Randonnées des Lacs, paardrijden langs de heldere meren van Corsica

vanaf € 1.200 BOEK NU


Randonnées des Lacs, paardrijden corsica
Randonnées des Lacs, paardrijden corsica
Randonnées des Lacs, paardrijden corsica
Randonnées des Lacs, paardrijden corsica
Randonnées des Lacs, paardrijden corsica
Randonnées des Lacs, paardrijden corsica
Randonnées des Lacs, paardrijden corsica
Randonnées des Lacs, paardrijden corsica
Randonnées des Lacs, paardrijden corsica

Het woest aantrekkelijke Corsica is enorm gevarieerd en het arrangement ‘Randonnées des Lacs’ springt daarop in. Met ritten naar de koele meren en naar de toppunten van het eiland is deze trektocht zeer avontuurlijk

vanaf € 1.200

Het woest aantrekkelijke Corsica is enorm gevarieerd en het arrangement ‘Randonnées des Lacs’  springt daarop in. Met ritten naar de koele meren en naar de toppunten van het eiland zullen we merken dat deze trektocht  van a tot z opwindend is. De paarden die de ‘Trektocht van het Meer’ lopen,  brengen ons naar het hart van de habitat van de herders. Omdat de tijd geen grip lijkt te hebben op deze streek is het een bevoorrecht gebied. Ervaar de sfeer van vervlogen tijden.

Voor moderne stress is hier geen plaats, wel is er plek genoeg voor uitgebreid contact met de natuur. Wij betreden de bospaden in dit gebied te paard, waardoor de voeling met de natuur nog intenser is  We ontmoeten de herders met hun kuddes en krijgen een indruk van hoe zij leven. Langs de meren en rivieren van Corsica gaat er een wereld voor ons open. En dan rijden we ook door valleien, door bossen, over bergpassen en overnachten we in berghutten. Intensiever kan je Corsica niet ervaren.

Er wordt gereden op lieve Corsicaanse paarden (1.48m - 1,55m) en kruisingen hiervan (1,55m - 1,65m). Deze paarden zijn goed gewend aan de bergen. De zadels waar we mee rijden zijn Forestier zadels, we hebben geen westernzadels.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1 
aankomst luchthavan Bastia en  om 17.00 uur verzameltransfer naar het paardrijcentrum. Bespreking programma, diner en overnachting

Dag 2 
Vertrek tegen 8 uur, overbrengen van de paarden en ruiters naar het startpunt van de trektocht. De rit langs het meer Calacuccia komt uit op de banken van de rivier Golu. We komen in het hart van het land van de herders. In deze kom die wordt omgeven door de toppunten van Corsica levert het dal van Niolu ons magnifieke beelden op. In het paardrijcentrum van Niolu komen we samen om de nacht door te brengen. Onder de dennen van Lariccio.

Dag 3 
Na het ontbijt en het gereedmaken van de paarden hervatten wij onze tocht. Deze voert door bos omgeven door bergen, we gaan de wegen op, de bospaden in en ’s avonds profiteren we van de faciliteiten van het skistation. Voor deze tweede etappe staan ook het restaurant en de berghut op het programma.

Dag 4
Na de bergpas Vergio achter ons te hebben gelaten, bereiken over de wandelpaden een van de wonderschone bergen van Corsica. We stijgen naar 1400 meter, zo hoog is de Col St Pierre. Hebben we deze col gepasseerd, dan ontdekken we verderop het prachtige Lac de Nino met zijn in het wild levende kuddes. In de namiddag gaan we door voor een ontmoeting met de herders van Vaccaghia.

Dag 5 
Vandaag vervolgen wij onze route richting Lac de Creno (1300 m), een magnifiek uitgestrekt meer, omgeven door dennen. Op de terugweg krijgen de moedigsten onder ons de kans het Lac de Goria (1800 m) te ontdekken. Dit meer is uitsluitend te voet toegankelijk. In de avond vinden wij ons onderkomen in Vaccaghia terug.

Dag 6
We verlaten de magische omgeving Vaccaghia en volgen het riviertje Tavignano. We slingeren door het droge dal en komen uiteindelijk aan in het bos genaamd Melo met zijn majesteuze bomen. Op steenworp afstand van de rivier ligt het onderkomen waar wij overnachten. Uiteraard delen we er samen de maaltijd.

Dag 7 
We vertrekken uit de berghut en zetten koers naar de bergpas met de naam Arinella, op 1600 m. hoogte. Daarna duiken we met de paarden het bos van Niolu in. Tussen de middag picknicken we bij de schaapskooi van Padule en genieten we van een van de laatste momenten in het midden van de bergen. We beklimmen de berg Cizzolo en komen uit bij de stad Corte. Dit punt is het einde van onze reis. Voertuigen brengen ons terug naar het paardrijcentrum.

Dag 8 
Ontbijt en eventuele verzameltransfer naar de luchthaven.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
01/06/2019  - 08/06/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.200
22/06/2019  - 29/06/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.200
20/07/2019  - 27/07/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.200

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer mogelijk te boeken op aanvraag, alleen op de eerste en laatste nacht € 25 p.p.p.n.

Data met al boekingen, indien het min. van 4 ruiters niet wordt behaald wordt te tocht omgezet in de "Couleurs Corse" tocht:

19-05 t/m 26-05 - 4 ruiters
01-06 t/m 08-06 - 2 ruiters
22-06 t/m 29-06 - 4 ruiters
20-07 t/m 27-07 - 2 ruiters

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 10 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen, 7 nachten op indeling in tenten, eenvoudige berghutten, gites, stacaravans (slaapzakaccommodaties)
 • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief tafelwijn en water bij het diner
 • 6 dagen paardrijden, ong. 5 uur per dag
 • Frans- en engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen (4 dagen alle bagage op de paarden)
 • Eventuele verzameltransfer treinstation Corte

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Bastia)
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven Bastia € 50,- p.p. retour (aankomen voor 17.00 uur, vertrek vlucht na 12.00 uur)
 • Afwijkende privetransfer € 40,- enkele reis
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Dieëtwensen/essenties op aanvraag (en soms tegen een toeslag)