Vijf-daagse trektocht door de Pyreneeën

vanaf € 840 BOEK NU


vijfdaagse-over-koeienpad-418-klf.jpg
1-aankomst-refuge-de-chioula-bew.jpg
5-vijfdaagse-drinken-estive-585-klf.jpg
1-vijfdaagse-drinken-in-riviertje-428-klf.jpg
vijf-daagse trektocht Franse Pyreneeën
vijf-daagse trektocht Franse Pyreneeën
woonhuis-en-zwembad.jpg
vijfdaagse-overnachtingsadressen-klf.jpg
vijf-daagse trektocht Franse Pyreneeën
vijf-daagse trektocht Franse Pyreneeën
vijf-daagse trektocht Franse Pyreneeën
vijf-daagse trektocht Franse Pyreneeën

De Pyreneeën vormen de perfecte omgeving voor onvergetelijke paardrijdtochten. Deze vijfdaagse trektocht leidt ons over bosrijke berghellingen, langs kronkelende riviertjes en over plateaus van 1000m en hoger

vanaf € 840

De Pyreneeën vormen de perfecte omgeving voor onvergetelijke paardrijdtochten
In het departement Aude (Zuid-Frankrijk) ligt een domein van ruim 68 hectare bossen en weilanden. De gastvrouw Joni en haar echtgenoot Patrick, kennen de streek als geen ander en staan dan ook garant voor onvergetelijke paardentochten door mooie wijngaarden, over glooiende hellingen en langs het uitgestrekte meer van Montbel. De indrukwekkende bergtoppen van de Pyreneeën liggen op nauwelijks 2 paardrijdagen afstand.

Deze vijfdaagse trektocht leidt ons over bosrijke berghellingen, langs kronkelende riviertjes en over plateaus van 1000m en hoger die ons mooie vergezichten bieden over oneindige zomerweides en indrukwekkende rotsformaties. Tijdens onze tocht komen we langs enkele oude kastelen, burchten uit de Middeleeuwen, die de Katharen bouwden om zich te verdedigen tegen fanatieke kruisvaarders. De burchten en het pad van de Katharen houden de herinnering aan deze gebeurtenis in de Franse geschiedenis levend.

Moet goed kunnen paardrijden (de drie gangen goed beheersen en zelfstandig op- en af kunnen stijgen). Een goede lichamelijke conditie en een sportieve instelling komen goed van pas.  De lieve paarden waar we op rijden zijn bonte paarden, appaloosa’s, kruisingen arabieren, palomino’s en rijpaarden. Schofthoogte tussen de 1.50 en 1.65m. De meeste paarden worden gereden met Engelse Wintec zadels.

De bagage hoeft niet mee op je paard. Tijdens de trektocht slapen we op kamers of slaapzaal in eenvoudige gites, chalets en in een (open) stal. Soms zijn de voorzieningen heel basic, er is soms geen douche beschikbaar is, of we slapen met zijn allen in één ruimte. Wij hebben slaapzakken met een lakenzak te leen, maar je mag natuurlijk ook je eigen slaapzak en/of lakenzak meenemen. Op de rijdagen zit je ongeveer 5 à 6 uur in het zadel. Een flexibele maar vooral ook sportieve instelling komt bij deze avontuurlijke trektocht goed van pas. 
In het ruiterverblijf van onze locatie hebben we twee- en drie- of vierpersoonskamers met eigen badkamer. Er is een gezamenlijke zitkamer, een fijn terras en we hebben een zwembad in de tuin. Een set handdoeken ligt klaar en de bedden zijn opgemaakt. We houden rekening met vegetariërs, maar geeft dit wel graag ruim van te voren door, want we verzorgen niet altijd zelf het eten en de Franse restaurantjes zijn er niet echt goed op ingesteld. 

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1
Op zondagavond hebben we een gezamenlijk kennismakingsdiner. We leggen één en ander uit over het arrangement en iedereen kan wat vertellen over zijn/haar paardrijervaring. De indeling van de paarden maken we op basis van jullie ervaring, voorkeur voor type paard en het postuur van de ruiter natuurlijk. We hebben een fijne groep paarden, met rustigere of juist pittigere paarden, stevige of kleinere, maar allemaal zijn ze fijn te rijden en prettig in de omgang.

Dag 2
Op maandagochtend na het ontbijt vertrekken we op trektocht. We rijden vanaf onze locatie richting het zuiden. Deze stevige dagtocht brengt ons naar Espezel, een klein dorpje gelegen op het gelijknamige plateau dat bekend is om zijn aardappelteelt. Het bergachtige landschap geeft ’s ochtends al uitzicht op de bergen in de verte, en na een stevige klim en een rit  door indrukwekkende bossen, komen we aan op 1000m hoogte. We overnachten in een typisch Zuid-Franse herberg die wereldwijd bekend staat om zijn goede maaltijden met regionale producten.

Dag 3
De volgende dag klimmen we door, we rijden via Camurac, een dorpje gelegen aan de voet van de skipistes, verder zuidwaarts over de GR7. Al gauw hebben we adembenemend uitzicht over de hogere toppen van de Pyreneeën. ‘s Avonds komen we aan op de Col de Pailhères op 2001m hoogte, met wijds uitzicht over de bergtoppen in alle richtingen, het dal richting Ax les Thermes, koeien en paarden die vrij grazen op de uitgestrekte berghellingen... De paarden overnachten in de bergweides, wij rijden met de auto naar een iets lager gelegen camping waar we hartelijk ontvangen worden voor het avondeten en een overnachting op in kamers of op slaapzaal.

Dag 4
Na het ontbijt van de volgende morgen halen we de paarden weer op en vervolgen we ons pad in noordwestelijke richting. We rijden die ochtend nog door een berglandschap met vergezichten en uitgestrekte zomerweides, en langzaamaan beginnen we aan onze afdaling richting Mazuby. Hier overnachten we op een boerderij van een collega-fokker. Na een avondmaal bij de boer in huis brengen we de nacht door op matrasjes in onze slaapzaak in de koeienstal.

Dag 5
De volgende ochtend dalen we verder af, via mooie loofbossen, langs prachtige rotsformaties, en komen we aan bij het dorpje Fa. Hier overnachten we in onze slaapzak op de zolder van een typische Zuid-Franse hoeve. De voorzieningen zijn basic, maar de eigenaren organiseren ’s avonds een lekker buffet voor ons.

Dag 6
De laatste dag rijden we via een prachtig gebied met valleien en wijngaarden helemaal ontspannen en voldaan terug naar onze eigen locatie. Tijdens onze tocht komen we langs oude kastelen, burchten uit de Middeleeuwen, die de Katharen bouwden om zich te verdedigen tegen fanatieke kruisvaarders. De burchten en het pad van de Katharen houden de herinnering aan deze gebeurtenis in de Franse geschiedenis levend. De plateaus op 1000m en hoger bieden ons mooie vergezichten over oneindige zomerweides en indrukwekkende rotsformaties.

Dag 7
Zaterdag is een vrije dag, je kunt die dag ontspannen bij het zwembad, nog te voet een wandeling ondernemen of we kunnen in overleg een excursie naar Limoux of Carcassonne organiseren

Dag 8
De volgende dag, zondag, is de vertrekdag, we zorgen voor het vertrek nog voor een ontbijt en eventueel een lunch. Degenen die met de auto zijn kunnen na het ontbijt wegrijden, of we brengen jullie weer terug naar het vliegveld.

Afhankelijk van de weersomstandigheden of om andere redenen kan de route door ons aangepast worden.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
20/06/2021  - 27/06/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  840
Boek nu
04/07/2021  - 11/07/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  840
Boek nu
05/09/2021  - 12/09/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  840
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer, indien mogelijk, op aanvraag. Zonder toeslag.

Data 2021

20-06 t/m 27-06 - 10 plaatsen
04-07 t/m 11-07 - 10 plaatsen
05-09 t/m 12-09 - 10 plaatsen

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar (anders in overleg) onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in een twee- drie- of vierpersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf aankomstdag het diner t/m ontbijt vertrekdag, inclusief water en tafelwijn
 • 5 dagen te paard 5 uur per dag
 • Nederlands- en Franstalige begeleiding
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Carcassonne (aansluitend op de vluchten van Ryanair vanaf Charleroi)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van- en naar het vliegveld Toulouse € 20,- retour p.p ter plaatse te betalen met aankomst op woensdag of zondag is om 17.00 uur de verzameltransfer. Mogelijke vlucht terug vanaf 11.00 uur
 • Overige drankjes en tussendoortjes buiten de maaltijden om
 • Overige persoonlijke uitgaven