Trektocht over de bergen naar zee

vanaf € 1.175 BOEK NU


Trektocht over de bergen naar zee
Trektocht over de bergen naar zee
Trektocht over de bergen naar zee
Trektocht over de bergen naar zee
Trektocht over de bergen naar zee
Trektocht over de bergen naar zee
Trektocht over de bergen naar zee
Trektocht over de bergen naar zee
Trektocht over de bergen naar zee
Trektocht over de bergen naar zee

Begeleide of individuele trektocht op Kreta, een zonovergoten Grieks eiland, omgeven door een helder blauwe zee en gouden stranden, prachtige begroeiing en adembenemende panorama's.

vanaf € 1.175

Trektocht over de bergen naar de zee (160 km)
Begeleid of individueel mogelijk.

Uitsluitend voor de gevorderde ruiter is er de zware en avontuurlijke ”Lasithi Trektochtl”, een individuele of begeleide trektocht van een week door het Diktigebergte en langs de zuidkust van Kreta.

U rijdt ongeveer 5 tot 6 uur per dag, de eerste rijdag een kennismakingsrit vanaf het ruiterhotel van ongeveer 3 uur.  Totaal 6 dagen en 32 rijuren. We maken een snelle galop over het Lasithi Plateau, we ontmoeten de grootste kolonie aasgieren van Europa in het hooggebergte, we slapen aan de zuidkust waar we verse vis kunnen eten en waar we, bij goed weer,  zwemmen met de paarden. Overnachting in eenvoudige familiehotels in kamers met eigen badkamer, vijf nachten in het ruiterhotel.  De individuele trektocht wordt ondernomen met behulp van aangegeven pijltjes, een kaart en een routebeschrijving. Bij de begeleide trektocht wordt de bagage elke dag naar het volgende hotel vervoerd. Bij de individuele trektocht gaat de bagage in zadeltassen en is er 2 keer per week een bagagewissel.

Kreta, een zonovergoten Grieks eiland, omgeven door een helder blauwe zee en gouden stranden, prachtige begroeiing en adembenemende panorama’s. Voeg daarbij het perfecte klimaat en de gastvrijheid van de bevolking en u heeft de ideale vakantiebestemming. In het oosten van het eiland ligt het Dikti-gebergte. 
Aan de voet daarvan liggen het ruiterhotel van de gastvrije Nederlandse en Griekse eigenaren. Zij beschikken over 18 paarden: 1 Arabier, 1 Berber, 3 volbloeden, 8 warmbloedpaarden, 1 Hannoveraan voor de gids en 2 Welsh pony’s.  Vriendelijke en betrouwbare paarden. Er wordt gereden met Engelse zadels. Hun eigen ruiterhotel heeft 12 ruime en comfortabele kamers in 2 rustig gelegen bungalows, alle kamers met eigen badkamer met ligbad,  verwarming, koelkast, haardroger, airconditioning, een privé balkon of terras met een prachtig uitzicht over de vallei. De meeste kamers hebben ook een houtkachel( hout te koop). In het hoofdgebouw is de receptie, bar en het restaurant met een gezonde Kretenzische keuken. Gratis wifi internet in het hoofdgebouw. Het hotel beschikt over een zwembad (1.30 - 1.60 m. diep, 100 m2 ) en een apart kinderzwembad (40 cm diep, 11 m2). Voor niet-ruiters worden er verschillende avtiviteiten in het hotel aangeboden waaronder klimmen, speologie, paragliding (niet voor beginners), wandelen en verhuur mountainbikes. Een 18 holes golfbaan ligt op 7 km. van het hotel.

Door het kleinschalige karakter - 14 paarden, maximaal 10 ruiters- kan het programma aan een ieders wensen aangepast worden en kunt u in een ongedwongen sfeer genieten van uw paardrijvakantie.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in diverse accommodaties
 • Volpension: vanaf 1e dag diner t/m vertrekdag
 • Diner betreft 2 gangen menu (geen dessert)
 • Paardrijden zoals omschreven bij het programma
 • Bagagetransport tijdens trektochtgedeelte
 • Nederlands- of Engelstalige begeleiding (niet bij individuele trektocht)

Exclusief

 • Heen- en terugvlucht naar Heraklion (HER)
 • Verzameltransfer vanaf Heraklion airport EUR 50 enkele reis / per auto (max 4 personen) - ter plaatse betalen
 • Dranken
 • Desserts
 • Entrees excursies