Avontuurlijke 11-daagse trektocht naar de Camargue

vanaf € 1.900 BOEK NU


Avontuurlijke 11-daagse trektocht naar de Carmargue
Avontuurlijke 11-daagse trektocht naar de Carmargue
Avontuurlijke 11-daagse trektocht naar de Carmargue
Avontuurlijke 11-daagse trektocht naar de Carmargue
Avontuurlijke 11-daagse trektocht naar de Carmargue
Avontuurlijke 11-daagse trektocht naar de Carmargue
Avontuurlijke 11-daagse trektocht naar de Carmargue
Avontuurlijke 11-daagse trektocht naar de Carmargue
Avontuurlijke 11-daagse trektocht naar de Carmargue
Avontuurlijke 11-daagse trektocht naar de Carmargue

Wie zin heeft om een zeer gevarieerde trektocht te paard te maken vanuit de Franse Auvergne naar de Middellandse Zee, komt bij dit arrangement volledig aan zijn trekken.

vanaf € 1.900

Wie zin heeft om een zeer gevarieerde trektocht te paard te maken vanuit de Franse Auvergne naar de Middellandse Zee, komt bij dit arrangement volledig aan zijn trekken. Op topfitte paarden rijd je vanuit het hooggelegen land naar de Camargue. Een groot deel van de tocht voert door het nationaal park van de Cevennen, ideaal gebied om te paardrijden. De paarden die deze trektocht met je maken, zijn kruisingen tussen lokale paarden en Arabieren, Anglo- Arabieren en Quarterhorses.

Paardrijden van de beschermde stad Le Puy en Velay in het hart van Haut Loire naar het strand van de Camargue levert je een ongetwijfeld een prachtige ervaring op. De variatie aan landschappen zal je verbazen. De schoonheid van de natuur onderweg laat zich telkens in een andere vorm zien, alle met hun eigen karakter. De culturele bezienswaardigheden en de typische cultuur in de Camargue zal je ziel doen opleven. Doortrokken van romantiek kan het niet anders dan deze route te paard af te leggen.

De paarden laten je de omgeving met veel plezier zien. Ze kennen de route en voelen zich er op hun gemak. Daardoor stappen ze zelfverzekerd over bergpaden en galopperen ze uitgelaten over het strand van de Middellandse Zee.

Je plaatselijke gids biedt Franstalige en Duitstalige begeleiding. Tijdens de trektocht overnachten we in eenvoudige hotels/gîtes, ook in twee- en driepersoonskamers. De vijftien paarden zijn kruisingen van lokale Franse rassen met Arabieren en Anglo-Arabieren (schofthoogte 1,52 - 1,65 meter). Alle paarden worden in western-stijl bereden, de paarden zijn betrouwbaar en hebben ervaring met trektochten. Het is mogelijk om deze trektocht te combineren met een andere. Je bagage wordt apart vervoerd. Enkel gevorderde ruiters met recente buitenrijervaring kunnen deelnemen.

We overnachten telkens in pittoreske onderkomens en genieten ’s avonds gezamenlijk van het diner. Overdag lunchen we onder de Franse hemel.

Aan het einde van de tocht krijgen we een transfer naar ons beginpunt. 

Voorbeeldprogramma:

Dag1
Aankomst in het hotel, installeren in de kamers, een korte groet aan de paarden en gemeenschappelijke maaltijd in de herberg.

Dag 2
We gaan op weg en rijden richting het zuiden, naar de bronnen van de rivier Allier, die later uitkomt in de rivier Loire. We zullen de bronnen na een mooie tocht aan het einde van de middag bereiken. Hier aangekomen kunnen we in de verte het klooster van Mercoire zien. Maaltijd en overnachting in het hotel op de Monts Lozère.

Dag 3
We blijven in zuidelijke richting paardrijden en steken verschillende bergpassen over. We hebben verschillende malen de kans een mooie galop in te zetten. Voor de top van de berg Finiels kunnen we misschien al een eerste indruk opdoen van de omgeving van onze bestemming: De Mediterrannée. En recht voor ons ligt de bron van de rivier de Tarn. We overnachten vlakbij de plaats Florac, bij de Cevennen.

Dag 4
Vandaag rijden we richting de berg Aiguoal. Daarbij volgen wij de route van de beroemde endurance van 160 kilometer van Florac. Overnachting in een onderkomen in het nationale park van Cévennes.

Dag 5
We stijgen vroeg op en rijden naar de bergtop van deze bergpas, het kruis van stenen dat we onderweg tegenkomen is als balsem voor het hart. Vandaag zijn we niet alleen, we volgen het spoor van de veedrijvers. We steken ‘de berg van de oude dood’ over. Laten we hopen dat we haar niet wekken. In de verte zien we de tempel van Mialet. De nacht zal zoet zijn en de tafel overheerlijk in Colognac.

Dag 6 en 7
Met Alès in het oosten, rijden wij over de vlakte van de Gard tussen wijngaarden door. Onze route voert ons ver naar het zuiden. De bergpiek St. Loup domineert de vallei. Overnachting en maaltijd dichtbij Buzinargues.

Dag 8
Verder naar het zuiden, volgen wij de rivier Vidourle. Onderweg komen we bij de historische brug van Lunel. Deze stamt uit de Romeinse tijd. We rijden hier overheen waarna een kleine koffiepauze wordt ingelast. Daarna vervolgen wij onze weg en komen aan bij de 13e eeuwse vestingstad Aigues-Mortes. Deze stad was het vertrekpunt voor de kruistochten voor de Franse koning. In deze stad zullen wij de nacht zullen doorbrengen.

Dag 9
Aigues-Mortes is een uitstekend vertrekpunt voor onze ontdekkingstocht in de Camargue. We volgen de stadswallen van de stad Aigues-Mortes die de tand des tijds hebben doorstaan. Hier vinden wij ons terug in een ander tijdperk, als ridders te paard die zich aan de wil van de wind overgeven. Bij het fort van Peccais geven het zand, de zout en het water die onvergetelijke, typische kleur aan de Camargue. Onderweg beleven we speciale momenten bij de kleine Rhone voordat we in de verte de Saintes Maries de la Mer zien. Dit is een belangrijke bedevaartplaats voor de Spaanse Roma.

Dag 10
Deze laatste dag te paard ontdekken we de Camargue echt. We zien stieren en vlammende rozen en we galopperen over het strand. En zoals het zuiden wil, eindigt alles in een lied. De avond belooft warm te worden op de klanken van uitbundige zigeunermuziek.

Dag 11
De droom is over. Verzameltransfer naar het station om terug te rijden naar het beginpunt waar we met de auto waren aangekomen. Of naar het station waar we aankwamen. 

Vertrekdata Kamertype 10n *  
03/09/2020  - 13/09/2020
Kamer op indeling
€  1.900

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020

03-09 t/m 13-09 - vol

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, met begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2, max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 11 dagen / 10 nachten op indeling in twee- of driepersoonskamer met douche en toilet
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt incl. tafelwijn bij het diner
 • 9 dagen paardrijden, ong. 6 uur per dag (30 - 40 km per dag)
 • Duits- en Franstalige begeleiding
 • Bagagetransport bij trektocht (1 tas/koffer en max. 15 kg)
 • Eventuele verzameltransfer vanaf treinstation Le Puy en Velay (17.00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis (eventueel trein tot le Puy en Velay)
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering