Paardrijden op Corsica

vanaf € 1.190 BOEK NU


Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica
Paardrijden op Corsica

Ben je op zoek naar een avontuurlijke trektocht te paard in Corsica? Dan is deze trip van het Corsicaanse paardrijcentrum iets voor jou.

vanaf € 1.190

Ben je op zoek naar een avontuurlijke trektocht te paard in Corsica? Dan is deze trip van het Corsicaanse paardrijcentrum iets voor jou. In het spoor van je Franstalige ervaren gids rij je door het ruige landschap van de Corsicaanse natuur. Denk aan grillige kustlijnen, bergen bedekt met ondoordringbaar struikgewas en steile hellingen met kurk-, pijn- en walnootbomen. Dit is een tocht voor avontuurlijke ruiters: het terrein is zwaar en bergachtig en de kampeerplaatsen zijn soms zeer eenvoudig. Je moet de drie gangen beheersen en je lichamelijke conditie moet in orde zijn. Door de zwaarte van het terrein wordt er veel in stap gereden. Dankzij het milde mediterrane klimaat rij je wel in aangename temperaturen. 

Ga back-to-basics met deze trektocht in Corsica. De tochten vertrekken vroeg op de dag, om onweer te vermijden. Daarom overnacht je ook in gîtes en niet in tenten. Bijkomend voordeel hiervan: je ontmoet de locals die in deze onherbergzame streek wonen en je hebt de mogelijkheid om een warme douche te nemen na een zware rit. Tijdens de tocht verzorg en zadel je zelf je paard terwijl je bagage door de organisatie vervoerd wordt. Op het einde van de dag kook je met lokale producten volgens de traditionele keuken. Je helpt mee met het voorbereiden van het eten en het opzetten van de tenten. De rest van de avond kan je bekomen van de inspanningen. De stilte in dit afgelegen gebied zal enkel onderbroken worden door gitaarspel en gezang aan het kampvuur.

De paarden die meerijden zijn van verschillende origine: Berber, Arabier, Anglo-Arabier, Pinto, Mérens, Camargue: ze zijn wel allemaal op Corsica geboren. Het grootste gedeelte van het jaar lopen ze vrij in de natuur op een gebied van 25 ha. Hierdoor hebben ze verschillende kwaliteiten ontwikkeld: ze zijn kalm, lenig en hebben een uitstekend uithoudingsvermogen. Ze zijn werkwillig en passen zich goed aan mits je als ruiter respect toont voor je paard. Je rijdt met Mc Clellan trektochtzadels. 

Voorbeeld programma (door omstandigheden kan de route steeds aangepast worden):

Dag 1
Aankomst in de namiddag met verzameltransfer vanaf het busstation in Ajaccio ( 18.00 uur) of luchthaven Figari naar de locatie met aansluitend een diner en overnachting.

Dag 2
De eerste dag vertrekken we van het paardrijcentrum en rijden we over het plateau van Pastina naar de bergen . Aan een vergeten bron, in de schaduw van machtige eiken, kunnen we onszelf en de paarden wat verfrissing geven. Na het middagmaal vertrekken we in de richting van de vallei van Ortolu en bereiken we het dorpje Vignaleddda. Daar overnachten we.

Dag 3
Dit wordt een eerste zware dag. We klimmen uit de vallei richting de Funtanella Col (1122 m). Daarna nemen we een oude weg die langs bergkammen tot aan de de Col d’A Ferula en Bacinu loopt. Uiteindelijk bereiken we de gîtes van Cartalavonu. Het massief dat we passeren is een plaats waar vroeger grote kuddes verweid werden. In de tweede wereldoorlog was het ook een gebied waar hevige strijd werd geleverd. Dankzij de moed en de opoffering van vele dapperen kon Corsica zich in september 1943 op deze plaats bevrijden van de Duitse en Italiaanse bezetter.  

