Paardrijden in schilderachtige Eifel

Er wordt in Westernstijl door de heuvels en de bossen getrokken. Voor ruiters die nog weinig ervaring hebben met avontuurlijke trektochten zijn er standplaatsweekeinden. Lekker ontspannen is de bedoeling van deze tochten

Duitsland
Vanaf € 495
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Beginners en ruiters die al lange tijd niet meer in het zadel hebben gezeten zijn perfect op hun plaats op deze locatie in de Eifel waar mooie trektochten te paard worden gehouden.

Men organiseert gezellige trektochten door de romantische natuur van de Eifel waarin elk seizoen iets te bieden heeft. Er wordt in Westernstijl door de heuvels en de bossen getrokken.

Voor ruiters die nog weinig ervaring hebben met avontuurlijke trektochten zijn er standplaatsweekeinden. Bij alle arrangementen staat ontspanning hoog in het vaandel.

Met paarden en gelijkgestemden door de natuur trekken geeft je de kans even te ontsnappen uit het alledaagse leven. In de Eifel kan je drie, vier, vijf of meer dagen onderweg zijn en de wereld heel anders beleven.

Laat je aangenaam verrassen door de vele mogelijkheden die de streek en deze organisator heeft te bieden.

ALLE MOGELIJKHEDEN OP EEN RIJTJE:

Standplaatsvakantie

Voor alle ruiters die weinig ervaring hebben met het rijden van avontuurlijke trektochten biedt men ‘Ervaringstrektochten’ aan. Deze duren een lang weekeinde, van vrijdag tot en met zondag. Je komt aan op vrijdag en maakt direct kennis met de paarden. Een gemoedelijke rit door de vallei volgt. De volgende morgen verken je te paard het vulkanische landschap van de Eifel. De tocht voert over afgelegen paden en onderweg wordt er afhankelijk van het weer genoten van een picknick uit de zadeltas of een lunch in een gezellige eetgelegenheid. Terug op de ranch volgt een heerlijk avondmaal en een gezellige avond. De zondag begint met een fijn ontbijt en aansluitend een panoramatocht in de voormiddag. Het weekeinde wordt met een gezellige kop koffie afgesloten. Afhankelijk van het seizoen worden er bij deze Ervaringstrektochten verschillende activiteiten aangeboden zoals een wintertocht & wijnavond, westernfair & ranchromantiek, zomerwijn & kampvuur, herfstvakantie & edele wijnen en een Martini tocht.

Zwerverstocht (nieuw)

Semi-trektocht voor ervaren ruiters. We ontmoeten de eerste dag om 15:00, en daarna volgt een rit van 2 uur rond de ranch. De eerste overnachting is op de ranch.
De volgende dag rijden we naar Wanderath, de volgende twee overnachtingen zijn daar in een mooie gerenoveerde oude pastorie. We verkennen het wilde en romantische Nitztal te paard.
Op de laatste dag rijden we en stoppen bij het beroemde kasteel van Nürburg, voordat we terugkeren naar de ranch.

Op deze semi-trektocht ga je 3,5 dag paardrijden op mooie paarden door een geweldig landschap.

April: De Voorjaarstocht

Het is de eerste tocht van het seizoen. De etappes zijn aangepast aan de conditie van de paarden. Gemoedelijk trekken we door de ontwakende natuur van de mooie Eifel. Door de bossen die nog niet zo dichtbegroeid zijn kunnen we veel wild zien. Op de hoger gelegen, niet beboste delen hebben we een prachtig overzicht op het grandioze landschap. Onderweg logeren we in vriendelijke herbergen waar we genieten van regionale schotels.

Mei: De Eifelgoud trektocht

De velden staan vol met gele bloemen. In de volksmond heet dit het Eifelgoud. Wij maken een prachtige tocht door de bloeiende natuur en rijden over onverharde paden en langs kabbelende beekjes. In hutten met dromerige vergezichten genieten wij van onze picknick die wij in onze zadeltassen hebben meegenomen. Na de rust rijden we verder naar onze volgende herberg waar specialiteiten van de Eifel op de menukaart staan.

Juni en Juli: De Rode Wijn trektocht

Deze gezellige Rode Wijn trektocht te paard wordt tweemaal gehouden. De tocht loopt langs de Ahr, waar de wereldberoemde rode wijnen van de Eifel vandaan komen. De trektocht te paard voert over lieflijke bospaden langs historische straten naar de Ahr. Op een wijngoed zitten wij ’s avonds aan tafel. De volgende dag rijden we door de wijnheuvels. De volgende dag bestaat de mogelijkheid een sauna te pakken. Daarna keren we energiek terug naar de Ahr. We rijden langs de ruïne van de burcht Are naar Altenahr. Hier rijden we naar een saloon. De route vervolgt langs een prachtig gelegen kapel weer de Hocheifel in. Door het Adenauer Forst rijden we naar de hoogste berg van de Eifel van 747 meter hoog. Dit punt biedt een onvergetelijke blik op het Eifellandschap.

Juli: De Maare trektocht

Te paard naar de blauwe ogen van de Eifel: Ontdek het prachtige landschap van vulkanische oorsprong en de diepe Maare met het diepblauwe water. Onderweg zien we zeldzame dieren en kunnen we een duik in het water nemen. Boerderijen op schilderachtige plekken bieden ons goede onderkomens en heerlijkheden uit de Eifel. Op deze tocht is het behalve genieten van het paardrijden, ook genieten van het eten en de goede wijnen uit de streek.

Augustus: HochEifel trektocht

Dichte bossen, adembenemende vergezichten en veel wild. Het hoogste en meest oostelijke deel van de Eifel is een gebied bij uitstek om te paard te verkennen en bestaat de mogelijkheid te paard over de eenzame paden van dit betoverende gebied te dwalen. We nemen onze lunch mee in de zadeltassen. De onderkomens bieden uiteenlopende mogelijkheden. Wellicht zitten we een avond bij het vuur voor de saloon en genieten we van een barbecue, genieten we van een zonsondergang bij het avondeten in een leuk Eifelhotelletje of beleven we een riddermaal in een gezellig onderkomen aan de Ahr.

September: De Fijnproevers trektocht

Deze zwerftocht te paard voor de echte levensgenieter voert over verborgen paden in de prachtige Eifel. We rijden door wildromantische valleien en bossen. Het bijzondere landschap biedt de ware natuurvriend een adembenemende aanblik. Goede wijn, zalige picknicks en de goede regionale keuken zijn verder kenmerkend voor deze tocht. Er wordt in sfeervolle onderkomens overnacht.

Oktober: De hertenbronsttijd trektocht

Als de wouden van de Eifel bont kleuren en de eerste koude nachten zich aandienen, begint de bronsttijd voor de herten. De hele nacht kan je de bronstschreeuw van de leider horen. In de morgennevel zadelen wij de paarden. Langzaamaan wordt het zicht op het dal vrij, de zon baant zich een weg door de vallei. Het hele bos ruikt naar herfst. Onderweg kunnen we plotseling wild zien, een magnifiek gezicht.

Oktober: De Indian Summer trektocht

In de herfst kleurt de Eifel buitengewoon schilderachtig. In de nevelen van de ochtend halen wij de paarden uit de wei, de wereld kleurt nog vaag. Later verdrijft de zon de nevel en zien wij de idyllische valleien liggen. Door de bonte herfstkleuren rijden we een paar dagen door de wouden, langs kleine beekjes en door herfstachtige dalen van de vulkanische Eifel. Een kleurrijke tocht waarbij ook volop wordt genoten van de streekgerechten.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Min. 16 jaar

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Duitsland

Duitsland is een land met veel groene natuur, meren, heuvels, maar ook eeuwenoude burchten, kerken en kloosters. Het is een paradijs voor veel vogel- en amfibiesoorten. We bieden paardrijvakanties aan in het Eifel gebied, in de deelstaat Brandenburg, in Thüringen en Beieren.

Inclusief

 • Aantal dagen en nachten van het gekozen arrangement
 • In kamers op indeling in tweepersoonskamers met eigen en soms gezamelijke sanitair
 • Op basis van half pension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag ontbijt, picknicklunch inbegrepen (lunch gaat mee in zadeltas) overige lunches niet inbegrepen.
 • Paardrijden naar het gekozen programma, 3 tot 6 uur per dag
 • Begeleiding van een ervaren gids
 • Transport van bagage in de volgwagen / soms in zadeltassen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer treinstation Ahrbrück € 20 p.p enkele reis, ter plaatse betalen
 • Overige drankjes
 • Lunches in de restaurants
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis- annuleringsverzekering