Paardrijden in de valleien van Cuba


Deze reis kent een begin met bezichtigingen van cultuur en natuur zonder paard, een middenstuk met paardrijden en einde met nieuwe verkenningen buiten het zadel.

Gevorderde beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 2.600

Deze reis kent een begin met bezichtigingen van cultuur en natuur zonder paard, een middenstuk met paardrijden en einde met nieuwe verkenningen buiten het zadel. Het middenstuk weegt het zwaarst, maar het arrangement biedt een perfecte combinatie van Cuba leren kennen en paardrijden in een sfeervolle regio.  

Tijdens verschillende uitstapjes bezoek je typische koloniale steden en zwem je in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan. Aan de andere kant ligt de Caribische Zee waar je ook een duik in kunt nemen. De tabak- en koffieprovincie van Cuba, Ciego de Avilla verken je te paard. Hier rijd je door vruchtbare, groene valleien en voel je de energie van dit bijzondere Caraïbische eiland. En in de laatste dagen leer je zelfs Havana kennen. Het betekent dat deze reis in een slim programma een fors deel van Cuba laat zien.

De mogelijkheid wordt geboden om bij guajiros, landarbeiders, te logeren. Vriendelijke en gastvrije mensen die het platteland bevolken en graag de lunch met gasten delen en een dansje met je maken in de avonduren. Daarnaast wordt er in hotels overnacht.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1: 
Ontvangst in het hotel. Diner in een lokaal familierestaurant en overnachting in het hotel.

Dag 2: 
Op 3 uur autorijden ligt de historische stad Cienfuegos. Met een gids maken wij kennis met het historische centrum van de ‘Zuidelijke Parel’ van Cuba. Gesticht in 1819 kent deze stad de rijkste architectuur en stedelijke ontwerpen van alle zuidelijke steden van Cuba. 
Transfer naar Trinidad ( een uur). Deze stad uit 1514 met zijn goedbewaarde koloniale Caribische architectuur behoort tot het Wereld Erfgoed. Het centrum sprankelt van de muziek en culturele activiteiten. Diner en overnachting in een gezellig pension of familiehuis.

Dag 3: 
Na het ontbijt gaan wij te paard en rijden door de mooie Ingenios vallei naar de sprookjesachtige Hoyo-watervallen. Transfer naar het strand waar we in de Caribische Zee kunnen zwemmen.
Lunch aan het strand en transfer naar Meneses, een autorit van zo’n drie uur. Welkomstdrankje en diner met op de boerderij gekweekte producten. Optioneel: introductie van Cubaanse country-muziek, Criolla. Overnachting in Los Alamos. 

Dag 4: 
Criollo de trote-paarden staan klaar om met ons in ongeveer 5 uur naar de Atlantische Oceaan te rijden. Onderweg laten wij ons betoveren door de grote diversiteit van de Cubaanse flora. We zien bijvoorbeeld Koninklijke palmen, guásima en yamagua bomen. 
We komen aan bij het historische kamp van commandant Camilo Cienfuegos en het noordelijke front van Las Villas. De gids geeft een goede uitleg over de historische gebeurtenissen die hier plaats hadden. Ook weet hij veel te vertellen over de bijzondere vogelsoorten die in dit gebied voorkomen. Zo leven de Cubaanse tocororo en de zunzún, een van de kleinste vogeltjes ter wereld hier. In deze omgeving genieten wij van onze picknick en rijden terug. Overnachting in Los Alamos.

Dag 5:
Transfer naar de finca Santa Rubia (een uur). Dit is een particuliere familieboerderij met een plantage en een grote schuur waar tabak wordt gedroogd. Welkomstdrankje van onze gastheer en –vrouw waarna wij te paard gaan voor een tocht van vier uur in de omgeving. We keren terug naar de finca voor de lunch. ’s Middags kan je de dieren die op de boerderij worden gefokt bekijken. Diner en overnachting op de finca waar in de avonduren tijd voor Cubaanse country- muziek is.

Dag 6: 
We maken ons op voor een schitterende tocht te paard met magnifieke uitzichten. Koninklijke palmen, bananenbomen, mangobomen, we zien ze onderweg allemaal. Onze rit leidt naar Casa Evelio waar wij tegen lunchtijd arriveren. Na een pauze rijden we naar Presa Florencia. Hier zijn we in de gelegenheid lekker te galopperen. Terugtocht naar de finca waar we na zo’n 5 uur paardrijden aankomen. Diner en overnachting op de finca.