Dag 4
We verlaten al klimmend het gehucht Cartalavonu. Vanaf de Col d’A Vacca Morta krijgen we een prachtig panorama op de streek: we zien de de kloof van Valincu, Alta Rocca en les Aiguilles de Bavella. De oude weg, vroeger gebruikt door muildierdrijvers, slingert zich door een kastanjebos om aan te komen bij het dorpje Carbini, gekend voor zijn kerkje uit de elfde eeuw. We steken de Fiumicicoli rivier over, rijden door het dorpje Levie en stoppen voor het middageten bij de prehistorische site van Cucuruzzu. In de namiddag rijden we door bossen, passeren we het dorpje Quenya en klimmen we naar de gîtes van Ghjallicu bij het plateau van Cuscione, waar we overnachten.  

Dag 5
Eindelijk zien we de hoge bergtoppen van Corsica voor ons opdoemen. De top die het landschap domineert is de Alcudina (2134 m). Onze paarden dragen ons over oude paadjes tot bij alpiene plateaus. Overal ruik je hier de geur van wilde tijm. Je voelt aan alles dat dit het land van de herders is. We volgen een rivier, ontdekken een bron en bevinden ons in een wild gebied waar alleen de natuur baas is. Het laatste deel van de dag volgen we de GR 20 tot we aankomen aan de gîte bij Croci, de overnachtingsplaats.

Dag 6
We bevinden ons op het plateau van Cucscione, het grootste hoogteplateau van het eiland. Dit is een van de twee plekken op Corsica waar nog wilde paarden leven. Vroeger kwamen de families van de kustdorpjes elk jaar naar hier, hun sporen zie je dan ook overal: schaapskooien, stenen muren en verschillende bronnen. Vandaag zijn er nog herders maar minder talrijk dan vroeger. Deze plaats is een echt paradijs: hier leven schapen, herten, everzwijnen, koeien en wilde paarden door mekaar. We maken een impressionante afdaling, I Sardi, langs oude herderspaadjes. We eten bij de schaapskooien van Lavu Donacu, niet ver van een oude kastanjemolen. In de namiddag begeven we ons naar het dorpje Serra Di Scoppamena. 

Dag 7
Vandaag maken we een lange afdaling door de kastanje- en eikenbossen tot aan de Rizzanese rivier en zijn bekken. We beginnen met de col van Tighjarellu en keren nadien terug naar de vallei. Deze streek staat bekend voor zijn olijfolie en zijn molens, vooral die van Sainte Lucie de Tallano. We komen voorbij het kerkje van Saint-Jean-Baptiste uit de twaalfde eeuw. Het pad daalt af tot we uiteindelijk bij de Rizzanese rivier uitkomen. Bij de kruising van Loreto di Tallano en de ruïnes van Altanaria, bereiken we Fozzano. Dat dorpje staat bekend voor de beroemde vijftiende-eeuwse kerk en het huis van Colomba, heldin in de bekende roman van Mérimée. Deze laatste dag eindigt aan de voet van Spin’a Cavaddu, de Genuese poort, waar de herders vroegen begonnen met het verweiden van de kuddes.

Dag 8
Na het ontbijt verzameltransfer naar luchthavenAjaccio of Figari

Vertrekdata Kamertype 7n *  
06/06/2020  - 13/06/2020
Diverse accommodaties
€  1.190

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020

06-06 t/m 13-06

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 85 kilo
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4, max. 10 (4 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten
 • Waarvan 2 overnachtingen in een houten bungalow, 3 nachten in een gîte en 2 nachten in tent / bergerie (zeer eenvoudige herdershut)
 • Volpension (incl. tafelwijn bij diner) vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt
 • Franstalige gids
 • Bagagevervoer per volgwagen
 • 6 dagen paardrijden, ca. 5 uur per dag, max. 30 km per dag
 • Verzameltransfer busstation Ajaccio (18.00 uur) of Figari

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering