Provençaalse wijntrektocht te paard


Te paard door het natuurpark Luberon naar de Rhône-vallei, dat is een cadeautje voor jezelf. Deze trektocht die het spoor van de wijn volgt, maakt het ruiterfeest compleet.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.550

Paardrijden langs mooie Provençaalse wijnroute

Te paard door het natuurpark Luberon naar de Rhône-vallei, dat is een cadeautje voor jezelf. Deze trektocht die het spoor van de wijn volgt, maakt het ruiterfeest compleet. Via de voet van de Mont Ventoux rijd je door het land van zonneschijn en wijn naar Gigondas. Onderweg laten de vlotte paarden, de meesten zijn Spaans-Arabische kruisingen,  je de lieflijkste plekken van de wijnstreek in de Provençe zien.

Tijdens deze mooie trektocht te paard in de Provençe ontdek je het gebied van de Côtes de Luberon, de Côteaux d‘Aix en Provençe, de Côtes du Ventoux en de beroemde Côtes du Rhone. Glooiende heuvels, mooie naaldbossen, fruitbomen en pittoreske dorpjes kenmerken deze charmante streek in Zuid-Frankrijk. Daarnaast zie je ook iimposante klifpartijen en sprookjesachtige valleien van de rivier Durance.
De tocht te paard wordt in vijf dagen afgelegd. Onderweg wordt er voor heerlijke lunches in picknickvorm gezorgd. Bagage wordt voor de ruiters vervoerd. 

De eerste en de laatste overnachting zijn gepland op de uitvalsbasis. Onderweg wordt er in charmante onderkomens met twee- en driepersoonskamers gelogeerd. Tegen een meerprijs zijn eenpersoonskamers te boeken. 

De paarden worden gezadeld met speciale zadels voor trektochten. Van ruiters wordt verwacht dat zij in open ruimten kunnen stappen, draven en galopperen.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1: 
Dag van aankomst, de groep maakt tussen 18.00 en 20.00 uur kennis met elkaar.

Dag 2: 
Na het verzorgen en zadelen van de paarden is het tijd om op te stijgen en het wijnspoor te volgen aan de zuidelijke zijde van de Luberon. Onderweg wordt er uiteraard een bezoek gebracht aan een wijnproeverij in een ‘cave de vins’, een wijnkelder. Een picknick bereid door de assistent volgt, waarna de rit vervolgt naar ons pension voor de komende nacht. Diner en overnachting in het pension.

Dag 3: 
Een heerlijke rit door naaldbos met prachtig zicht op de Durance-vallei die vol staan met fruitgaarden staat op het ochtendprogramma. Het fruit dat we tijdens de tocht te paard zien, proeven we tijdens de picknick. ’s Middags genieten we van schitterende landschappen met kliffen waar arenden en andere roofvogels broeden. Later in de middag arriveren we bij Oppède waar de paarden overnachten. Ruiters krijgen een transfer naar hun hotel waar het diner wordt geserveerd.

Dag 4: 
Vandaag treden we het gebied van de Côtes de Ventoux binnen. Via de Vaucluse-bergen bereiken we dit mooie wijnproductiegebied. Onderweg zien we de ‘pestmuur’; een muur die in 1720 werd gebouwd met het idee de bevolking te beschermen tegen de pestepidemie die zich vanuit Marseille in de regio verspreidde. Overnachting in de buurt van het historische dorpje Vénasque.

Dag 5: 
In de ochtend rijden we door de glooiende heuvels van het Zuid-Franse platteland. Naaldbossen en kersenbomen sieren het landschap en we hebben zicht op de reus van de Provençe, de Mont Ventoux. Voor de lunch is er een wijnproeverij in Domaine des Anges. De middagrit voert ons naar ons volgende onderkomen vlakbij het dorp Crillon le Brave gelegen. Voor het diner kan je een duik in het zwembad bij het onderkomen nemen.

Dag 6: 
Door pittoreske dorpjes met altijd zicht op de Mont Ventoux, rijden wij naar Barroux. In de omgeving van dit dorpje en het kasteel genieten we van de picknick. Na de lunch rijden we verder om de Dentelles de Montmiral te ontdekken. In de hart van deze bergketen proeven wij van de wijn van Domaine de Cassan. We sluiten onze tocht af bij Gigondas. Nadat we zijn afgestegen, belonen we onze lieve paarden uitbundig en krijgen dan onze transfer terug naar de uitvalsbasis.

Dag 7: 
De trektocht is ten einde. Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld of het station, of vertrek op eigen gelegenheid.  

Vertrekdata Kamertype 6n *  
21/05/2023  - 27/05/2023
2 a 3 pers. kamer
1 pers kamer (Single)
€  1.650
€  1.950
29/10/2023  - 04/11/2023
2 a 3 pers. kamer
1 pers kamer (Single)
€  1.550
€  1.850
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

6n *


21/05/2023  -  27/05/2023

2 a 3 pers. kamer

1.650

1 pers kamer (Single)

1.950

29/10/2023  -  04/11/2023

2 a 3 pers. kamer

1.550

1 pers kamer (Single)

1.850


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

21-05 t/m 27-05

29-10 t/m 04-11

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar met rijervaring en onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters ( 3 weken voor vertrek)
 • reis.detail.afstand_auto:
  Utrecht 1.150km, Brussel 980 km

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in een-, twee- of driepersoonskamer, meestal met eigen badkamer (afhankelijk van reservering)
 • Op basis van volpension vanaf lunch dag aankomst t/m ontbijt dag van vertrek, inclusief tafelwijn
 • 5 dagen paardrijden
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in de volgwagen tijdens trektocht
 • Verzameltransfer heen: op zondag vanaf TGV station Aix en Provence (aankomen voor 17.15 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (aankomen voor 17.30 uur), luchthaven Marseille ( aankomen voor 16.45 uur)
 • Verzameltransfer terug: op zaterdag vanaf TGV station Aix en Provence (terug op het TGV station om 10.30 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (terug om 10.00 uur), luchthaven Marseille (terug om 11.00 uur, vertrek vlucht na 13.00 uur)
 • Bagagerestricties verzameltransfers: 1 koffer per persoon, maximum 15 kg ( maximum afmetingen 70x40x40 cm)
 • Gebruik van zwembad, jacuzzi en sauna

Exclusief

 • Heen- en terugreis ( vliegen op Marseille, trein naar Aix en Provence)
 • Extra drankjes
 • Fooien
 • Afwijkende transfers buiten de standaard tijden (ong. € 110 tot € 150 per taxi enkele reis)
 • Reisverzekering