Paardrijden op Corsica

vanaf € 1.190 BOEK NU


Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica

Ben je op zoek naar een avontuurlijke trektocht te paard in Corsica? Dan is deze trip van het Corsicaanse paardrijcentrum iets voor jou.

vanaf € 1.190

Ben je op zoek naar een avontuurlijke trektocht te paard in Corsica? Dan is deze trip van het Corsicaanse paardrijcentrum iets voor jou. In het spoor van je Franstalige ervaren gids rij je door het ruige landschap van de Corsicaanse natuur. Denk aan grillige kustlijnen, bergen bedekt met ondoordringbaar struikgewas en steile hellingen met kurk-, pijn- en walnootbomen. Dit is een tocht voor avontuurlijke ruiters: het terrein is zwaar en bergachtig en de kampeerplaatsen zijn soms zeer eenvoudig. Je moet de drie gangen beheersen en je lichamelijke conditie moet in orde zijn. Door de zwaarte van het terrein wordt er veel in stap gereden. Dankzij het milde mediterrane klimaat rij je wel in aangename temperaturen. 

Ga back-to-basics met deze trektocht in Corsica. De tochten vertrekken vroeg op de dag, om onweer te vermijden. Daarom overnacht je ook in gîtes en niet in tenten. Bijkomend voordeel hiervan: je ontmoet de locals die in deze onherbergzame streek wonen en je hebt de mogelijkheid om een warme douche te nemen na een zware rit. Tijdens de tocht verzorg en zadel je zelf je paard terwijl je bagage door de organisatie vervoerd wordt. Op het einde van de dag kook je met lokale producten volgens de traditionele keuken. Je helpt mee met het voorbereiden van het eten en het opzetten van de tenten. De rest van de avond kan je bekomen van de inspanningen. De stilte in dit afgelegen gebied zal enkel onderbroken worden door gitaarspel en gezang aan het kampvuur.

De paarden die meerijden zijn van verschillende origine: Berber, Arabier, Anglo-Arabier, Pinto, Mérens, Camargue: ze zijn wel allemaal op Corsica geboren. Het grootste gedeelte van het jaar lopen ze vrij in de natuur op een gebied van 25 ha. Hierdoor hebben ze verschillende kwaliteiten ontwikkeld: ze zijn kalm, lenig en hebben een uitstekend uithoudingsvermogen. Ze zijn werkwillig en passen zich goed aan mits je als ruiter respect toont voor je paard. Je rijdt met Mc Clellan trektochtzadels. 

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten
 • Waarvan 2 overnachtingen in een houten bungalow, 3 nachten in een gîte en 2 nachten in tent / bergerie (zeer eenvoudige herdershut)
 • Volpension (incl. tafelwijn bij diner) vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt
 • Franstalige gids
 • Bagagevervoer per volgwagen
 • 6 dagen paardrijden, ca. 5 uur per dag, max. 30 km per dag
 • Verzameltransfer busstation Ajaccio (18.00 uur) of Figari

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering