‘Proef de Provence’: Paardrijden in zalig Zuid-Frankrijk


Hier proef je het beste van de prachtige Provence in Zuid-Frankrijk. In deze paardrijweek krijgt de smaak van de regio in eten en drinken speciale aandacht. Dat maakt ‘Proef de Provence’ een heerlijke vakantie te paard.

vanaf € 1.500

In zeven dagen, zes nachten en vijf dagen paardrijden vanuit een locatie, proef je het beste van de prachtige Provence in Zuid-Frankrijk.Op Arabische en Andalusische kruisingen rijd je in speciale zadels voor trektochten door het land van zon, licht en natuurlijke parfums. De tochten voeren door prachtige landschappen en charmante dorpjes. In dit arrangement krijgt de smaak van de regio in eten en drinken speciale aandacht. Dat maakt ‘Proef de Provence’ een heerlijke vakantie te paard. 


Paardrijden in en proeven van de Provence
Paardrijden in het schilderachtige landschap van schilder Cezanne is een kleurrijke belevenis. Maar het zijn niet alleen de kleuren die je zullen betoveren. De Mediterrane keuken is fantastisch. Lokale koks bereiden de lekkerste maaltijden tijdens deze week paardrijden. Het programma van deze stationaire week paardrijden is ook geschikt voor niet-ruiters.


Je verblijft een week in een comfortabel pension met overdekt zwembad, hammam en jacuzzi. 
 

Voorbeeldprogramma‘Proef de Provence’: Paardrijden in zalig Zuid-Frankrijk  

Dag 1:
Aankomst op zondag en verzameltransfer vanaf het station of vliegveld naar het ruitercentrum. Introductie van je onderkomen, aperitief en uitleg over de tochten. Diner op de basis. 

Dag 2:
Ontmoeting met de paarden en kennismakingsritje in de wijngaarden rond de boerderij.  Zalige Franse lunch op de boerderijgronden. In de middag maken we een tocht van ongeveer anderhalf uur in het glooiende heuvellandschap van Luberon. Witte eiken, olijfbomen en de geparfumeerde velden van de Provençe vormen dit landschap. Met een heerlijk diner in je accommodatie sluit je de eerste dag in lieflijk Zuid-Frankrijk af. 

Dag 3:
In een minibus rijden we naar Aix en Provençe. Hier hebben we de kans Cezannes atelier te bezoeken. De rest van de morgen heb je tijd om de beroemde markt van Aix en Provence te bezoeken. Dit is de beste plaats om lokale producten en handwerk te kopen. Lunch op eigen gelegenheid in een van de vele gezellige etablissementen voor de transfer terug naar het ruitercentrum. De buitenrit in de middag is optioneel. Doe je mee, dan zal je de directe omgeving nader verkennen. Je ontdek de Provencaalse kruiden zoals tijm, rozemarijn en wilde lavendel.

Dag 4:
De paardrijtocht van vandaag neemt je mee naar de oevers van de Durance. Aan de waterkant genieten we van een lunch met aperitief, kazen, salades, paella, lokale pastei, wijnsoorten en koffie. Daarna stijgen wij weer op en bezichtigen wij later het bijzondere klifdorp Lauris. Makkelijke terugrit over boerenland. Onderweg zien wij hoe vruchtbaar deze grond is. Er worden asperges geteeld, truffels, kersen, abrikozen en meloenen groeien hier ook gemakkelijk. Uiteraard rijden we langs de wijngaarden. Bij terugkomst verzorgen wij de paarden en proeven we de olijven, olijfolie en honing. Wie zin heeft, kan meehelpen bij de bereiding van een goed Provencaals diner. We kunnen samen bijvoorbeeld zo’n beroemde truffelomelet maken die we daarna met een glas wijn proeven.

Dag 5:
De ochtend besteden wij aan de verkenning van het dorp van Roussilon. Het is aangemerkt als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Let op de okerkleurige pleinen. De middag besteden we aan een halve dagtocht met beklimming van de toppen van de Luberon. Vanaf deze hoogte hebben we fantastisch uitzicht op de omliggende heuvels en valleien. Tussen kliffen van leisteen en door cederbos rijden we terug naar ons onderkomen. Relax in het zwembad, jacuzzi of de hammam voor het diner begint.

Dag 6:
In de morgen bezoeken we een ander beroemd dorp uit de Provence: Lourmarin. Hier bevindt zich Cezannes lokale markt en woonde de schrijver Peter Mayle – auteur van ‘Een jaar in de Provençe’. Lunch op eigen gelegenheid. Tijdens de middaguren genieten we van de laatste tocht te paard. We rijden naar een lokale wijnkelder waar Cotes du Luberon wordt geproduceerd. Drink niet teveel, maar proef een beetje van de wijn voordat je door de dichte pijnboombossen terugrijdt. We brengen onze paarden naar de wei in het bos waar ze een weekendje verlof hebben. Wij genieten van het laatste Provencaalse diner in een gezellig Zuid-Frans sfeertje.

Dag 7: 
Na het ontbijt volgt de verzameltransfer naar het station of het vliegveld.   

   

Vertrekdata (zo) Kamertype 6n *  
05/02/2023  - 02/04/2023
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 a 3 pers. kamer
€  1.500
€  1.800
€  1.500
29/10/2023  - 03/12/2023
1 pers kamer (Single)
2 a 3 pers. kamer
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.800
€  1.500
€  1.500
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

De reis is gegarandeerd mogelijk vanaf 4 ruiters, maar tegen een toeslag is het mogelijk de reis vanaf 2 ruiters te garanderen.

* Toeslag vanaf 2 ruiters € 950 p.p
* Toeslag vanaf 3 ruiters € 350 p.p

Kamertype

6n *


05/02/2023  -  02/04/2023

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.500

1 pers kamer (Single)

1.800

2 a 3 pers. kamer

1.500

29/10/2023  -  03/12/2023

1 pers kamer (Single)

1.800

2 a 3 pers. kamer

1.500

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.500


(*) Alle prijzen per persoon

De reis is gegarandeerd mogelijk vanaf 4 ruiters, maar tegen een toeslag is het mogelijk de reis vanaf 2 ruiters te garanderen.

* Toeslag vanaf 2 ruiters € 950 p.p
* Toeslag vanaf 3 ruiters € 350 p.p

Data 2023
Mogelijk te boeken in de periode Februari en Maart en November . Dag van aankomst is Zondag.

Data met al boekingen:

12-11 t/m 18-11 - 1 ruiter, 3 plaatsen

Praktische info

 • Gewicht:
  Max 100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 en Max. 4 ruiters(3 weken voor vertrek), vanaf 2 ruiters gegarandeerd vertrek mogelijk tegen toeslag
 • reis.detail.afstand_auto:
  Utrecht 1.150km, Brussel 980 km

De reis is gegarandeerd mogelijk vanaf 4 ruiters, maar tegen een toeslag is het mogelijk de reis vanaf 2 ruiters te garanderen.

* Toeslag vanaf 2 ruiters € 950 p.p
* Toeslag vanaf 3 ruiters € 350 p.p


Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in een-, twee- of driepersoonskamer ( meestal met eigen badkamer)
 • Op basis van volpension vanaf diner dag aankomst t/m ontbijt dag van vertrek, inclusief tafelwijn, excl. 2 x lunch
 • 5 dagen paardrijden ( 4 dagen 5 tot 6 uur per dag, eerste dag ong. 3 1/2 uur)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen bij trektochtgedeelte( 1 koffer / tas max. 15 kg per persoon)
 • Verzameltransfer heen: op zondag vanaf TGV station Aix en Provence (aankomen voor 16.45 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (aankomen voor 17.15 uur), luchthaven Marseille ( aankomen voor 16.30 uur)
 • Verzameltransfer terug: op zaterdag vanaf TGV station Aix en Provence (terug op het TGV station om 10.30 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (terug om 10.00 uur), luchthaven Marseille (terug om 11.00 uur, vertrek vlucht na 13.00 uur)
 • Bagagerestricties verzameltransfers: 1 koffer per persoon, maximum 15 kg ( maximum afmetingen 70x40x40 cm)
 • Gebruik van zwembad, jacuzzi en sauna

Exclusief

 • Heen- en terugreis ( vlucht naar Marseille of trein naar Aix en Provence)
 • Extra drankjes
 • Fooien
 • Afwijkende transfers buiten de standaard tijden ( ong. € 110 tot € 150 per taxi enkele reis)
 • 2 x lunch
 • Reisverzekering