Te paard rond de Mont Blanc


Deze 7- of 8-daagse ruiterreis in de Alpen voert door een landschap dat zo uit een roman kan komen. Bergpaden door bossen voeren je naar de meest fantastische plekken in beschermde natuurgebieden met een lange historie.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 2.892

Deze 7- of 8-daagse ruiterreis in de Alpen voert door een landschap dat zo uit een roman kan komen. Bergpaden door bossen voeren je naar de meest fantastische plekken in beschermde natuurgebieden met een lange historie. De paarden voor deze tocht zijn allerlei kruisingen, geselecteerd op hun rustige, genereuze inborst en speciaal getraind om trektochten te rijden. Zo kan je optimaal genieten van deze bijzondere trektocht te paard.

Alpentrektocht te paard in Nationaal Park Vanoise

Tijdens deze trektocht te paard treed je in de voetsporen van de Kelten die in het Neolithische tijdperk de bergmineralen exploiteerden, de illustere Romeinen en de bouwers en ontwerpers van de tegenreformatie die hun geloof uitten in de barokke kapellen die je hier treft.

Je geniet bovenal van de zuivere berglucht, ervaart hoe het is om deel uit te maken van de ongerepte natuur, het leven van de bergen. Je ziet hoe de rotsen, het ijs, de bossen, de planten, de arenden, gieren, steenbokken en marmotten leven. Het is een zinderend geheel van een overweldigende natuur van vitaliteit.

Lang voordat de skieërs die uit allerlei landen komen om hier van de bergen af te zoeven, werden de Tarentaise valleien en zijn Alpenpassen al bezocht door mensen en hun vee, en goederen. We hebben het over het Neolithische tijdperk. En wellicht is de befaamde Hannibal hier de Alpen overgestoken tijdens zijn tocht met zijn olifanten door het Alpengebied in 218. Het gebied lag strategisch voor de bestuurders van het Romeinse Rijk dat door de eeuwen heen een weg aanlegde om Milaan met Wenen te verbinden. Deze streek vormde de ruggengraat voor het illustere huis van Savoy. Van de hertogen in 1416 stamden de prinses van Piedmont af en de koningen van Sicilië (1716) en Sardinië (1713). Het huis gaf Italië ook zijn eerste koning.

De Tarentaise vallei is vandaag de dag het Nationaal Park Vanoise waar vele bergpieken van hoger dan 3000 meter zijn te vinden.

Accommodatie

Je overnacht in een drie- of viersterrenhotel of in een B&B. De onderkomens zijn altijd gevestigd in het hart van de bergen. Je kijkt gegarandeerd uit op de pracht van de Bellecôte-keten, de Mont Pourri- of de Mont Blanc-keten. Het uitzicht vanuit je kamer die charme met comfort combineert is de definitie van genieten.

Je voelt de magie van de oude stenen, de traditie van Savoy, en het authentieke welkom van de eigenaren.

De tweepersoonskamers met badkamer verenigen comfort en verfijning. Vaak geeft een verwarmd zwembad of een Spa ontspanning en plezier na een mooie tocht te paard in de bergen.

Reken verder op de heerlijkheden van de lokale keuken en veel gezelligheid. Voor deze trektocht is alles zo geregeld dat je de bergen optimaal ervaart.

Ruiters

Deze tocht is geschikt voor intermediaire tot sterke intermediaire en ervaren ruiters. Dat betekent dat je in elk geval goed kan rijden in stap, draf en galop.

De paarden zijn kruisingen en speciaal getraind voor trektochten. Ze zijn rustig en genereus. De matches tussen paard en ruiter worden gemaakt op basis van rij-niveau en de lengte en het gewicht van de ruiter.

Er wordt gereden met Engelse zadels.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:

Transfer vanaf het treinstation of het vliegveld naar het hotel.

Dag 2:

De ochtendrit van twee uur en de middagtocht van eveneens twee uur laten je kennismaken met dit prachtige Alpengebied. Je stijgt op en rijdt over een bospad in het bos van Carroz Blanc dat je subliem uitzicht biedt op het Bellecôte massief. Daarna leidt het pad je het bos uit naar de paden die door het open weidelandschap van Rossaix voeren. Vanaf de paardenrug ontwaar je de mooie, kleine Tarine-koeien in de wei. Onderweg breng je een bezoek aan Alpenweide die volgens de methode van Beaufort is gemaakt. Lunch in de frisse berglucht waarna je door het bos weer terugkeert naar het hotel. ’s Avonds geniet je van het diner en de overnachting.

Dag 3:

Deze ochtend ga je te paard en maak je een ochtendrit van twee uur naar de vallei van Rousel. Voordat je daar aankomt, heb je de zilveren aderen van Peisey ontdekt, ook wel de ‘Zilverberg’ genoemd. Deze zilveraderen werden ontdekt in 1644. Als je later in de vallei aankomt, is het tijd voor de lunch. Vandaag lunch je in een bergrestaurant waar je een traditionele lunch geniet. ’s Middags maak je een sprookjesachtige tocht te paard van eveneens twee uur in het Nationaal Park Vanoise. Je ontdekt hoge bergtoppen, bruisende watervallen en dichte bossen. In dit gebied behoren marmotten, arenden, gemzen, steenbokken en gieren – ook de uiterst zeldzame Gyapète – tot de bewoners. Wij bezoeken dit gebied met een natuurgids van het Nationaal Park Vanoise. Het diner hebben wij in een restaurant in het hart van dit geweldige gebied. We overnachten in het hotel.

Dag 4:

’s Morgens rijden we ongeveer een uurtje paard. De rit voert naar Parcompuet, naar de barok kapel van Vernettes dat wij bezoeken. Daarna dalen wij af de vallei in naar de plaats Nancrois. Hier aangekomen lunchen wij in een authentiek restaurant. Als wij weer energie hebben opgedaan gaan de voeten in de stijgbeugels en maken we een middagtocht van drie uur paardrijden. We trekken langs de Ponthurin naar het dorp Moulin. Van hieruit gaat het naar Peisey Nancroix waar we ook doorheen rijden en dan dalen we af naar de Tarentaise vallei naar de kerk van Landry, opgetrokken in barokstijl. Deze kerk is gelegen aan de voet van de Romeinse weg. We bezoeken de kerk en krijgen daarna een transfer naar de boerderij van Angèl. Dit is een charmant Savoyard chalet in Seez waar wij dineren en overnachten.

Dag 5:

We maken ons op voor onze laatste tocht te paard, een rit van vier uur die ons vanuit Seez via St Germain naar de top van de Petit Saint Bernard brengt. De Alpenpassen worden al sinds mensenheugenis gebruikt door bewoners, passanten en hun vee. De aanleg van de weg die over de Petit Saint Bernard voert dateert waarschijnlijk uit de periode van keizer Julius Caesar, rond 45 voor Christus. De weg was af in het jaar 2 of 3. Vanuit Seez rijden we naar de Romeinse weg die ons naar Saint Germain leidt. Vanaf daar volgen wij de pas die duidelijk is gemarkeerd bij de grens nabij ‘Cromlech’ en Colonne Joux. We lunchen en bezoeken daarna het museum van Petit Saint Bernard. Ook ontdekken wij de Romeinse ruïnes. Transfer per minibus naar de thermische baden van Pré Saint Didier van waar wij prachtig zicht hebben op de indrukwekkende Mont Blanc-keten. Tenslotte krijgen wij een transfer naar het charmante, middeleeuwse hotel in Courmayeur waar wij dineren en overnachten.

Dag 6:

Vandaag staat een mooie excursie naar Valle d’Aosta in Italië op het programma. De nieuwe kolonie van Augusta Preatoria Salassorum (Aosta) werd gesticht in 25 voor Christus. Het ligt op de kruispunten tussen de weg van Grand Saint Bernard en de weg van Petit Saint Bernard. Daarna genieten we van een typisch Italiaanse lunch in een trattoria. ’s Middags bezoeken wij het middeleeuwse en renaissance hotel van Fenis. Hier kan je magnifieke fresco’s bewonderen. Diner en hotelovernachting in Courmayeur.

Dag 7:

Ontbijt en vertrek, of breng geheel vrij een bezoek aan Courmayeur. Transfers naar het vliegveld van Genève zijn mogelijk.

Of als je er een achtdaagse vakantie van maakt: (prijs op aanvraag en afhankelijk van het gekozen programma)

Dag 7:

Je bezoekt Val Ferret aan de voet van de Mont Blanc keten. Hier heb je de keuze uit drie opties (alle opties mogelijk vanaf 2 personen):

Optie 1: Je maakt een eenvoudige bergwandeling van vier uur met een berggids. Hij leidt je over een pad dat adembenemende zicht biedt op duizelingwekkende bergrugggen, bergpieken en gletsjers. De gids vertelt je wat je ziet en welke legendes hier de ronde doen. Afhankelijk van de weersomstandigheden lunch je onderweg in een berghut of geniet je van een picknick in de buitenlucht.

Optie 2: Je maakt een tocht op een elektrische fiets in de Val Ferret. Een gids kan je tijdens deze tour van vier uur begeleiden. Je krijgt een lunch in een restaurant in de vallei of je picknickt (inbegrepen).

Optie 3: In de ochtend ga je Courmayeur in waar je bijvoorbeeld kunt winkelen. ’s Middags stap je in de kabelbaan die je omhoog, naar Pointe Helbronner brengt. In de panoramische bistro geniet van een lunch (inbegrepen).

Overnachting en diner in het hotel in Courmayeur.

Dag 8:

Ontbijt en tijd voor vertrek.

Vertrekdata Kamertype 6n *  
25/06/2023  - 01/07/2023
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  2.892
€  2.892
€  3.486
€  2.892

(*) Alle prijzen per persoon

Indien je het programma wilt verlengen naar het 8 dagen arrangement, gelieve bij boeking in het opmerkingenveld aangeven welke optie je wilt bijboeken. (alleen mogelijk bij min. 2 personen). Optie 1 € 440 p.p, Optie 2 € 440 p.p, Optie 3 € 330 p.p. De prijs wordt later bijgevoegd in het pakket.

Kamertype

6n *


25/06/2023  -  01/07/2023

2 pers kamer (Double)

2.892

2 pers kamer (Twin)

2.892

1 pers kamer (Single)

3.486

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.892


(*) Alle prijzen per persoon

Indien je het programma wilt verlengen naar het 8 dagen arrangement, gelieve bij boeking in het opmerkingenveld aangeven welke optie je wilt bijboeken. (alleen mogelijk bij min. 2 personen). Optie 1 € 440 p.p, Optie 2 € 440 p.p, Optie 3 € 330 p.p. De prijs wordt later bijgevoegd in het pakket.

Data 2023

25-06 t/m 01-07 - vol

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten, in tweepersoonskamers van B&B's en Hotels, met eigen badkamer.
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek, incl. 2 glazen wijn per maaltijd.
 • 4 dagen paardrijden, 3 a 5 uur per dag
 • Transport van bagage tijdens de trektocht
 • Frans- en Engelstalige gids
 • Excursies opgenomen in het programma

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer dag van aankomst vanaf Luchthaven Geneve, ongeveer € 350 per taxi. Enkele reis, ter plaatse te betalen. Of verzameltransfer vanaf Treinstation Landry, ongeveer € 60 per taxi. Enkele reis, ter plaatse te betalen
 • Verzameltransfer op dag van vertrek naar luchthaven Geneve, ongeveer € 180 per taxi. Enkele reis, ter plaatse te betalen.
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Aanvullend programma, vanaf 2 personen. Optie 1 € 440 p.p, Optie 2 € 440 p.p, Optie 3 € 330 p.p
 • Reis-/annuleringsverzekering