Fascinerende Farao-trektocht te paard

vanaf € 1.752 BOEK NU


Farao-trail: Sprookjesachtige trip en paardrijden als de wind in Egypte
Farao-trail: Sprookjesachtige trip en paardrijden als de wind in Egypte
Farao-trail: Sprookjesachtige trip en paardrijden als de wind in Egypte
Farao-trail: Sprookjesachtige trip en paardrijden als de wind in Egypte
Farao-trail: Sprookjesachtige trip en paardrijden als de wind in Egypte
Farao-trail: Sprookjesachtige trip en paardrijden als de wind in Egypte
Farao-trail: Sprookjesachtige trip en paardrijden als de wind in Egypte
Farao-trail: Sprookjesachtige trip en paardrijden als de wind in Egypte
Farao-trail: Sprookjesachtige trip en paardrijden als de wind in Egypte
Farao-trail: Sprookjesachtige trip en paardrijden als de wind in Egypte

Bezoek Egypte, maak er deel van uit en laat je totaal betoveren door dit bijzondere land in een trektocht te paard. Tijdens dit achtdaagse verblijf wordt paardrijden gecombineerd met interessante excursies.

vanaf € 1.752

Paardrijden in de voetstappen van de farao’s

De Farao-trektocht te paard biedt het beste van Aswan, Luxor en voor wie verlengt met drie dagen, van Hurghada. Op deze bijzondere trektocht waarin je deels terugreist in de tijd, kan je het tweejaarlijkse Zonnefestival (22 februari en 22 oktober) bijwonen. Je verkent de Vallei der Koningen, bekijkt de iconische tombe van Nefartati en je ontspant aan de aangename kust van de Rode Zee.

Op deze reis volg je de voetstappen van de oude farao’s. Je trekt van Aswan naar Luxor en kunt verder naar Hurghada. Een aantal dagen is gereserveerd voor bezoek aan Aswan en het archeologische complex Aboe Simbel, dit zijn dagen met een zeer interessant, vol programma waarop niet wordt paardgereden.

Te paard klim je naar de bergtop van de Thebes van waar je een adembenemend zicht hebt op Luxor. Ook rijd je naar bijvoorbeeld de fameuze Vallei der Koningen, de tempel van Karnak en Luxor en rijd je naar de ruïnes bij Dei el Medina dat tot het Unesco Wereld Erfgoed behoort.

Verlenging

Wie verlengt gaat na het weekprogramma naar de Rode Zee. Snorkelen, duiken, zwemmen met dolfijnen, maar ook met je paard staan hier op het programma. Uiteraard wordt er met je Arabische paard ook gegaloppeerd in de woestijn.

Je verblijft in charmante typisch Egyptische onderkomens in oosterse stijl. De meeste zijn origineel gedecoreerd. Het onderkomen aan de Rode Zee is een hotel op slechts 5 minuten lopen van de stallen en dichtbij het strand.  

 

Voorbeeldprogramma:

Dag 1: 
Aankomst op de luchthaven Luxor en transfer naar de accommodatie.

Dag 2: 
De ochtend begint ontspannen in het hotel en na een laat ontbijt vertrekken we om aan ons eerste avontuur te beginnen: een bezoek aan de Tempel van Isis. Deze tempel in Philae is een van de belangrijkste Nubische monumenten. Dankzij een Unesco-project is het bewaard gebleven. De stenen zijn stuk voor verplaatst van het eiland Philae naar het eiland Agilika om te ontsnappen aan hevige overstromingen en daarmee de ondergang. 
Na een indrukwekkende dag van sightseeing gaan wij op de Nijl aan het diner. Daarna gaan we naar Abu Simbel waar we de zonsopkomst zullen meemaken.

Dag 3: 
Aboe Simbel is een immens archeologisch complex van twee grote tempels op de westelijke oever van het Nasser meer. De tempels zijn oorspronkelijk uit de bergen gekerfd tijdens de regeerperiode van farao Ramses II. Hij zwaaide de scepter hier in de 13e eeuw voor Christus.  Aboe Simbel is een monument gewijd aan hemzelf en zijn koningin Nefertari. De tempels zijn gebouwd ter herinnering aan zijn overwinning van de slag om Kadesh. Vanwege hun onopvallende locatie bij de Soedanese grens bleven de tempels onontdekt tot 1813. 
Meest opmerkelijke aan de tempel is dat hij tweemaal per jaar de eerste zonnestralen over de hele lengte van de binnenkant van de tempel schijnen. Dat gebeurt op 22 februari, de dag waarop Ramses de troon besteeg en op 22 zijn verjaardag, 22 oktober. Dan wordt het Zonnefestival gevierd. Bij zonsopgang betreden wij de tempel en zien hoe de goden Ra en Amun worden verlicht en het beeld van Ptah, god van de duisternis, in het donker blijft. Na dit spektakel rijden we naar Aswan. Onderweg bezoeken we het Nubische Musuem. Na een drukke dag keren we terug naar ons onderkomen waar we dineren en overnachten.

Dag 4: 
Ontbijt en bezoek aan de Kom Ombo tempel aan de Nijl. Deze unieke dubbele tempel is het thuis van Sobek, de krokodillengod en Horus, de god met het hoofd van een valk. Daarna rijden we naar Luxor.

