Tempels, tombes en paardrijtochten met Nijlcruise in magisch Egypte


Tempels, tombes en paardrijtochten met Nijlcruise in magisch Egypte
Tempels, tombes en paardrijtochten met Nijlcruise in magisch Egypte
Tempels, tombes en paardrijtochten met Nijlcruise in magisch Egypte
Tempels, tombes en paardrijtochten met Nijlcruise in magisch Egypte
Tempels, tombes en paardrijtochten met Nijlcruise in magisch Egypte
Tempels, tombes en paardrijtochten met Nijlcruise in magisch Egypte
Tempels, tombes en paardrijtochten met Nijlcruise in magisch Egypte
Tempels, tombes en paardrijtochten met Nijlcruise in magisch Egypte
Tempels, tombes en paardrijtochten met Nijlcruise in magisch Egypte
Tempels, tombes en paardrijtochten met Nijlcruise in magisch Egypte

Aan de Rode Zee rijd je paard, zwem je zelfs met je paard en is er een dag ingepland om te zwemmen met wilde dolfijnen. Deze reis wordt gekenmerkt door zijn bijzondere veelzijdigheid en luxe.

De Tempel & Tombetocht in Egypte voorziet in een ontdekking van Luxor te paard en de verkenning van Aswan vanaf een luxe zeilschip. Daarbij is het mogelijk de omgeving van de Rode Zee in drie optioneel bij te boeken dagen te verkennen. Aan de Rode Zee rijd je paard, zwem je zelfs met je paard en is er een dag ingepland om te zwemmen met wilde dolfijnen. Deze reis wordt gekenmerkt door zijn bijzondere veelzijdigheid en luxe. Voor wie van het goede leven en rijke historie houdt. 

De paarden van arabische afkomst zijn lief en snel. Sta ze toe hun snelheid aan je te showen en vlieg met ze door suikerrietvelden, over de oevers van de Nijl en door de woestijn wanneer je de extra dagen aan zee bijboekt. 

Paardrijden naar het eeuwenoude, indrukwekkende colosseum van Memnon. In galop naar de Habu- tempel voor een van de beroemdste farao’s die Egypte kent, Ramses III, en draven over het platteland van Luxor. Deze reis laat je dromen uitkomen. 

Nijlcruise
Naast de dagen die je in het zadel doorbrengt, is er een driedaagse cruise over de Nijl bij inbegrepen. Vanaf het schip zie je de prachtige landschappen van Aswan aan je voorbij trekken. Zwarte granieten rotsen aan de oevers geven een dramatische aanblik aan het land. Uiteraard wordt er voldoende aangemeerd om deze streek met zijn verborgen schatten uit de tijd waarin de farao’s regeerden, te ontdekken.

Behalve de rijke historie, ervaren we ook het Egyptische leven van vandaag. Wanneer we door de dorpen rijden, zien we de kinderen van Luxor en de boeren op het land waar ze akkerbouw bedrijven of vee houden. Aan boord van het schip worden we getrakteerd op een Egyptisch feest en een Nubische folklore-show. 

Aan de kust logeren we in een 5-sterren hotel. We verkennen de woestijn, de glinsterende zandduinen en galopperen naar de Rode Zee. Ook zwemmen we een dag met wilde dolfijnen in zee.

Accommodatie:
In Luxor logeren we in een charmante villa van waaruit wij onze bijzondere uitstapjes te paard maken. 

Aswan verkennen we per boot. We logeren aan boord van een 5-sterrenschip met ruime hutten. Er zijn eenpersoons- en tweepersoonshutten en suites. Na afronding van de cruise logeren we nog een nacht in het pension. Wie meereist naar de kust, verblijft deze dagen in een luxe hotel aan zee.

Voorbeeld dagprogramma 8 of 11 daags arrangement:

Dag 1 
Aankomst en verzameltransfer naar het charmante onderkomen aan de Nijl. 

Dag 2 
In de ochtend worden we bijgestaan door onze privé-Egyptoloog en rijden we per auto naar de westelijke oever van de Nijl. Hier bezoeken we het Dal der Koningen, de begraafplaats van de oude farao’s. We zien de tombe van Toetanchamon en de majestueuze tempel van Hatsheput. Ook brengen we een bezoek aan het huis van Carter die belangwekkende ontdekkingen deed in deze omgeving en we doen de steenfabriek aan. Vergeet deze ochtend niet je camera mee te nemen.

