Paardrijden in het Desert des Agriates van Corsica

vanaf € 1.200 BOEK NU


Desert des Agriates van Corsica
Desert des Agriates van Corsica
Desert des Agriates van Corsica
Desert des Agriates van Corsica
Desert des Agriates van Corsica
Desert des Agriates van Corsica
Desert des Agriates van Corsica
Desert des Agriates van Corsica

Een trektocht te paard op het eiland in de Middellandse Zee die al je zintuigen op scherp zet. Ritten door de karakteristieke maquis het beklimmen van steile bergen en de kennismaking met het uitgestrekte natuurgebied

vanaf € 1.200

De wilde schoonheid van Corsica roept om een ontdekking te paard. Een trektocht op het eiland in de Middellandse Zee die al je zintuigen op scherp zet. Dat biedt dit arrangement ‘Desert des Agriates’.  Ritten door de karakteristieke maquis (ruig,  kruidachtig struikgewas), het beklimmen van steile bergen en de kennismaking met het uitgestrekte natuurgebied ‘Desert de Agriates’. Dat is allemaal inbegrepen in dit uitgebreide paardrijprogramma. 

Er wordt gereden op paarden die in kuddes leven en veel vrijheid kennen, lieve Corsicaanse paarden (1.48m - 1,55m) en kruisingen hiervan (1,55m - 1,65m) Daardoor kennen zij de rangorde in de groep, wat weer voor rust in het geheel zorgt. Bovendien maakt het vrije buitenleven de paarden soepel van lijf en top in conditie. Alle paarden zijn gewend aan de bergtochten.

Het materiaal waarmee wordt gereden is speciaal toegerust op het maken van trektochten (genaamd forestier zadels, we hebben geen westernzadels) .Centraal in deze trektocht staat de Corsicaanse ‘Désert des Agriates’. Op een enkele herder na, woont hier bijna niemand. In het verleden vormde de ‘Desert de Agriates’ de tarweschuur van Corsica. Ook werden er olijven gekweekt, zagen Corsicanen kans er fruit te telen en was er plek voor wijnbouw. Nu is het ruig en verlaten. Toch spreekt het verleden van de ‘Désert’ sterk tot de verbeelding als we er doorheen rijden. Eigenlijk kan het niet beter dan dit gebied te paard te verkennen. Behalve deze woestenij zijn er genoeg ritten die ons de mooiste uitzichten bieden en in dit arrangement gaan we ook paardrijden op de zandstranden van Corsica.Natuurlijk wordt er gegeten. De maaltijden van traditionele receptuur zijn huisgemaakt en er worden zoveel mogelijk lokale producten gebruikt.    

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in tenten, eenvoudige berghutten, gites, stacaravans (slaapzakaccommodaties)
 • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief tafelwijn en water bij het diner
 • 6 dagen paardrijden, ong. 5 uur per dag
 • Frans- en engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Eventuele verzameltransfer treinstation Corte

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Bastia)
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven Bastia € 50 p.p. retour (aankomen voor 17.00 uur, vertrek vlucht na 12.00 uur)
 • Afwijkende privetransfer € 40 enkele reis
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Dieëtwensen/essenties op aanvraag (en soms tegen een toeslag)