Back to Basic trektocht op Corsica

vanaf € 1.050 BOEK NU


Back to Basic trektocht op Corsica
Back to Basic trektocht op Corsica
Back to Basic trektocht op Corsica
Back to Basic trektocht op Corsica
Back to Basic trektocht op Corsica
Back to Basic trektocht op Corsica
Back to Basic trektocht op Corsica
Back to Basic trektocht op Corsica
Back to Basic trektocht op Corsica
Back to Basic trektocht op Corsica

Het Franse eiland Corsica, geboortegrond van Napoleon, is een paradijs voor de ruige natuurliefhebber. Het heeft een grillige kustlijn, bergen bedekt met ondoordringbaar struikgewas en steile hellingen.

vanaf € 1.050

Het Franse eiland Corsica, geboortegrond van Napoleon, is een paradijs voor de ruige natuurliefhebber. Het heeft een grillige kustlijn, bergen bedekt met ondoordringbaar struikgewas en steile hellingen met kurk-, pijn- en walnootbomen. Het milde mediterrane klimaat is bijna niet te rijmen met het woeste uiterlijk van dit eiland maar biedt wel zeer aangename temperaturen voor de back-to-basic paardrijtochten die het eiland op het lijf geschreven zijn.
De franstalige, professionele trektochtgids weet steeds weer langvergeten paden te herontdekken. Het Corsicaanse paardrijcentrum heeft een achtdaagse tocht in het programma staan, met kamperen in de vrije natuur en de eerste en laatste nacht in houten bungalows bij het ruitercentrum. Het bagagevervoer wordt voor u verzorgd. Er wordt voornamelijk gekookt met lokale producten volgens de traditionele keuken. Tijdens het kamperen helpt u mee met koken en tent opzetten. Gezien het zware bergachtige terrein en de soms zeer eenvoudige kampeerplaatsen, dient u over een avontuurlijke instelling te beschikken, de 3 gangen te beheersen en een goede lichamelijk conditie te hebben. De gangen worden aangepast aan het terrein, door de zwaarte wordt er veel in stap gereden. U verzorgt en zadelt zelf uw paard.

De paarden zijn van verschillende origine; Berber, Ararbier, Anglo Arabier, Pinto, Mérens, Camargue.., maar allemaal op Corsica geboren. Ze lopen het grootste deel van het jaar vrij in de natuur op een gebied van 25 ha. Hierdoor hebben ze kwaliteiten ontwikkeld als kalmte, lenigheid en uithoudingsvermogen. Ze zijn werkwillig en hebben een goed aanpassingsvermogen aan de ruiter mits deze hen respecteert. Er wordt gereden met Mc Clellan trektochtzadels.

Voorbeeldprogramma 8 daagse trektocht

Dag 1
Aankomst in de namiddag. Verzameltransfer van het busstation van Ajaccio naar de mooie locatie met aansluitend een heerlijk diner en uw eerste overnachting.

Dag 2
De trektocht begint in Santu Pultru, met z’n ruines van een oude kerk. Meer dan 1000 jaar geleden baden de vrouwen bij Santu Pultru om hulp bij de bevalling of als ze onvruchtbaar waren. Vandaag is een zware dag omdat u 1 uur te voet, naast uw paard, steil omhoog loopt. Via lang vergeten paden rijdt u over enkele bergkammen. ‘s Middags blijft u klimmen richting het dorpje Gjannucciu en geniet u van het uitzicht over het dal van de Ortolu met zijn beroemde wijngaarden en over de Golf van Valinco. Via naaldboombossen bereiken we onze overnachtingsplaats in de vrije natuur bij Cagna.

Dag 3
De volgende dag lunchen we in een oud herdersdorp waarbij de laatst aanwezige herder ons laat genieten van de traditionele vleeswaren, geitenkaas en likeur. Hierna dalen we over oude ezelspaden af naar onze overnachtingsplek bij het dorpje Pianottoli.

Dag 4
De volgende dag profiteert u volop van de historische en natuurlijke rijdom van Corsica: U ziet middeleeuwse torens en voorouderlijke herdershutten in het granietlandschap van een van de mooiste valleien van Corsica. U eet en slaapt bij Roccapina, naast uw paard en omgeven door de zee.

Dag 5
De dag erna kunt u een droom verwezenlijken: eindeloos galopperen over het kilometerslange strand van Erbaghu. U steekt een 200ha. groot privégebied over dat in natuurlijke schoonheid nauwelijks zijn gelijke kent. Na de lunch bij de megalieten van Cauria vervolgt u de tocht en sluit de dag af met een prachtige galop naar het strand van Tralicetu.

Dag 6
U staat vroeg op en na een uitgebreid ontbijt rijdt u in draf via het dorpje Tizza naar de kleine baaien van Cala Longa en Tivedda. De toren van Senetosa blijft de hele dag in zicht als we het landschap overzien met z’n ruige, kilometerslange kust en de mediterrane flora met jeneverbesstruiken. We overnachten onder het wakende oog van de ‘Schilpadrots’ bij het kleurrijke strand van Conca.

Dag 7
De laatste dag begint met een beklimming naar de Toren van Senetosa. We bezoeken een verlaten dorpje met rotswoningen. Dit nu zo ruige gebied was vroeger de graanschuur van Genua. Na een tocht van 3 uur over steile paadjes en langs ontoegankelijke rotswanden bereiken we de Baai van Campu Moru met z’n wachttoren, het eindpunt van onze tocht.

Dag 8
Na het ontbijt verzameltransfer terug naar Ajaccio.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
13/04/2019  - 20/04/2019
Diverse accommodaties
€  1.050
04/05/2019  - 11/05/2019
Diverse accommodaties
€  1.050
18/05/2019  - 25/05/2019
Diverse accommodaties
€  1.050
14/09/2019  - 21/09/2019
Diverse accommodaties
€  1.050

(*) Alle prijzen per persoon

Data met gegarandeerd vertrek:

13-04 t/m 20-04
04-05 t/m 11-05 - vol
18-05 t/m 25-05
14-09 t/m 21-09

 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 85 kilo
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4, max. 10 (4 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten
 • Waarvan 2 overnachtingen in een houten bungalow en 5 nachten in tent / bergerie (zeer eenvoudige herdershut)
 • Volpension (incl. tafelwijn bij diner) vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt
 • Franstalige gids
 • Bagagevervoer per volgwagen
 • 6 dagen paardrijden, ca. 5 uur per dag, max. 30 km per dag
 • Verzameltransfer busstation Ajaccio (18.00 uur) of Figari

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering