Quercy-Dordogne Trektocht

vanaf € 1.310 BOEK NU


Quercy-Dordogne Trektocht
Quercy-Dordogne Trektocht
Quercy-Dordogne Trektocht
Quercy-Dordogne Trektocht
Quercy-Dordogne Trektocht
Quercy-Dordogne Trektocht
Quercy-Dordogne Trektocht
Quercy-Dordogne Trektocht
Quercy-Dordogne Trektocht

De Quercy-Dordogne trektocht is een middelzware trektocht met Nederlandstalige begeleiding door een mooie streek. Een ideale omgeving om paard te rijden, waarbij u talrijke dorpjes zoals Rocamadour doorkruist.

vanaf € 1.310

Quercy-Dordogne Trektocht

De Quercy-Dordogne trektocht is een middelzware trektocht met Nederlandstalige begeleiding door een mooie streek. Een ideale omgeving om paard te rijden, waarbij u talrijke dorpjes zoals Rocamadour doorkruist, langs de rivieren de Dordogne en de L’Ouysse komt. Er wordt gereden over vlakten en door valleien, in stap, draf en galop, op warmbloedpaarden van Franse afkomst met Engelse zadels.

Wanneer paardrijden je passie is en je een paardrijvakantie zoekt met avontuurlijke tochten, dan kun je uit de voeten in één van de mooiste natuurgebieden in Frankrijk.
In een omgeving van rust en bijzondere sfeer ontvangen we u graag voor een kort of lang verblijf in de boerderij, gelegen in het kleine dorpje Dégagnac in het prachtige departement de Lot naast het misschien iets bekendere departement Dordogne. De laatste nacht van de trektocht overnachten we in een kasteeltje aan de Dordogne. 

Het adembenemende landschap bekijken op de rug van een schitterend paard. Liefhebbers van natuur en stilte kunnen hier hun hart ophalen. U vindt er 1500 km aan ruiterwegen met overblijfselen uit vele tijdperken. Met name uit de periode van de tempeliers.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1 en 2
Op zaterdagmiddag komt u aan en ontmoet u de andere ruiters. Zondagochtend maakt u kennis met ‘uw’ paard. Het is de bedoeling, dat u de hele week op dit paard rijdt. U poetst en zadelt uw paard en vervolgens maken we een "testrit" in de omgeving. De zondagmiddag kunt u zelf invullen.

Dag 3
Op maandagmorgen maken we een tocht naar de rivier de Dordogne. Vanaf het ruitercentrum rijden we door de bossen en door kleine dorpjes richting Souillac. Rond de middag gaan de paarden in een wei en gaan we picknicken in het bos. Hierna vervolgen we onze weg naar de Dordogne waar de paarden hun benen in het water kunnen koelen. We overnachten in Lacave in Auberge Lacave.'s Avonds eten we in Souillac.

Dag 4
Op dinsdag gaan we de vallei van de L’Ouysse in. Deze rivier komt samen met de Dordogne onder Belcastel. Dit is een geweldige rit met lange galopstukken langs de rivier. De lunch is een korte, eenvoudige picknick bij Moulin de Caoulet. U kunt een walnotentaart proeven, een echte streekspecialiteit. Na de lunch vervolgen we onze weg richting Rocamadour. We overnachten in Alvignac, in een hotel midden in het
dorp met de paarden in een wei achter het hotel. Als we tijdig in het hotel aankomen kunt u desgewenst, met een taxi, Rocamadour bezoeken.

Dag 5
Woensdagochtend hebben de paarden vrij en kunt u, als u wilt, de ondergrondse rivier Gouffre de Padirac bezoeken. We lunchen in Alvignac. Na de lunch verzorgen we onze paarden en rijden naar Hotel de la Terasse, een kasteeltje, in Meyronne of Domaine de la Vaysse in Martel. We zullen in een van deze luxe en comfortabele hotels overnachten. 

Dag 6
Op donderdag keren we terug naar het ruitercentrum.

Dag 7 en 8
Vrijdag maken we een ’s ochtends een tocht, de middag kunt u zelf invullen. Op vrijdagavond is er een afscheidsdiner met specialiteiten van de Perigord. U vertrekt zaterdagochtend na het ontbijt naar huis.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
01/06/2019  - 08/06/2019
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.310
€  1.310
€  1.488
€  1.310
14/09/2019  - 21/09/2019
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.310
€  1.488
€  1.310
€  1.310

(*) Alle prijzen per persoon

Data met al boekingen:

01-06 t/m 08-06 - 2 ruiters
14-09 t/m 21-09 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 85 kg
 • Leeftijd:
  Min. 14 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min 4 en max. 10 (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in hotels in tweepersoonskamer met douche en toilet
 • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, incl. tafelwijn bij diner
 • 6 dagen paardrijden, 2 dagen 2 -2,5 uur en 4 dagen 4 tot 7 uur per dag
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Bagagetransport per auto
 • Eventuele verzameltransfer vanaf treinstation Souillac of Brive.

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes en tussendoortjes buiten de maaltijden om
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering