Paardrijden in ongerept zuidwesten van Frankrijk

vanaf € 575 BOEK NU


frpamst4.jpg
frpamst2.jpg
Paardrijden in ongerept zuidwesten van Frankrijk
Paardrijden in ongerept zuidwesten van Frankrijk
Paardrijden in ongerept zuidwesten van Frankrijk
Paardrijden in ongerept zuidwesten van Frankrijk
frpamst1.jpg
frpamst3.jpg
frpamst5.jpg
frpamst6.jpg
frpamst7.jpg
frpamst8.jpg
frpamst9.jpg
frpamst12.jpg
frpam1.jpg
frpam2.jpg
frpam3.jpg

Paardrijden in een zacht glooiend landschap met bossen, meren en zonnebloemvelden in de zomer is een plezier voor paard en ruiter. In Zuidwest Frankrijk beleef je zo’n paardrijvakantie.

vanaf € 575

In het zuidwesten van Frankrijk bestaat een streek die nog niet is ontdekt door het massatoerisme. Hier, net voor de Pyreneeën, hebben twee Nederlandse eigenaren sinds tien jaar een domein met daarop hun boerderij, een ‘gite’ – een huisje - en hun paarden. Op een van hun vriendelijke Friezen, Camargues, verschillende kruisingen of de Boulonais, maak je tijdens het vijfdaagse verblijf drie prachtige dagtochten. Een vakantie te paard waarin je weer weet wat ontspannen ook alweer betekent.

Paardrijden in een zacht glooiend landschap met bossen, meren en zonnebloemvelden in de zomer is een plezier voor paard en ruiter. In Zuidwest Frankrijk beleef je zo’n paardrijvakantie. De streek wordt gekenmerkt door de weelderige natuur, kleine dorpjes met authentieke marktjes en in de zomertijd dorpsfeestjes. Dit alles bij elkaar opgeteld maakt deze omgeving uitermate geschikt om ultiem te genieten.

Deze stationaire vakantie bestaat uit vijf dagen, vier nachten en 3,5 dag paardrijden. Gemiddeld wordt er vier tot vijf uur per dag paard gereden onder Nederlandstalige begeleiding.

Paarden

De dagtochten beginnen en eindigen bij de boerderij waar de paarden staan en waar de ‘gite’, het gastenverblijf, zich bevindt. De paarden staan doorgaans in de kudde in de wei, wat ervoor zorgt dat ze tijdens de dagtochten sociaal en verdraagzaam met elkaar omgaan. Ze zijn goed getraind voor de dagtochten en met hun ruime ervaring zijn ze zeer betrouwbaar. Voor iedere ruiter is er een geschikt paard. De eigenaren zorgen voor de juiste match.

Ruiters

Van ruiters wordt verwacht dat zij gemakkelijk in stap en draf kunnen rijden. Wanneer het verantwoord is, wordt er ook gegaloppeerd. De jongste ruiter is 10 jaar, maar er kan ook worden overlegd over deelname van jongere kinderen. Er wordt altijd gereden, een minimum aantal deelnemers bestaat niet, wel gaan er maximaal vier ruiters mee. Maximumgewicht ruiters:  90 kilo. Niet–ruiters kunnen ook mee op deze vakantie, zij kunnen perfect mountainbiken, wandelen of kanoën in de omgeving. Of mee op rit in de koets.

Accommodatie

Gasten verblijven in de gite op het terrein. Het huisje kent twee tweepersoonskamers waarvan een is voorzien van douche en toilet, keuken. In de keuken is een magnetron en een gasfornuis aanwezig. De woonkamer kan met een houtkachel worden verwarmd. Ook beschikt de gite over een eigen, overdekt terras met eettafel, stoelen, twee ligstoelen en een barbecue.

Er wordt samen ontbeten – met veel streekproducten -  de lunch wordt doorgaans in de vrije natuur gebruikt en in de avond eten we samen op de boerderij.

Tegen betaling van een toeslag kan een eenpersoonskamer worden  geboekt. Het is ook mogelijk het vakantiehuis voor vijf dagen te huren en losse ritten te paard te bespreken.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1 
Aankomst op maandag op de boerderij vanaf 15.00 uur.  Installeer je in de gite en verken het terrein. Drie-gangen diner in de avond.

Dag 2 
Na het ontbijt volgt tekst en uitleg over het zadelen van en de omgang met de paarden. Iedereen rijdt even ter kennismaking met het paard in de buitenbak. Lunch en dan is het tijd voor de eerste tocht te paard in de vrije natuur van Zuidwest Frankrijk!

Dag 3 
Als we hebben ontbeten, is het tijd de paarden te zadelen en op te stijgen. Wij sporen de paarden aan voor een prachtige tocht over de vlakten en door de dichte bossen van Zuidwest Frankrijk. Onderweg genieten we van de weidse vergezichten. Pauze rond het middaguur. We gebruiken de lunch in de buitenlucht terwijl de paarden kunnen uitrusten voordat we aan de middagroute beginnen.

Dag 4 
De tocht van vandaag voert naar het mooie meer van Lamothe Goasse. Als we daar zijn aangekomen is het lunchtijd. In de lunchpauze kunnen we een verfrissende duik nemen in het meer. Na de zwempartij stijgen we weer op. Via een mooie route keren we terug naar de boerderij.

Dag 5 
De laatste dag is alweer aangebroken. Na het ontbijt maken we een mooie afscheidsrit te paard in de morgen. Tegen lunchtijd zijn we terug, eten we samen en blikken we terug op een mooie tijd in deze innemende streek van Frankrijk. Daarna zal iedereen zijns weegs gaan.

Vertrekdata (ma) Kamertype 4n *  
01/10/2019  - 31/12/2020
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
€  575
€  575
€  575
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Overige informatie:
* Bij een boeking van maar 1 ruiter kan de reis wel doorgaan tegen een kleine meerprijs, op aanvraag. € 25 p.n
* Het is mogelijk een hond mee te nemen tegen een toeslag van € 4 per dag.
* Niet-Ruiters zijn hier ook zeer welkom voor € 450, eventueel is het mogelijk om met de koets mee te gaan dan betaal je hetzelfde tarief als de ruiter namelijk € 575
* Extra nacht incl. paardrijden € 125
* Extra nacht € 85

Data 2020,

Mogelijk te boeken het gehele jaar door op aanvraag. Aankomstdag is maandag.

Beschikbaar:

1 accommodatie voor 4 personen: 
van 29/06 t/m 4/07 
van 21/07 t/m 24/07 
van 27/07 t/m 30/07 
 
1 accommodatie voor 2 of eventueel 3 personen: 
van nu tot 5 Juli 
van 16/07 tot 3/8 
van 8 aug tot 22/08 
en de maand september

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 10 jaar en ervaren onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Miin. 2 ruiters en max. 4 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 5 dagen / 4 overnachtingen op indeling in tweepersoonskamer met douche en toilet (Beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen)
 • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m vijfde dag de lunch
 • 3,5 dag paardrijden, 4 à 5 uur per dag
 • Beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen
 • Nederlandstalige begeleiding van een gids

Exclusief

 • Heen-en terugreis, mogelijkheden: Trein: TGV/Thalys tot Agen
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Toulouse € 75 p.p
 • Alle extra drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering