Te paard over bergpassen in de Pyreneeën


De Piemont van de Pyreneëen, de uitgestrekte bergplateaus, de hoogten, hier in het zuiden van Frankrijk vind je alles bij elkaar voor een onvergetelijke achtdaagse paardrij-vakantie.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 995

De Piemont van de Pyreneëen, de uitgestrekte bergplateaus, de hoogten, hier in het zuiden van Frankrijk vind je alles bij elkaar voor een onvergetelijke achtdaagse paardrij-vakantie. De paarden die voor deze tocht zijn geselecteerd zijn Berbers en Arabieren. Elke dag ontdek je weer nieuwe facetten in dit grootse bergmassief. Deze trektocht te paard is een geluk voor alle zintuigen.

Avontuurlijke trektocht te paard in Franse Pyreneeën

Dit achtdaagse arrangement biedt een onvergetelijk avontuur in een van mystiek doordrongen omgeving. In zes dagen van paardrijden ontdek je bergpassen met uitzichten die je de adem benemen, je komt in dorpen die in het massief liggen verscholen en je rijdt door tot de verbeelding sprekende bossen.

Het ruitercentrum ligt aan de voet van de Pyreneeën. Van hieruit trek je de bergen in. De tocht voert naar grote hoogten waar je de mystieke bergsfeer van de Pyreneeën te paard ervaart.

Wellicht ontdek je een arend in de lucht of zie je een buizerd, de natuur in deze omgeving is ongerept en biedt ook een thuishaven voor de wolf. Je geniet zeer zeker van de prachtige bergpassen, de overweldigende uitzichten, de bergsfeer en de variatie in de tocht.

Paarden

De paarden die voor deze trektocht zijn geselecteerd zijn Arabieren en Berbers. Zij zijn in het centrum gefokt, grootgebracht in kuddes in de bergen en zijn in het centrum beleerd. De paarden zijn een met de omgeving. Hoewel dynamisch, hebben zij rustige karakters.

Tijdens deze trektocht te paard overnacht je in gites en chambres d ‘hôtes, het kan zijn dat een overnachting in een tent of chalet plaatsheeft. Bij alle accommodaties tref je gedeeld sanitair.

De bagage wordt voor je vervoerd en een medewerker van de organisatie zorgt voor alle maaltijden.

Van ruiters wordt verwacht dat zij gemakkelijk in stap, draf en galop rijden.

Een gezamenlijke transfer van en naar het station in Foix naar het ruitercentrum wordt gratis aangeboden

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:

Dag van aankomst met tijd voor een maaltijd waarna je toe bent aan de eerste overnachting.

Dag 2:

Ontmoeting tussen ruiters en gidsen op het ruitercentrum tussen 8.30 en 9 uur. We verzorgen en zadelen de paarden om op te stijgen en te beginnen aan ons paardrij-avontuur.We rijden eerst richting Bélesta bij Hers. Daarna vervolgen wij onze weg naar het plateau via Rieuforcant en onze eerste etappe naar de camping in Roquefeuil. We brengen de nacht door in een chalet.

Dag 3:

Op de tweede dag van deze trektocht rijden we naar het zuiden, naar de bergpas van Ubi. De sfeer van de bergen wordt duidelijker voelbaar. We maken een afdaling naar de vallei van Rébenty en komen uit op het ‘kleine plateau’ bij Mazuby voordat we aankomen bij de eindbestemming van deze dag, Aunat. Wij overnachten hier in een chambre d’hôte.

Dag 4:

Onze reis te paard begint vandaag op hoogte te komen. Als we eerst naar Rodome zijn gereden, volgt onze route de piste die ons naar de pieken van dit gebied en de Bentaillole op 1965 meter brengt. We bereiken daarna de bergpas van Pailhères op 2000 meter hoogte. Hier is het puur genieten van de berglandschappen en die speciale sfeer die hier in de Pyreneeën hangt. Via de GR7b en de bergdorpen Montaillou en Comus rijd je verder naar de gite van Lynn en Ben voor de overnachting.

Dag 5:

Vandaag maken een kleine tocht die ons van Comus naar de staatsbossen brengt. We rijden door het bos van Prades naar de bergpas die wij daarna volgen. Onderweg zie je ongelooflijke panorama’s op de Pyreneeën als we naar de spectaculaire rotsen van Scaramus rijden. Daarna dalen wij weer af naar de pas die ons naar het dorp Prades brengt en terug naar ons verblijf in Comus.

Dag 6:

Wij trekken verder door de bergen en klimmen in de richting van steengroeven van talk van Trimouns. Dit is een van de grootste kalkgroeven ter wereld. Daarna rijden we verder naar de bergpas van Peyre en de Pratmau. Wij rijden dan in het bergreservaat van St Barthélemy. We hebben een magnifiek uitzicht op de Pays d‘Olmes en het kasteel van de Katharen, Montségur, symbool tegen de Roomse onderdrukking van de Katharen die in de middeleeuwen in deze streek een sekte vormden. De Katharen streefden een zuivere religie na. Een botsing met de Rooms katholieke kerk was het gevolg. Nadat wij ons hebben verwonderd bij de burcht Montségur, dalen wij af naar het dorp Montségur voor de overnachting in een chambre d ‘hôtes.

Dag 7:

Op deze laatste dag van onze trektocht verlaten wij Montségur en rijden langs de voet van het kasteel van de Catharen. We volgen de Labajournière van krijt en komen aan in het dorp Fougax en Barrieneuf. Vai de GR van de Pays d ‘Olmes rijden we terug naar het ruitercentrum waar wij ons geweldige trektocht te paard over de bergpassen in de Pyreneeën afsluiten.

Dag 8:

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
10/06/2023  - 17/06/2023
Diverse accommodaties
€  995
03/09/2023  - 10/09/2023
Diverse accommodaties
€  995
07/10/2023  - 14/10/2023
Diverse accommodaties
€  995

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

7n *


10/06/2023  -  17/06/2023

Diverse accommodaties

995

03/09/2023  -  10/09/2023

Diverse accommodaties

995

07/10/2023  -  14/10/2023

Diverse accommodaties

995


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

10-06 t/m 17-06

03-09 t/m 10-09

07-10 t/m 14-10

Praktische info

 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in diverse accommodaties op indeling, met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek
 • 6 dagen paardrijden, 5 a 7 uur per dag
 • Frans- en Engelstalige begeleiding van een ervaren gids
 • Transport van bagage tijdens de trektocht dagen
 • Verzameltransfer station in Foix retour

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-annuleringsverzekering