Paardrijden en workshop paardenfotografie in Lot


Dit buitengewoon originele arrangement in de Lot van Frankrijk biedt paardrijden en paardenfotografie in vier dagen. Verenig je passie voor paardrijden met je creativiteit in deze inspirerende omgeving.

Gevorderde beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 590

Dit buitengewoon originele arrangement in de Lot van Frankrijk biedt paardrijden en paardenfotografie in vier dagen. Tijdens je verblijf van vier dagen en drie overnachtingen besteed je een dag aan fotograferen en je maakt een volle dagtocht te paard. Tijdens de fotosessies zijn de paarden je modellen. Verenig je passie voor paardrijden met je creativiteit in deze inspirerende omgeving.

In Lot combineer je creativiteit met paardrijplezier

De Lot is een schitterende streek in de voormalige Midi-Pyreneeën, tegenwoordig Occitanië genoemd. De natuur is er heel bijzonder met spectaculaire bergen en kloven en de beroemde rivieren de Lot, het moge duidelijk zijn dat het gebied naar dit water is vernoemd, en de Dordogne. Lot ligt ten zuiden van de streek de Dordogne.

Deze trip bestaat uit een workshop van een volle dag paardenfotografie en een complete dagtocht te paard.

Workshop

De workshop paardenfotografie bestaat uit twee sessies met tekst, uitleg en een uitgebreide nabespreking met een analyse van je fotowerk. Natuurlijk is er volop gelegenheid al je vragen te stellen.

De omgeving van de mas, de herenboerderij waar je verblijft, biedt een fantastisch decor voor de fotosessies. De paarden lopen hier in de kudde van ongeveer dertig paarden op de gronden van de mas, in grote parken. Je krijgt ook een sessie op een andere paardenboerderij die je tijdens deze trip met de fotograaf gaat bezoeken.

Om het beste uit de foto workshop te halen, raadt de organisator aan dat je de basis van de fotografie kent. Het gaat dan om bijvoorbeeld lichtgevoeligheid, snelheid en sluitertijden

Paardrijden

Je maakt ook een ontdekkingstocht te paard waarop je de omgeving vol uitzonderlijk natuurschoon leert kennen. Je maakt afdalingen en klimt, rijdt door authentieke dorpjes, bossen en valleien.

Van ruiters wordt verwacht dat zij in alle gangen comfortabel zitten. Het tempo van de tocht wordt bepaald door het terrein waarop je rijdt.

Verblijf

Je verblijft op een traditionele mas, een Zuidfranse herenboerderij, die recent is gerenoveerd. Op de begane grond bestaat de vloer uit de oorspronkelijke Causse-stenen. In het huis tref je een traditionele open haard, en de lounge komt uit op het schaduwrijke terras. Er is een mooie tuin met ruim zwembad.

Op de verdieping vind je drie slaapkamers waar maximaal zes gasten kunnen verblijven. Een warme familiesfeer gegarandeerd. De gedeelde badkamer bestaat uit twee douches die in aparte douchecellen van elkaar zijn gescheiden. De toiletten hebben hun eigen ruimte. In de patio is een kleine leeskamer gebouwd.

Gasten verblijven in een gedeelde tweepersoonskamer, er wordt een singeltoeslag voor een week berekend voor wie een kamer voor zichzelf wil.

De paarden

Zo’n dertig paarden leven met elkaar in de kudde op het landgoed. Ze zijn van verschillende rassen en maten. Alle paarden zijn goed getraind met respect voor hun natuur en karakter. Op de dag van aankomst word je over het landgoed geleid en leer je alle dieren en hun leefomstandigheden kennen en leer je direct jouw paard voor de komende week kennen.

De paarden worden gereden met Engelse zadels. Er zijn zadeltassen aanwezig waarin je je spullen kunt meenemen op de tochten. In principe neem je je eigen spullen natuurlijk mee, maar ter plaatse zijn caps te leen.

De Lot is bekend om zijn uitzonderlijke keuken en ook daarvan zal je deze dagen voluit genieten. De fotograaf is namelijk ook een excellente kok.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1, Zaterdag:

Aankomst in de namiddag bij de mas, een Zuidfranse herenboerderij. Na een rondgang over het terrein en een eerste ontmoeting met de paarden volgt een gezamenlijk drankje en het diner.

Dag 2, Maandag:

De groep komt samen bij zonsopgang voor een eerste fotosessie. Deze wordt bij de mas gemaakt. Je wordt begeleid door een professionele paardenfotograaf. Hij deelt zijn passie voor paardenfotografie en zijn kennis met jou. Je kunt alle vragen die je hebt over het fotograferen van paarden aan hem stellen. De eerste buitensessie wordt gevolgd door het ontbijt. Dan wordt het tijd de vanmorgen genomen foto’s te analyseren en te bespreken. Lunchtijd op de mas is na die evaluatie aangebroken. ’s Middags vertrek je naar een Amerikaanse paardenboerderij waar een nieuwe fotosessie volgt. Daarna dineer je in een restaurant.

Dag 3, Dinsdag:

Er staat een mooie, volle dagtocht op het programma. Na een afdaling in de vallei rijd je door het authentieke dorp Corn. Je rijdt langs de mysterieuze bron van Bual, neemt een bebost deel van het Sint Jacobspad en gaat dan aan een heerlijke lunch beginnen. Die wordt geserveerd in de priorij van Espagnac. In de middag klim je weer omhoog naar het zuidelijke deel van de vallei. Je rijdt over schitterende bergkammen waar je van het uitzicht op het landschap kunt genieten. Daarna keer je terug naar de noordelijke kant om de herenboerderij te vinden. ’s Avonds krijg je een speciale avond met lokale producten en een wijnproeverij aangeboden.

Dag 4, Woensdag:

Ontbijt op de herenboerderij en vertrek. Waarom zou je eigenlijk niet een laatste toertje langs een van de wonderen van de natuur die Lot zo mooi maken voordat je gaat?

Vertrekdata Kamertype 3n *  
21/05/2023  - 24/05/2023
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
€  710
€  590
€  590
€  590
25/06/2023  - 28/06/2023
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  590
€  590
€  710
€  590
15/10/2023  - 18/10/2023
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  590
€  590
€  590
€  710

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

3n *


21/05/2023  -  24/05/2023

1 pers kamer (Single)

710

2 pers kamer (Twin)

590

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

590

2 pers kamer (Double)

590

25/06/2023  -  28/06/2023

2 pers kamer (Double)

590

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

590

1 pers kamer (Single)

710

2 pers kamer (Twin)

590

15/10/2023  -  18/10/2023

2 pers kamer (Twin)

590

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

590

2 pers kamer (Double)

590

1 pers kamer (Single)

710


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

21-05 t/m 24-05

25-06 t/m 28-06

15-10 t/m 18-10

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 3 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 4 dagen / 3 nachten in een-/ tweepersoonskamer met gedeelde sanitair
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek, incl. frisdranken en tafelwijn bij de maaltijden
 • 1 dag paardrijden
 • Workshop en fotosessie
 • Frans-/ en Engelstalige begeleiding van een ervaren gids
 • Gebruik van het zwembad

Exclusief

 • Heen-/ en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Toulouse € 50 p.p enkele reis. Ter plaatse betalen.
 • Of verzameltransfer van en naar treinstation Cahors € 30 p.p enkele reis. Ter plaatse betalen
 • Of verzameltransfer van en naar treinstation Figeac € 10 p.p enkele reis. Ter plaatse betalen
 • Overige (alcoholische)drankjes
 • OVerige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering