Te paard in Normandië: Van Bayeux naar Mont Saint Michel


Deze zeven daagse reis voert langs de oude, woeste kust van Bayeux naar het fameuze Mont Saint Michel. Je rijdt in Normandië het gebied dat cruciaal was in de Tweede Wereldoorlog.

vanaf € 2.892

Deze zeven daagse reis voert langs de oude, woeste kust van Bayeux naar het fameuze Mont Saint Michel. Je rijdt in Normandië, het gebied dat cruciaal was in de Tweede Wereldoorlog. In deze fascinerende trektocht kom je ook deze geschiedenis tegen. De paarden zijn rustig en getraind voor trektochten. Zij bezorgen je een onvergetelijke tijd in Normandië.

Galopperen over Normandische stranden

Deze trektocht te paard brengt je naar de woeste kliffen en weidse stranden van Normandië waar je uitgebreid kunt galopperen. Je ontdekt het eerlijke platteland van deze kuststreek in Frankrijk waar je over landweggetjes en paden stapt, draaft en galoppeert.

Je zult versteld staan van de historie die in dit gebied ligt verscholen. Deze tocht brengt je in contact met middeleeuwse en moderne geschiedenis. Zo breng je een bezoek aan de plaats waar het beroemde Franse paard, de Selle Française, zijn oorsprong vindt. En je gaat naar Creully, een stad met een speciale geschiedenis in de Tweede Wereldoorlog.

De dag waarop je te paard naar Mont Saint Michel Bay rijdt, zal in je geheugen gegrift staan.

Overnachtingen

Tijdens deze trektocht te paard verblijf je in kasteeltjes en in een historisch, middeleeuws markthallencomplex dat is getransformeerd tot een luxueus hotel.

Je overnacht in comfortabele en verfijnde tweepersoonskamers met eigen badkamer. Vaak vind je een verwarmd zwembad waar je na de rit kunt ontspannen.

Paarden

De paarden voor deze trektocht zijn gemengde raspaarden en geselecteerd op hun karakters: vriendelijk en kalm, genereus en welwillend. De paarden zijn speciaal getraind voor trektochten. Er wordt gereden met Engelse zadels.

Matches tussen paard en ruiter worden gemaakt op basis van je rijniveau, lengte en gewicht.

Van ruiters wordt een rijniveau verwacht dat past bij ervaren tot zeer ervaren ruiters.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:

Aankomst op het chateau waar je een briefing over de komende dagen krijgt en vervolgens aan het diner gaat, gevolgd door een goede nachtrust.

Dag 2:

Heerlijk uitgerust begin je aan de eerste ochtendetappe van de trektocht. Die voert van Colleville naar het Omaha-strand. Deze eerste rit duurt zo’n twee uur. Je rijdt over het platteland en over de kliffen van het strand van Omaha. Onderweg heb je uitzicht op overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog.’s Middags maak je een strandrit van zo’n 2 uur. Daarvoor wacht je op het juiste getij. We bezoeken in de middag ook een Amerikaanse militaire begraafplaats.

Dag 3:

Ook vandaag rijden we twee uur in de morgen en twee uur in de middag. De ochtendrit begint op het strand van Omaha of op het klif als het getijde dat vereist. Na de lunch rijden we in de middag over de kliffen met een spectaculair zicht op Arromanches en zijn beroemde Mulberry haven. Als de omstandigheden het toelaten, galopperen we over het strand en komen zo aan in Arromanches. Daar vinden wij ons hotel met prachtig uitzicht op zee waar wij dineren en overnachten.

Dag 4:

Deze ochtend brengen wij 2,5 uur door in het zadel en de middag rijden we twee uur. We gaan van Arromanches via Ryes naar Creully. En we beginnen deze tocht aan het strand. Daarna rijden we het heuvelachtige landschap van Normandië in. Als we aankomen in Ryes, lunchen wij in een authentiek restaurant en bezoeken de kerk uit de 11e en 13e eeuw. De middagetappe voert over het Normandische platteland. We rijden de oude stad Creully in waar wij het middeleeuwse kasteel van de stad bezoeken. De Engelsen hebben hier een speciale herinnering aan: de Britse omroep BBC zond vanuit deze plaats het radionieuws uit over de slag bij Normandië in 1944. ’s Avonds is het tijd voor het gourmet-diner en overnachting in een bijzonder onderkomen. Dit hotel deed oorspronkelijk dienst als markthallen die tussen de 13 en 16e eeuw werden gebouwd. Ze zijn prachtig getransformeerd tot een hotel.

Dag 5:

In de ochtend bezoeken wij de kathedraal van Bayeux. We bezoeken het middeleeuwse en 18e eeuwse centrum dat ook beroemd is vanwege de tapijtindustrie in de 11e eeuw. Bayeux staat op de Unesco Werelderfgoedlijst als het ‘Geheugen van de Wereld’. We lunchen in een hotel. Daarna volgt een transfer naar Haras de Saint Lo, de plaats waar het Franse paard Selle Français zijn oorsprong vindt. Wij bezoeken het complex en als we de kans krijgen volgt daar een speciale clinic, gegeven door een Franse springruiter. Na dit bezoek krijgen we een transfer naar ons excellente onderkomen in Mont Saint Michel; een fantastisch, gothisch kasteel waar de Franse koningen uit vervlogen tijden verbleven als zij op pelgrimage waren naar het klooster van Mont Saint Michel.

Dag 6:

Vandaag maken wij een laatste tocht te paard waarbij we ongeveer vier uur in het zadel doorbrengen. De tocht voert naar het magnifieke Mont Saint Michel Bay. Hier is slechts een advies te geven: Zet al je zintuigen open tijdens deze tocht. Aangekomen in Mont Saint Michel Bay lunchen wij in een lokaal, authentiek restaurant. ’s Avonds genieten we in ‘ons’ kasteel van een prachtig gourmet-diner.

Dag 7:

Ontbijt en vertrek. Een transfer naar het station behoort tot de mogelijkheden, maar is niet bij de prijs inbegrepen. Je kunt Mont Saint Michel natuurlijk ook vrij bezoeken.

Vertrekdata Kamertype 6n *  
17/09/2023  - 23/09/2023
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  3.486
€  2.892
€  2.892
€  2.892
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

6n *


17/09/2023  -  23/09/2023

1 pers kamer (Single)

3.486

2 pers kamer (Twin)

2.892

2 pers kamer (Double)

2.892

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.892


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

17-09 t/m 23-09 - vol

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten, in tweepersoonskamers van diverse accommodaties, met eigen badkamer.
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek, incl. 2 glazen wijn per maaltijd.
 • 5 dagen paardrijden, 4 a 6 uur per dag
 • Transport van bagage tijdens de trektocht
 • Frans- en Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer dag van aankomst vanaf treinstation Rennes TGV, ongeveer € 10 per taxi. Enkele reis, ter plaatse te betalen
 • Verzameltransfer op dag van vertrek naar Treinstation Rennes TGV, ongeveer € 30 per taxi. Enkele reis, ter plaatse te betalen.
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering