Zilveren Zadel Toer, voor prachtige dagtochten in Costa Rica


De tochten voeren over historische Conquistadorpaden, door typische Costa Ricaanse dorpen en uiteraard naar het strand. De flora en fauna is bijzonder divers en dat zal tijdens de dagtochten absoluut blijken.

vanaf € 2.060

De ruiters rijden op Costa Ricaanse Criollo-paarden. De paarden hebben een nobele inborst en fijne gangen. Ze zijn buitengewoon populair onder gauchos vanwege hun uithoudingsvermogen en wendbaarheid. De paarden zijn in de 16e eeuw meegebracht door de Spaanse Conquistadors. Het ging om Andalusische paarden. Door de eeuwen zijn ze gekruist met Engelse volbloeden en andere paardenrassen. Zo is het Criollo-paard ontstaan.

Op de rug van deze paarden is het gewoon genieten van de tropische schoonheid van het land. De tochten voeren over historische Conquistadorpaden, door typische Costa Ricaanse dorpen en uiteraard naar het strand. De flora en fauna is bijzonder divers en dat zal tijdens de dagtochten absoluut blijken.

De accommodatie is comfortabel en voorzien van airco. De maaltijden worden afwisselend op de ranch en in restaurants gebruikt.

Optioneel bij te boeken: Granada, Nicaragua: twee dagen (een nacht) toevoegen naar Granada, Nicaragua. Pik wat mee van de mooi gerestaureerde koloniale stad Granada op Lake Nicaragua. Op het programma staat ook een city-tour en de overnachting is in een historisch koloniaal hotel.

Monteverde Cloud Forest en Sanat Elena: voeg twee of drie dagen toe in Monteverde, een van de beroemdste ‘cloud-forests’, tropisch bos, in de wereld, Perfect voor vogelspotten, begeleide trektochten en ruime keuze uit paardrijtochten.

Of boek een aantal nachten bij in accommodaties op de Arenal vulkaan, in de bergen of aan het strand.       

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1 
Aankomst op het vliegveld vanwaar verzameltransfer naar de finca wordt geregeld. Deze ligt op steenworp afstand van het strand. Settelen in de kamer met airco, waarna een rondleiding over de finca volgt. De deelnemers krijgen een demonstratie met Criollo-paarden te zien en ontmoeten hun paard voor hun eerste korte rit. De terugtocht heeft plaats tijdens zonsondergang. Diner op de boerderij of in een lokaal restaurant.

Dag 2 
Na het rijke ranch-ontbijt wordt er een korte uitleg gegeven over het rijden van het mooie Spaanse Criollo paard van Costa Rica. Later in de ochtend rijdt de groep over de ‘Old Spanish Trail’. Dit is een route die de Spaanse Conquistadors hebben aangelegd en bereden. Mooie tropische vogels en ook apen kunnen onderweg worden gespot. Let ook op de Costa Ricaanse vegetatie langs deze afgelegen landweg. Er wordt tot aan de lunch in het restaurant gereden. Een auto brengt het gezelschap terug naar de boerderij waar deelnemers ’s middags een duik in het zwembad kunnen nemen. Andere middagoptie: kijk hoe de trainer op de ranch met jonge paarden werkt volgens de Natural Horsemanship-methode. Ook is er een optie voor een langere tocht.

Dag 3
In de ochtend bestaat na het ontbijt de mogelijkheid het Apen Park en Opvang Centrum  te bezoeken. Pik wat op van de bijzondere vogels en wildlife in de omgeving. Lunch op de boerderij en later in de middag is het opstijgen voor een mooie tocht over het ranch-gebied. De rit gaat naar het kleine dorpje Lorena. Hier bevindt zich een van de populairste ‘cantina-stops’. La Cima is hoog gewaardeerd om zijn kip en patat, de smaak van Guanacaste. Terugrit bij zonsondergang.

Dag 4 
Na het ontbijt zijn er verschillende mogelijkheden: een bezoek aan een van de prachtige stranden in de buurt, blijf lekker op de ranch en lees een goed boek, neem een massage of werk met de paarden op de ranch. Na de lunch wordt de groep opgepikt en vervoerd naar een ‘Hacienda Roble’ voor een cowboy-rit op een grote vee-ranch. Ontdek de wetlands en zie een enorme variatie aan vogels een krokodillen. Diner op de ranch. Voor vroege vogels bestaat de optie voor een wildlife- en vogelspot-rit.

Dag 5 
Geniet van de vroege ochtendrit, de ‘Breakfast Ride’. Grijp nog even snel een kop Costa Ricaanse koffie voordat je zadelt, opstijgt en wegrijdt over de oude Spaanse ossenwagenroute. De weg voert door prachtig, bebost platteland, langs ranches en kleine dorpjes. Terug op de ranch is het tijd voor het ontbijt dat op traditionele manier boven een houtvuur wordt bereid. Voor de middag wordt iets ter plekke gearrangeerd.

Dag 6 
Een vrije dag. Gasten kunnen ervoor kiezen naar Tamarinde Beach te worden gebracht. Hier kunnen bezoekers winkelen, zwemmen, surfen. Diner op eigen gelegenheid, geniet van de zonsondergang. Op afspraak worden bezoekers ook weer opgehaald. Wie niet naar het strand wil, kan voor een van de excursies kiezen. Er is bijvoorbeeld een schitterende ‘Palo Verde National Park’- riviertocht, of een dagtrip naar de Arenal-vulkaan. Ook is er een trip naar Granada Nicaragua.

Dag 7 
Na het ontbijt vertrekken de ruiters naar hun paarden die in het kleine dorp La Garita op hun wachten. Er wordt op achterafwegen gereden die onder reuzenbomen liggen van het droogtropische bos. De route voert door het gigantische bos naar het witte strand. Daar kan een fantastische strandrit natuurlijk niet uitblijven. Er wordt gereden over de stranden van Puerto Viejo, Conchal en Brasilito. De tijd van de strandrit hangt af van de getijden.

Dag 8 
Na het ontbijt is het tijd om de laatste foto’s te nemen. Verzameltransfer naar het vliegveld, of: op naar de volgende bestemming.

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
08/01/2020  - 15/09/2020
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  2.060
€  2.060
€  2.249
€  2.060
08/10/2020  - 18/12/2020
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  2.060
€  2.060
€  2.249
€  2.060

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele Amerikaanse dollar USD 2180 p.p

Kamertype

7n *


08/01/2020  -  15/09/2020

2 pers kamer (Double)

2.060

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.060

1 pers kamer (Single)

2.249

2 pers kamer (Twin)

2.060

08/10/2020  -  18/12/2020

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.060

2 pers kamer (Double)

2.060

1 pers kamer (Single)

2.249

2 pers kamer (Twin)

2.060


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele Amerikaanse dollar USD 2180 p.p

Data 2020

het gehele jaar door mogelijk te boeken met uitzondering van Oktober. Dit is het regenseizoen. Op aanvraag. Elke aankomstdag mogelijk

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Min. 8 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2, max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Wilt u graag langer of juist korter verblijven? Dat kan, dit arrangement is heel goed aan te passen van 5 nachten tot 14 nachten op aanvraag!

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Op basis van volpension van eerste dag lunch t/m ontbijt dag 8 (met uizondering diner dag 5, 6 en lunch dag 6)
 • Paardrijden volgens het programma
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Liberia (LIR)
 • Engelstalige gids / Begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Diner dag 5 en 6 en lunch dag 6
 • Alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Excursies
 • Reisverzekering