Na de lunch zetten we onze verkenning van de westelijke oever voort, maar dan wel vanaf de paardenrug. Te paard rijden we in de schaduw van bananenbomen in kleine dorpen en door de suikerrietvelden galopperen we naar het colosseum van Memnon. Twee grote beelden van farao Amenhotep III begroeten ons als we aankomen. Na een prachtige middag paardrijden zetten wij ons aan het diner in ons onderkomen.   

Dag 3 
Gebouwd als een mortuarium-tempel voor Ramses III, is de Habu tempel nu toegankelijk voor bezoekers. Wij gaan er te paard naar toe. De paardrijrit naar de tempel duurt ongeveer twee uur. Als we bij de tempel arriveren, stijgen we af en geven onze paarden een plaats in de schaduw. Terwijl onze vrienden kunnen uitrusten van de tocht, verkennen wij het magnifieke, historische complex.

Voordat we terugrijden naar de stallen, genieten we van ons late ontbijt. Op de terugweg rijden we over een spoor door de suikerrietvelden waar de paarden ons laten zien hoe hard ze eigenlijk kunnen galopperen. Wij vliegen met ze mee! Ons avontuur te paard is hiermee niet afgelopen. Aan het einde van de middag zadelen we de paarden opnieuw. We rijden onze paarden dan naar de oostelijke Nijl-oever. Hier ontdekken we de onbekende, maar daarom niet minder indrukwekkende tempel van Karnak. Deze tempel is een van de mooiste oude tempels in Luxor. Ook gaan we naar de laan van de sfinx die de grote Karnak-tempel verbindt met de Luxor tempel. We eindigen deze dag in het Luxor museum en het mummie-museum voordat we naar ons onderkomen teruggaan.

Dag 4 
Na de drukke dagen die we achter de rug hebben, is het tijd om te ontspannen. We beginnen met het ontbijt in ons pension en maken daarna onze paarden klaar voor een laatste tocht over het platteland van Luxor. Wie verwacht dat Egypte een grote zandbak is, zal hier zien dat hij zich vergist. Wij rijden door een prachtig groen landschap. Iets wat niet zo snel in je opkomt als je aan Egypte denkt. Na de lunch reizen in de auto door de woestijn naar Aswan. We overnachten in een lokaal pension voordat we aan boord gaan van ons 5-sterrenschip. Aswan bekijken in de komende dagen dan vanaf de boot. Het schip heeft ruime hutten, er zijn zowel dubbele als eenpersoonshutten en er zijn twee suites.

Dag 5 
We gaan aan boord van het 5-sterrenschip met ruime hutten en we cruisen over de Nijl. We varen naar de Hoge Dam aan de noordelijke grens tussen Egypte en Sudan. Het waterreservoir dat door de aanwezigheid van de dam ontstaat, is het Nasser-meer. ’s Middags drinken we thee aan boord en varen we naar de tempel van Philae, een van de belangrijkste Nubische monumenten. De tempel dreigde onder water te komen te staan, maar werd daarvoor behoed door Unesco.  Die verhuisde het monument van het eiland Philae naar Agilika en bouwde het steen voor steen weer op op Agilika. Wij bezoeken alle onderdelen van het complex, van de grote entree tot Hadrians poort. Het complex werd over een periode van 5 eeuwen gebouwd. We zien dus bouwsels uit de laatste twee eeuwen voor het jaar 0 en bouwwerken die door Romeinse keizers werden opgetrokken in de eerste drie eeuwen van onze jaartelling. Terug aan boord genieten we van ons diner en een Nubische show vol folklore.

Dag 6 
Vandaag staat er bijzonder bezoek aan de Kom Ombo tempel en de Edfu tempel op het programma. ’s Morgens zeilen we naar Kom Ombo. Deze tempel staat op de Nijl tussen Aswan en Edfu in. De Kom Ombo wordt gedeeld door de goden Sobek en Haeroris. De tempel staat ook bekend als het huis van de krokodil (Sobek) en het kasteel van de valk (Horus). Na dit bezoek zeilen we verder naar Edfu. Lunch aan boord. In Edfu bezoeken we de tempel van Horus die in de regeerperiode van Cleopatra VII werd gebouwd. ’s Middags zeilen we verder en we meren aan als we in Esna zijn. Hier overnachten wij. Maar voordat we gaan slapen, genieten we van een Egyptisch Galabaya feest.

Dag 7 
We beginnen vroeg deze dag met ons laatste ontbijt aan boord van het schip. Na het ontbijt keren we terug naar ons onderkomen in Luxor. De ochtenduurtjes zijn vrij te besteden en ’s middags staat er een boeiende bergsafari op het programma. En die maken we op de rug van een kameel. We rijden via de woestijn naar de bergen waar we een geweldige Egyptische zonsondergang meemaken. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner op de Nijl en gaan we de souk op. 

Dag 8 
Onze laatste dag begint vroeg in de morgen met een onvergetelijk ballonvaart over het land van Luxor, de westelijke oever van de Nijl en het Dal der Koninginnnen. Als we in de lucht hangen, zien we de zon opkomen. Na ons late ontbijt checken we uit. Sommigen keren huiswaarts, maar de liefhebbers hebben natuurlijk drie dagen bijgeboekt om ook de Rode Zee te ervaren. De transfer voor diegene heeft in de middag plaats.

Dag 9 
Na de nacht te hebben doorgebracht in ons comfortabele hotel, gaan we naar de paarden toe. We zadelen en sporen aan voor een prachtige dagtocht. Tijdens deze paardrijtocht verkennen we de uitgestrekte, gouden woestijn aan de kust en de zachte zandduinen. Ver weg van de bewoonde wereld hebben we de kans onze paarden aan te zetten tot een zinderende galop. Samen vliegen we in alle vrijheid door de woestijn.

Dag 10 
Deze dag heeft een bijzondere Rode Zee-ervaring in petto. We gaan naar de haven, gaan aan boord en varen naar het huis van de dolfijnen. In deze omgeving zwemmen dolfijnen in het wild en wij treffen hen in hun eigen omgeving. We kunnen snorkelen en zwemmen met deze speelse dieren. Deze omgeving is ook mooi om in te snorkelen en de riffen te ontdekken. Lunch met alle heerlijkheden van de zee.

Dag 11 
We sluiten onze reis op bijzondere wijze af. In de morgen zadelen we de paarden en rijden naar de kust. Bij het heldere water zadelen we af en duiken met onze paarden de Rode Zee in. Wees eerlijk: wie kan nou zeggen dat hij met zijn paard in de Rode zee heeft gezwommen? Dit is een onvergetelijke rij-ervaring.  We gebruiken onze lunch op het strand in de schaduw van een parasol van palmbladeren. ’s Middags is het dan echt tijd om uit te checken en naar het vliegveld te gaan om de reis naar huis te aanvaarden. 

Er zijn nog geen data & prijzen beschikbaar voor deze reis.

(*) Alle prijzen per persoon

Dit jaar volgeboekt. 2020 op aanvraag mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in een gedeelde tweepersoonskamer. (6 nachten in een charmant en authentiek pension, 1 nacht in een 5* boot)
 • Of 11 dagen/10 nachten in een gedeelde tweepersoonskamer. (6 nachten in een charmant en authentiek pension, 1 nacht in een 5* boot en 3 nachten in een hotel bij de rode zee)
 • Volpension van ontbijt dag 2 t/m dag 8 ontbijt
 • Excursies volgens het programma
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Luxor, tussen 08.00 en 20.00 uur
 • Paardrijden volgens het programma
 • Professionele en meertalige gidsen

Exclusief

 • Heen- en terugreis (internationale en binnenlandse vluchten)
 • Verzameltransfer van luchthaven Luxor tussen 20.00 - 08.00 GBP 15 p.p
 • Verzameltransfer naar luchthaven Hurghaga GBP 50 p.p, duur 3.5 uur, tussen 08.00 en 20.00. Transfer na 20.00 en voor 08.00 een extra toeslag van GBP 15 p.p
 • Frisdrank en Alcoholische drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Entree's bij excursies
 • Reisverzekering
 • Fooien USD 100 p.p, op eerste dag ter plaatse betalen