Dag 7: 
Tijd voor onze laatste tocht te paard op deze finca. We rijden langs de koffie- en de suikerrietplantages en krijgen de gelegenheid te galopperen. Onderweg zien we de lokale guajiros hun rijkunsten vertonen en we zullen wat rodeo zien. We hebben zo;n 4 uur paardgereden als we terug zijn op de finca. ’s Middags volgt de transfer naar Cayo Guillermo van zo’n twee uur. We komen op tijd aan om nog te kunnen zwemmen. 

Dag 8: 
Vandaag gaan we zwemmen in de Atlantische Oceaan. De stranden bieden een thuis aan veel soorten vogels. Het maritieme ecosysteem is hier ook goed bewaard gebleven. Na de maaltijd volgt de transfer naar Morón ( twee uur) waar we even stilstaan bij het monument El Gallo de Morón. Daarna vervolgen wij onze weg naar Santa Clara. Diner in een familierestaurant en overnachting in een hotel.

Dag 9: 
Na het ontbijt is het tijd voor de transfer naar Havana. Onderweg bezoeken we het mausoleum van Che Guevara. Na een autotocht van zo;n drie uur komen we aan in Havana. Sightseeing van het oude Havana en een afscheidsdiner in een geweldig restaurant waar oude leden van de Buena Vista Social Club een live-show geven.

Dag 10: 
Samen met een gids verken je het historische centrum van Havana te voet. De transfer naar het vliegveld is gepland om 18.00 uur.       

Vertrekdata Kamertype 9n *  
22/11/2020  - 01/12/2020
Diverse accomodaties - 1 pers
Diverse accommodaties
€  2.820
€  2.600
14/02/2021  - 23/02/2021
Diverse accomodaties - 1 pers
Diverse accommodaties
€  2.820
€  2.600
21/11/2021  - 30/11/2021
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  2.600
€  2.820

(*) Alle prijzen per persoon

* Prijzen zijn gekoppeld aan de Cubaanse CUC. In geval van sterke wisselkoersschommelingenk kan de prijs tot 2 weken voor vertrek worden aangepast.

Kamertype

9n *


22/11/2020  -  01/12/2020

Diverse accomodaties - 1 pers

2.820

Diverse accommodaties

2.600

14/02/2021  -  23/02/2021

Diverse accomodaties - 1 pers

2.820

Diverse accommodaties

2.600

21/11/2021  -  30/11/2021

Diverse accommodaties

2.600

Diverse accomodaties - 1 pers

2.820


(*) Alle prijzen per persoon

* Prijzen zijn gekoppeld aan de Cubaanse CUC. In geval van sterke wisselkoersschommelingenk kan de prijs tot 2 weken voor vertrek worden aangepast.

Data 2021

14-02 t/m 23-02
21-11 t/m 30-11

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg (daarboven op aanvraag)
 • Leeftijd:
  Op aanvraag (afhankelijk van ervaring)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5, max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek) tot 4 ruiters tegen toeslag mogelijk

Kleine groep toeslag tot 4 ruiters € 220 p.p

Inclusief

 • 10 dagen/9 nachten in tweepersoonskamer op indeling, waarvan 1 nacht in een hotel. Overige nachten in guesthouse/ finca santa rubia
 • Volpension vanaf lunch tweede dag t/m ontbijt laatste dag (incusief 1 drankje bij de maaltijd (bier, frisdrank, water)
 • Lokale gids tijdens het paardrijden, Engelstalige gids gedurende het gehele programma
 • Verzameltransfer naar de luchthaven Jose Marti van Havana om 18.00 uur
 • Transfers gedurende het programma
 • Bagagetransport in de volgwagen
 • Paardrijden volgens het programma
 • Ervaren gids

Exclusief

 • Heen-en terugreis (vlucht naar Havana)
 • Entrees excursies
 • Extra drankjes
 • Lunch dag 9
 • Lokale belastingen
 • Fooien (+ € 50) , ter plaatse betalen
 • Transfer dag aankomst naar het hotel vanaf de luchthaven Jose Marti in Havana, ter plaatse betalen
 • Afwijkende privetransfers op dag 10 naar de luchthaven
 • Reisverzekering (verplicht in Cuba)
 • Overige persoonlijke uitgaven