Ontspannen paardrijden in de Couleurs Corse

vanaf € 990 BOEK NU


Paardrijden in de Couleurs Corse, frankrijk
Paardrijden in de Couleurs Corse, frankrijk
Paardrijden in de Couleurs Corse, frankrijk
Paardrijden in de Couleurs Corse, frankrijk
Paardrijden in de Couleurs Corse, frankrijk
Paardrijden in de Couleurs Corse, frankrijk
Paardrijden in de Couleurs Corse, frankrijk
Paardrijden in de Couleurs Corse, frankrijk
Paardrijden in de Couleurs Corse, frankrijk

Het arrangement ‘Couleurs Corse’ bestaat uit sterritten te paard die zijn samengesteld om de verschillende facetten van Corsica te ontdekken. proef de kust tijdens een dagrit aan zee, voel de ambiance in een berghut...

vanaf € 990

Vergeet Napoleon, maak sterritten te paard op het Franse eiland Corsica. Voel hoe het ook alweer is om heerlijk vrij te zijn en zet je paard aan tot galop langs zee en stap rustig met hem door de bergdorpjes van Corsica. Dit zijn elementen uit het arrangement ‘Couleurs Corse’. Dagelijks trektochten waarbij we worden ondergedompeld in een mooie mix van alles wat schitterend Corsica te bieden heeft. We worden gedragen door lieve paarden met een groot uithoudingsvermogen. Die conditie hebben ze te danken aan het leven dat ze leiden: in de kudde en met veel vrijheid in de open lucht. We maken ons geen zorgen om het materiaal waarmee we op pad gaan: dat is speciaal geschikt voor trektochten. Het enige wat wij hoeven te doen is ontspannen en genieten.

Het arrangement ‘Couleurs Corse’ bestaat uit sterritten die zijn samengesteld om de verschillende facetten van Corsica te ontdekken. De tochten voeren door de regio Boziu met zijn wilde kuddes die in totale vrijheid leven. ‘Couleurs Corse’ staat garant voor gevarieerde beelden en een mengeling van sfeer: proef de kust tijdens een dagrit aan zee, voel de ambiance in een berghut en voel de dorpjes. ’Couleurs Corse’, vijf dagen volle aandacht voor Corsica te paard.

Er wordt gereden op lieve Corsicaanse paarden (1.48m - 1,55m) en kruisingen hiervan (1,55m - 1,65m). Deze paarden zijn goed gewend aan de bergen. De zadels waar we mee rijden zijn Forestier zadels, we hebben geen westernzadels.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1 
Aankomst luchthavan Bastia en en om 17.00 uur verzameltransfer naar het paardrijcentrum. Diner en overnachting

Dag 2 
De afspraak staat om 9 uur bij de stallen: kennismaken en voorbereiden op het eerste uitstapje. Dat maken we naar een hooggelegen punt waar vandaan we mooi zicht hebben op de rivierbanken van de Tavignano dat zich door het landschap slingert. Boven zoeken we het prachtige picknickpunt op, dat ligt bij helder water en we genieten van de lunch. Overnachting in een Mobil home in het paardrijcentrum.

Dag 3  
Onze dagtocht leidt ons dwars door Boziu, het woongebied van de herders. Ontmoeting met de wilde kuddes zal er zeker van komen. We gaan pittoreske beelden op ons netvlies krijgen in deze omgeving waar de sfeer van lang vervlogen tijden nog voelbaar in de lucht hangt. De nacht brengen we door op het paardrijcentrum.

Dag 4 
We vertrekken richting het dorp Pianellu. Tijdens de tocht klimmen we eerst naar het dorp Alando waar een goede herberg op ons wacht. Hier proeven wij van de lokale producten. Op onze middagrit krijgen we vast en zeker gezelschap van varkens en koeien die rondscharrelen. Zij blijven waar ze zijn, onze paarden lopen door naar de hoogten van Pianellu. Overnachting in een berghut.

Dag 5 
We eindigden hoog, dus beginnen we deze dag hoog. Vanaf Pianellu hebben we geweldig zicht over de vallei, kunnen we de oostelijke vlakten bewonderen en kunnen we de Italiaanse eilandjes in zee zien liggen. Genietend vanaf de rug van het paard trekken we over Corsica en na een maaltijd in het prieel dalen we af naar zee. De route vervolgt ’s middags door de fameuze wijngaarden van Corsica en we zien onderweg citrusvruchten. Aan het einde van dit rit arriveren we op de camping waar we kunnen overnachten in een Mobil home.

Dag 6 
We laden de paarden in voor een trektocht langs de Mediterraanse kust. De namiddag staat in het teken van het zalige nietsdoen, als het weer het toelaat nemen we samen met de paarden wel een bad in zee. Natuurlijk belanden we na een tijdje weer in het zadel en als we terug zijn in Corte kunnen wij de paarden loslaten. Het is mooi ze te zien ontspannen in de paddocks. Overnachting in het Mobil home in het centrum.

Dag 7
Ontbijt en vertrek naar de luchthaven rond 09.30 uur.

Vertrekdata (zo) Kamertype 6n *  
11/04/2021  - 17/04/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  990
16/05/2021  - 22/05/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  990
18/07/2021  - 24/07/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  990
01/08/2021  - 07/08/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  990
22/08/2021  - 28/08/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  990
17/10/2021  - 23/10/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  990
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer mogelijk te boeken op aanvraag, alleen op de eerste en laatste nacht € 25 p.p.p.n.

Data 2021
18-07 t/m 24-07 - 6 ruiters
 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 10 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Min. 1 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten op indeling in gites, stacaravans (slaapzakaccommodaties)
 • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief tafelwijn en water bij het diner
 • 5 dagen paardrijden, ong. 5 uur per dag
 • Frans- en engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Eventuele verzameltransfer treinstation Corte.

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Bastia)
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven € 50,- p.p. retour (aankomen voor 17.00 uur, vertrek vlucht na 12.00 uur)
 • Afwijkende privetransfer € 40,- enkele reis
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Dieëtwensen/essenties op aanvraag (en soms tegen een toeslag)