Tocht te paard op L’Isle d’Oléron, over strand en door bossen


Op het Franse Isle d’Oléron is het drie dagen puur genieten van paardrijden in een zeer gevarieerd landschap. De paarden voeren je over het strand, door bossen en de eiland-wijngaarden.

vanaf € 950

Op het Franse Isle d’Oléron is het drie dagen puur genieten van paardrijden in een zeer gevarieerd landschap. Tijdens deze stationaire trip verveel je je geen moment; de paarden voeren je over het strand, door bossen en de eiland-wijngaarden. Verschillende soorten paarden zoals Franse paarden, Anglo-Arabieren en Quarter Horses maken de tochten. Zo is er voor iedere ruiter een goede match.

Ontdekking van het Franse eiland Oléron te paard

Paardrijden over de stranden van het Franse eiland Oléron vormt natuurlijk een belangrijk onderdeel van deze fijne vakantie. Maar Oléron kent ook bossen en prachtige wijngaarden die je eveneens leert kennen tijdens de tochten te paard. Let onderweg ook op de flora en fauna.

Tijdens deze paardrijvakantie breng je een bezoekje aan een maker van de Pineau de Charentes; een lokale aperitief. Verder ontdek je de zoutbassins en oesterkwekerijen van Oléron tijdens de paardrijtochten. Daarnaast bezoek je La Cotinière, de gezellige vissershaven van het eiland.

De paarden

Selle Français, Anglo-Arabieren, Berber-Arabieren, Spaanse paarden, Quarter Horses en verschillende kruisingen worden voor de tochten ingezet. Voor iedere ruiter is hier een geschikt paard te vinden.

De zadels zijn comfortabel en goed onderhouden.

Overnachtingen

Je overnacht in een gezellig vakantiehuis dat in het midden van het eiland ligt. Elke avond keer je naar deze plek terug waar je ook dineert.

De diners worden bereid met lokale producten zoals vis en oesters. Er wordt wijn uit de streek bij de maaltijden geserveerd. Eenmaal ga je uit eten in de havenplaats La Cotinière.

Alle maaltijden en drankjes bij de diners zijn bij de prijs inbegrepen, evenals de overnachtingen en transfers.

Er zijn twee progamma’s:

Tocht 1:

Dag 1:

Dag van aankomst met eigen vervoer, de trein of met het vliegtuig. Als je met het vliegtuig reist, word je vanaf het vliegveld opgehaald. Treinreizigers worden vanaf het station opgehaald. Transfer naar het vakantiehuis. Transfers zijn mogelijk vanaf 16.00 uur. De paarden staan op deze dag nog elders.

Dag 2:

De juiste matches van paard en ruiter zijn gemaakt en als de paarden zijn verzorgd en gezadeld, kan de eerste tocht beginnen. Je rijdt vanuit Saint Trojan waar de paarden staan, direct via het strand en door de bossen een stuk richting het noorden. In de middag bezoek je de maker van de Pineau de Charentes. Via een mooie route rijd je daarna weer terug naar je accommodatie.

Dag 3:

Na het ontbijt spoor je je je paard aan om noordwaarts te gaan en bij het plaatsje Chaucre zie je op het strand hoe de vis hier vroeger werd gevangen bij stenen dammen. ’s Middags is er een heerlijke picknick op het noordelijkste puntje van het eiland, waar ook de vuurtoren staat. Je hebt hier schitterend uitzicht op de oceaan. Door het binnenland rijd je langs wijngaarden en oesterbassins terug naar je onderkomen.

Dag 4:

Op deze laatste dag in het zadel rijd je richting Fort Boyard. Je geniet van het paardrijden door de bossen en over een prachtig breed strand. ’s Middags eet je oesters bij een lokale kweker. In de avond staat een uitstapje naar de gezellige havenplaats La Cotinière gepland. Hier ga je ook dineren.

Dag 5:

De dag van vertrek; wie met de trein of het vliegtuig is gekomen krijgt een transfer naar station of het vliegveld.

Tocht 2:

Dag 1:

Dag van aankomst met eigen vervoer, de trein of met het vliegtuig. Als je met het vliegtuig reist, word je vanaf het vliegveld opgehaald. Treinreizigers worden vanaf het station opgehaald. Transfer naar het vakantiehuis. Transfers zijn mogelijk vanaf 16.00 uur. De paarden staan op deze dag nog elders.

Dag 2:

De eerste tocht kan beginnen! Je rijdt door het bos en over een geweldig breed strand richting Fort Boyard. ’s Middags geniet je van oesters bij een plaatselijke oesterproducent en in de avond staat een bezoekje aan de gezellige havenplaats La Cotinière gepland. Daar dineer je ook.

Dag 3:

Via het stadje Chaucre rijd je naar het noorden. Onderweg rijd je langs oude, stenen dammen. Deze laten zien hoe vroeger vis werd gevangen. ’s Middag bereik je het noordelijkste punt van het eiland waar de vuurtoren staat. Op deze plek heb je ook een prachtig uitzicht over de oceaan. Door het binnenland rijd je via wijngaarden en oesterbassins terug naar je accommodatie.

Dag 4:

Op deze laatste dag van paardrijden rijd je naar het zuiden. Je brengt een bezoek aan de maker van de Pineau de Charentes. Door de bossen en over het strand rijd je in de middaguren richting Trojan waar je je paard afzadelt, beloont en met zijn paardenkameraadjes in de paddock zet.

Dag 5:

Dag van vertrek: Transfers voor wie dat nodig heeft naar het station of naar het vliegveld.

Vertrekdata Kamertype 4n *  
15/10/2022  - 19/10/2022
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling
€  950
€  950
€  950
19/10/2022  - 23/10/2022
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling
2 pers kamer (Double)
€  950
€  950
€  950

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

4n *


15/10/2022  -  19/10/2022

2 pers kamer (Twin)

950

2 pers kamer (Double)

950

Kamer op indeling

950

19/10/2022  -  23/10/2022

2 pers kamer (Twin)

950

Kamer op indeling

950

2 pers kamer (Double)

950


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

Tocht 1: 13-10 t/m 17-10

Tocht 2: 17-10 t/m 21-10 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 14 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 3 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief koffie, thee en tafelwijn
 • 3 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in een volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar La Rochelle Luchthaven of treinstation
 • Overige drankjes en barstops
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering