussen in is er tijd voor een dagje ontspanning in de Hot Water Springs van Arenal.  Kortom deze reis wordt een onvergetelijke ervaring... 

De paardrijdvakantie is in principe een COMBI STERTOCHT - TREKTOCHT voor de meer gevorderde ruiter, voor wie op zoek is naar een ruitervakantie waar je ongeveer 5h per dag in het zadel doorbrengt.  Je verblijft 2 nachten in San José, 3 nachten in de farm Lodge, 1 nacht in een eco-lodge en 3 nachten in een ranch. 

COSTA RICAN ODYSSEY RIDE
Ben je een gevorderde ruiter, dan is dit een unieke COMBI STERTOCHT - TREKTOCHT die je meevoert langs gigantische rivieren, canyons en ongerepte plekken.  Je bezoekt de krater van de Arenal Vulkaan die een aantal jaar geleden nog een kleine uitbarsting had. Je gaat zelfs (zonder paarden) zwemmen in een warm waterbron van de vulkaan. Daar kun je jezelf (tegen vergoeding) heerlijk laten masseren en genieten van een modderbad. Tijdens de trektocht heb je prachtige uitzichten over de valleien, de Pacific Ocean en woeste rivieren. Gallopeer langs de kust en spot apen vlakbij het Guanacastle National Parc.

Inclusief

 • Luchthaventransfer bij aankomst en bij vertrek in San José
 • Verblijf op basis van een 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van vol pension (exclusief de maaltijden in San José)
 • Paarden en alle materiaal
 • Begeleiding van Engelstalige gidsen
 • Toegang tot de Hotwater Springs in Arenal
 • Back up vehicle die de bagage naar de verschillende accommodaties brengt
 • 1 liter water per dag

Exclusief

 • Internationale vluchten naar San José
 • Reisverzekeringen: annulering en/of bijstandsverzekering
 • Maaltijden in San José
 • Single supplement (enkel te betalen indien je geen kamer wenst te delen of als er niemand is om een kamer mee te delen)
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Extra's in de hotels zoals laundry service, telefoonkosten, alcoholische dranken, ...
 • Bij betaling met kredietkaart is er een supplement van 2%
 • Vertrektaks 29 USD (te betalen bij het verlaten van Costa Rica)