Paardrijden in de valleien van Cuba

vanaf € 2.360 BOEK NU


Paardrijden in de valleien van Cuba
Paardrijden in de valleien van Cuba
Paardrijden in de valleien van Cuba
Paardrijden in de valleien van Cuba
Paardrijden in de valleien van Cuba
Paardrijden in de valleien van Cuba
Paardrijden in de valleien van Cuba
Paardrijden in de valleien van Cuba
Paardrijden in de valleien van Cuba
Paardrijden in de valleien van Cuba

Deze reis kent een begin met bezichtigingen van cultuur en natuur zonder paard, een middenstuk met paardrijden en einde met nieuwe verkenningen buiten het zadel.

vanaf € 2.360

Deze reis kent een begin met bezichtigingen van cultuur en natuur zonder paard, een middenstuk met paardrijden en einde met nieuwe verkenningen buiten het zadel. Het middenstuk weegt het zwaarst, maar het arrangement biedt een perfecte combinatie van Cuba leren kennen en paardrijden in een sfeervolle regio.  

Tijdens verschillende uitstapjes bezoek je typische koloniale steden en zwem je in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan. Aan de andere kant ligt de Caribische Zee waar je ook een duik in kunt nemen. De tabak- en koffieprovincie van Cuba, Ciego de Avilla verken je te paard. Hier rijd je door vruchtbare, groene valleien en voel je de energie van dit bijzondere Caraïbische eiland. En in de laatste dagen leer je zelfs Havana kennen. Het betekent dat deze reis in een slim programma een fors deel van Cuba laat zien.

De mogelijkheid wordt geboden om bij guajiros, landarbeiders, te logeren. Vriendelijke en gastvrije mensen die het platteland bevolken en graag de lunch met gasten delen en een dansje met je maken in de avonduren. Daarnaast wordt er in hotels overnacht.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1 
Aankomst in het hotel in Havana.

Dag 2 
Verzameltransfer naar Cienfuegos, een stad met de rijkste architectuur van de zuidelijke steden op Cuba. De rit naar de stad neemt zo’n drie uur in beslag. Daarbij zie je al behoorlijk veel van het land. Lunch en een wandeling met de gids door het oude centrum van de stad Cienfuegos. De vroeg 19e eeuwse stad herbergt de rijkste architectuur van de zuidelijke steden in Cuba. Na de bezichtiging van de stad volgt een transfer naar Trinidad. Deze stad werd gesticht in 1514 en behoort tot het Wereld Erfgoed. De Caribische architectuur is goed bewaard gebleven en je kunt hier genieten van muzikale en culturele activiteiten. Overnachting in deze stad.

Dag 3 
Na het ontbijt maken we in de morgen een ontspannen rit te paard. We rijden door de Ingenios vallei die op de nominatielijst van Unesco staat voor Archeologisch reservaat. Na het paardrijden gaan we met de auto naar het strand dat op een kwartiertje rijden ligt. Tijd voor een duik in de Caribische Zee. Na de lunch zetten we koers naar Morón, op 3,5 uur rijden. We verkennen Morón, genieten van een drankje en van de Cubaanse muziek en overnachten hier.

Dag 4
Na een rit van 3 uur in de ochtend, is er een transfer naar Morón (deze transfer duurt ongeveer 3,5 uur). De lunch is onderweg. Na aankomst in Morón is er een bezoek aan The Rooster of Moron, die symbolisch is geworden voor een van de nationale mythen. Optie om het Casa de La Trova te bezoeken voor een drankje begeleid door live Cubaanse muziek. Vervolgens is het diner en overnachting. 

Dag 5
Na het ontbijt transfer naar Finca Santa Rubia van ongeveer 1 uur, een mooie boerderij met een oppervlakte van 60 hectare met zijn plantage en een schuur waar tabak wordt gedroogd. Na een welkomstcocktail met onze gastheren Marbel en Yalianis, worden de paarden voorafgaand aan een rit van 4 uur gecontroleerd, we keren terug naar de Finca voor de lunch. Tijdens de middag heb je de mogelijkheid om de dieren te zien die ze op de boerderij fokken. Diner en overnachting in de boerderija en een inleiding tot Cubaanse countrymuziek.

Dag 6 
De groene velden nodigen ons uit voor een heerlijke dagtocht van de regio Chambas naar Rincón de Maguyá. Wij vertrekken van de finca en maken ons op voor een rit van ongeveer zes door het land. We maken een stop op een mooie plek vlakbij de watervallen van El Peluo. We kunnen ook een bad nemen in dit sprankelende water. Nadien verder naar Rincón de Maguyá, waar we lunchen. Na een kleine rustpauze gaan we terug naar El Peñón via een andere route. Diner en overanchting in Finca Santa Rubia. 

Dag 7
Na een stevig ontbijt, maken we een ochtendrit naar Casa Evelio waar we lunchen. Tijdens de rit genieten we van prachtige panoramische uitzichten en bewonderen de diversiteit van de Cubaanse flora zoals de koningspalmen, bananen, mango, etc...Na een korte pauze stijgen we weer op en rijden naar Presa Florencia. Hier hebben we de gelegenheid te galloperen voordat we terugkeren naar de finca. Na een rit van ongeveer 5 uur diner en overnachting in Finca Santa Rubia.

Dag 8 
Na het ontbijt maken we onze laatste tocht rond de finca om de werking van de boerderij te ontdekken. Tijdens de rit zien we koffie- en suikerrietplantages en kunnen we galopperen voordat we terugkeren naar de finca voor de lunch. Hier wacht ons een geroosterd varken, traag gegaard door onze gastheer gedurende de hele voormiddag. In de namiddag zien we de plaatselijke guajiros ruiters aan het werk evenals een beetje rodeo. Ongeveer 4 uur te paard. Afscheidsdiner met live muziek in de finca. Overnachting in Finca Santa Rubia. 

Dag 9 
Een dag vol mooie ervaringen. Eerst rijden we in zo’n twee uur naar het strand Caya Guillermo. De stranden van Caya Guillermo zijn ware juweeltjes. Er leven veel verschillende soorten vogels en het ecosysteem is hier goed bewaard gebleven. We kunnen zwemmen in de Atlantische Oceaan bij Playa Pilar. Hier wordt ook een smaakvolle maaltijd geserveerd. Transfer naar Morón waar we dineren en overnachten in een hotel.

Dag 10 
Transfer naar Havana na te hebben ontbeten. Dit is een forse transer, waarbij we een groot deel van het eiland zien. Na zes uur arriveren we in de Cubaanse hoofdstad en dineren we in een restaurant met een live muziekshow, uitgevoerd door muzikanten van de band van Roberto Faz, leden van de fameuze Buena Vista Social Club. Hotelovernachting.

Dag 11
Begeleide wandeltocht door het oude, historische centrum van Havana, gevolgd door een uitstapje naar het strand voor een laatste heerlijke duik en een maaltijd. Om 18.00 uur is het tijd voor de verzameltransfer naar het vliegveld van Havana om de terugvlucht te aanvaarden.

Vertrekdata Kamertype 9n *  
17/11/2019  - 26/11/2019
Diverse accomodaties - 1 pers
€  2.580
Boek nu
17/11/2019  - 26/11/2020
Diverse accommodaties
€  2.360
Boek nu
16/02/2020  - 25/02/2020
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  2.600
€  2.820
Boek nu
22/11/2020  - 01/12/2020
Diverse accomodaties - 1 pers
Diverse accommodaties
€  2.820
€  2.600
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

* Prijzen zijn gekoppeld aan de Cubaanse CUC. In geval van sterke wisselkoersschommelingenk kan de prijs tot 2 weken voor vertrek worden aangepast.

Data 2019:

17-11 t/m 26-11

Data 2020
16-02 t/m 25-02
22-11 t/m 01-12

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg (daarboven op aanvraag)
 • Leeftijd:
  Op aanvraag (afhankelijk van ervaring)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 6, max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 10 dagen/9 nachten in tweepersoonskamer op indeling, waarvan 1 nacht in een hotel. Overige nachten in guesthouse/ finca santa rubia
 • Volpension vanaf lunch tweede dag t/m ontbijt laatste dag (incusief 1 drankje bij de maaltijd (bier, frisdrank, water)
 • Lokale gids tijdens het paardrijden, Engelstalige gids gedurende het gehele programma
 • Verzameltransfer naar de luchthaven Jose Marti van Havana om 18.00 uur
 • Transfers gedurende het programma
 • Bagagetransport in de volgwagen
 • Paardrijden volgens het programma
 • Ervaren gids

Exclusief

 • Heen-en terugreis (vlucht naar Havana)
 • Entrees excursies
 • Extra drankjes
 • Lunch dag 9
 • Lokale belastingen
 • Fooien (+ € 50) , ter plaatse betalen
 • Transfer dag aankomst naar het hotel vanaf de luchthaven Jose Marti in Havana, ter plaatse betalen
 • Afwijkende privetransfers op dag 10 naar de luchthaven
 • Reisverzekering (verplicht in Cuba)
 • Overige persoonlijke uitgaven