Weekend paardrijden in de Vendée


Trek er een weekendje te paard op uit in de Franse Vendée en ontdek in korte tijd de vele gezichten van dit gebied. Je galoppeert over het strand, rijd door bossen en bezoekt een dorp waar oesters worden gekweekt.

Te paard door bos, moeras en over het strand in Frankrijk


Trek er een weekendje te paard op uit in de Franse Vendée en ontdek in korte tijd de vele gezichten van dit gebied. Je galoppeert over het strand, rijd door bossen en bezoekt een dorp waar oesters worden gekweekt. De paarden zijn Berberkruisingen, Arabische kruisingen en Spaanse kruisingen, allemaal robuust en goed getraind voor het werk.


Deze stertocht rijd je telkens vanuit een vertrekpunt waar ook het onderkomen ligt. De dagtochten variëren sterk en geven je een mooie indruk van de afwisselende omgeving. Zo is er een dag op het platteland, een dag aan het strand en een dag in de moerasachtige omgeving. 


Je logeert in een charmant boerenhuis dat is omgebouwd tot een huis voor wandelaars en ruiters. 
Het arrangement behelst drie dagen paardrijden en twee nachten met driemaal ontbijt, driemaal lunch en driemaal diner. Bij de lunch wordt een aperitiefje en tafelwijn geserveerd.   
Ruiters die een dag eerder willen aankomen, kunnen dat van tevoren afspreken, de eerste (rij)dag begint om 09.00 uur. 

Voorbeeldprogramma te paard door bos, moeras en over het strand in Frankrijk

Dag 1: Op deze eerste dag van paardrijden, worden de paarden verdeeld. We stijgen op en rijden rond half tien weg. We genieten van deze allereerste rit op het platteland van de Vendée. We lunchen ook middenin de natuur. Langs kanalen rijden we ’s middags naar ons onderkomen: een charmante boerderij.  

Dag 2: Na het ontbijt vertrekken voor een dagje aan het strand. Langs de vloedlijn kunnen we lang en vrij galopperen. We lunchen buiten in de natuur. In de middag rijden wij via een mooie route door bossen terug naar onze accommodatie waar ons een goede maaltijd en dito nachtrust wacht.

Dag 3: Deze ochtend maken wij kennis met het moerasachtige landschap in deze omgeving. Het lijkt in niets op het gebied waar we gisteren doorheen reden. Aan het einde van de morgen komen we aan een dorp van oesterkwekers. Het ligt midden in de moerassen. We genieten van een smakelijke lunch waarna we het dorp verkennen. Te paard verlaten wij dit vriendelijke plaatsje ’s middags weer. 

 

Er zijn nog geen data & prijzen beschikbaar voor deze reis.

(*) Alle prijzen per persoon

Inclusief

  • 3 dagen / 2 nachten volpension ( 2x ontbijt, 3x lunch (inclusief aperitief en tafelwijn), 2x diner) in een meerpersoonskamers met gezamenlijk sanitair, 3 dagen paardrijden, engels- en duitstalige begeleiding

Exclusief

  • eventueel extra overnachting voorafgaand aan de tocht, overige drankjes, verzekering FFE (ong. € 8,-)