Dag 5: 
Na het ontbijt zadelen we de paarden en rijden door dorpjes en suikerrietvelden langs de westelijke oever van de Nijl. Houd je camera gereed om het authentieke leven in Luxor vast te leggen. We gebruiken de lunch in lichte buffetvorm in ons pension. In de middag rijden we in een hoger tempo de woestijn in en langs de berg Thebes. ’s Avonds wacht ons een barbecue.

Dag 6: 
De ochtendrit te paard voert over het platteland van Luxor. Het is heerlijk om langs de suikerrietvelden in dit prachtige landschap te galopperen. We zien arbeiders volgens oude tradities het land bewerken. Halverwege de ochtend zal je versteld staan van de capaciteiten van de paarden als zij je naar de achterkant van de Vallei der Koningen brengen en naar de bergtop van de Thebes. Schitterend panorama op Luxor. Lunch in een dorpje en dan rijden we zwierig door de suikerrietvelden en bananenplantages naar ons onderkomen. Na ongeveer zes uur paardrijden komen we aan bij onze zeilboot waar we dineren. Heerlijke plek om te ontspannen na een lange tocht te paard.

Dag 7: 
Na een heerlijk ontbijt verlaten we de stallen per kameel. We maken een epische kamelensafari door de dorpen in de omgeving. Het prachtige zicht dat je vanaf een kamelenrug hebt biedt een bijzondere invalshoek voor de foto’s die je maakt. Lunch in het hotel en de middag is vrij. Geniet van het zwembad of een massage. Of beide.

Dag 8: 
Na het ontbijt worden we opgepikt en voor een reis terug in de tijd naar de Vallei der Koningen gebracht. De graven van  grote farao’s, koninginnen en hogepriesters liggen hier. De graven van bijvoorbeeld Seti I en Ramses II zijn hier te vinden. Ook de jonge Toetanchamon heeft hier zijn graf, ontdekte Howard Carter in 1922. Wij bezoeken de Madinet Habu tempel, gebouwd voor Ramses III. De tempel ligt vlakbij de stallen op de westelijke oever. 
Na een lichte lunch zetten wij ons in het zadel en sporen de paarden aan. We rijden naar Habu. Hier vinden de paarden een schaduwrijke plek en wij verzorgen ze voordat we het complex bezoeken. Na een frisdrankje rijden we bij zonsondergang naar ons onderkomen.

Dag 9: 
Vandaag is het tijd voor de terugvlucht vanaf Luxor airport. Wie wil kan deze reis met drie dagen verlengen. Wie voor deze optie kiest, vervolgt de Egypte-toer. We gaan op weg naar Hurghada bij het complex van Dendara. Het is een van de best bewaarde tempelcomplexen van Egypte. Hier bezoeken we de tempel van Hathor, de godin van liefde en vreugde. Haar tempel is een van de mooiste op het complex, let ook op de prachtig gedecoreerde plafonds. Onze tocht naar Hurghada gaat door de bergen en de woestijn. Laat in de middag komen we aan bij ons hotel.

Dag 10: 
Na een heerlijke nachtrust en een goed ontbijt zadelen we de paarden op voor een mooie dagtocht. We ontdekken de wijdse, gouden woestijn en zandduinen. Ver weg van de mensenmassa hebben wij volop ruimte om met de paarden te vliegen. Na deze enerverende tocht rijden we terug naar het hotel.

Dag 11: 
Vandaag staat er een dagexcursie op het programma waarbij je met wilde dolfijnen kunt zwemmen. Transfer vanaf het hotel naar de haven waar we aan boord gaan en naar de dolfijnen varen. We varen naar een plek waar we de dolfijnen in hun natuurlijke omgeving zien zwemmen. Wie wil springt de zee in en snorkelt mee met deze majestueuze en tegelijkertijd speelse dieren van de zee. Dit gebied is ook ideaal om te snorkelen.

Dag 12: 
Op deze laatste dag rijden we naar de kristalheldere kust waar we de paarden afzadelen en met hen de Rode Zee in gaan. Een onvergetelijke ervaring. Als we onze tocht te paard erop hebben zitten, gaan we terug naar het hotel waar we ons gereedmaken voor de transfer Een terugvlucht is mogelijk na 15.00 uur met vertrek vanaf luchthaven Hurghada 

Vertrekdata Kamertype 8n * 11n *  
20/10/2019  - 28/10/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  1.752
€  1.752
/
/
20/10/2019  - 28/10/2019
1 pers kamer (Single)
€  2.048
/
20/10/2019  - 31/10/2019
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
/
/
/
€  2.224
€  2.224
€  2.639

(*) Alle prijzen per persoon

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 9 dagen/8 nachten in een gedeelde tweepersoonskamer
 • Of 11 dagen/10 nachten in een gedeelde tweepersoonskamer
 • Volpension van ontbijt dag 2 t/m dag 8 (of dag 11) ontbijt
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Luxor(bij 9 dagen arrangemen) tussen 08.00 en 20.00 uur
 • Paardrijden volgens het programma
 • Professionele en meertalige gidsen

Exclusief

 • Heen- en terugreis (internationale en binnenlandse vluchten)
 • Verzameltransfer van luchthaven Luxor tussen 20.00 - 08.00 GBP 15 p.p
 • Verzameltransfer naar luchthaven Hurghaga GBP 50 p.p, duur 3.5 uur, tussen 08.00 en 20.00. Transfer na 20.00 en voor 08.00 een extra toeslag van GBP 15 p.p
 • Fooien USD 100 p.p, op de eerste dag ter plaatse af te rekenen
 • Frisdrank en Alcoholische drankjes
 • Entree's bij excursies
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering