Paardrijtrektocht naar de Zwarte Bergen in Wales

vanaf € 608 BOEK NU


Paardrijtrektocht naar de Zwarte Bergen in Wales
Paardrijtrektocht naar de Zwarte Bergen in Wales
Paardrijtrektocht naar de Zwarte Bergen in Wales
Paardrijtrektocht naar de Zwarte Bergen in Wales
Paardrijtrektocht naar de Zwarte Bergen in Wales
Paardrijtrektocht naar de Zwarte Bergen in Wales
Paardrijtrektocht naar de Zwarte Bergen in Wales
Paardrijtrektocht naar de Zwarte Bergen in Wales
Paardrijtrektocht naar de Zwarte Bergen in Wales
Paardrijtrektocht naar de Zwarte Bergen in Wales

De paarden zijn Welsh Cob en Irish Cob, taaie paardjes met een natuurlijk gevoel voor balans en vertrouwd met het terrein. Moeiteloos brengen ze u naar mooie vergezichten op de toppen van bergen.

vanaf € 608

Ontdek de ruige Zwarte Bergen in Wales te paard en beleef een ultieme ontdekkingstocht op goedgetrainde pure Wesh cobs, Irish cobs en kruisingen die het woeste terrein goed aankunnen. In kleine groepen trek je door een deel van Wales dat voor het grootste deel nog onontdekt is. En de paarden hebben je aan het einde van de rit een aantal dingen geleerd over paardrijden over ruig Welsh terrein.

Ontdek het ruige land van het woeste Wales te paard
De Zwarte Bergen in Wales vormen een schitterend gebied met een geheel eigen, natuurlijke sfeer. Je vindt er lieflijke smalle bloemenlaantjes tussen hoge heggen die naar kilometers lange dichtbeboste valleien leiden. Je rijdt over open heideland en je beklimt schitterende bergen. Als je op hoogte bent, kan je het landschap met zijn onontdekte valleien van de Zwarte Bergen om je heen goed bewonderen.  
Met uitzondering van de eerste ochtend, haal je elke morgen je paard uit de wei. Je voert en verzorgt je paard, zadelt en bereidt hem voor op de dag. Er is altijd hulp in de buurt voor degene die hier niet zo bedreven in is, maar iedereen zal deze voorbereidingen snel onder de knie krijgen, het is ook gewoon leuk om je paard zelf voor te bereiden op de dag.

Terrein
De paarden gaan makkelijk om met het ruige terrein, ze brengen je zonder moeite naar panoramische plekken. Je rijdt over de heuvels van de beroemde Suikerbrood bergen en beneden je zie je de zwevende buizerds. Je rijdt over bergkammen en door stille bossen, oude eikenbossen en verborgen valleien bedekt met veen en heide. De zachtverende turfgronden in de weidse, open heidelandschappen zijn ideaal om lang en snel te galopperen.
’s Middags pauzeer je voor een picknick in het bos of bij een historische kerk. Soms pauzeer je voor een lunch in een rustige pub waar je binnen of buiten kunt zitten voor je verder trekt naar de volgende accommodatie in een plattelandsherberg of een gastvrije Welshe boerderij. 
Na een dag paardrijden is een overnachting in een comfortabel onderkomen een heerlijke beloning.

Accommodaties
De accommodaties zijn geselecteerd op hun karakteristieke locaties waar je echt kunt nagenieten van de dag paardrijden. Ook worden er heerlijke maaltijden bereid, goede wijn geserveerd en kan je er echte ales drinken om je dag ontspannen af te sluiten.
Dagelijks zit je ongeveer zes uur in het zadel. De dagtochten beslaan rond de 30 kilometer. Ruiters mogen niet meer dan 92 kilo wegen.

Paarden
De paarden zijn goede, voorwaartse cobs. De paarden zijn gekozen om hun kracht, natuurlijke gevoel voor balans en hardheid, eigenschappen die nodig zijn om over dit ruige terrein te rijden. 
De organisatie biedt weekeinden of een midweek (twee dagen, twee overnachtingen) aan van ongeveer 70 kilometer paardrijden. Ook is er een korte trektocht die je in een lang weekeinde kunt maken, het gaat dan om drie dagen en drie overnachtingen waarin je zo’n 95 kilometer te paard aflegt. En er is de Zwarte Bergen Ontdekkingstocht van vijf dagen paardrijden en zes overnachtingen waarin je ongeveer 130 kilometer te paard aflegt. 

 

 

Hieronder de verschillende arrangementen die mogelijk zijn:

Week arrangement:
Dit programma is van Zondag t/m Zaterdag, 7 dagen / 6 nachten en 5 dagen paardrijden

Lang Weekend arrangement
Dit programma is van Donderdag t/m Zondag of van Vrijdag t/m Maandag op aanvraag van 01-04 t/m 31-10.
4 dagen / 3 nachten en 3 dagen paardrijden

Weekend arrangement
Dit programma is van Vrijdag t/m Zondag of Zaterdag t/m Maandag, op aanvraag van 01-04 t/m 31-10.
3 dagen / 2 nachten en 2 dagen paardrijden 

Een extra nacht los bijboeken is mogelijk op aanvraag!

Hieronder een voorbeeldprogramma voor 7 dagen / 6 nachten

Dag 1:
De week begint normaal gesproken op zondagavond. Als je met de trein aankomt, word je vanaf het station opgehaald. Later wordt je bij je accommodatie opgehaald en in de dorpsherberg verwelkomd. Tijdens het diner leer je de andere ruiters kennen en bespreek je de week die voor je ligt. Na het diner keer je terug naar je accommodatie.

Dag 2: 
Na het hartige ontbijt kom je rond half tien aan bij de stallen waar he kennismaakt met je paard die wordt gevoerd en opgezadeld en op je wacht. Rond half elf is iedereen klaar voor vertrek. We maken een kennismakingsrit richting de heuvels die boven het meer van Llangorse uitsteken. We klimmen de heuvels op en bovenop de heuvels kunnen we heerlijk galopperen. Wellicht zie je rondzwervende pony’s op de heuveltoppen. Hun voorouders deden hetzelfde. Voor de lunch dalen we af naar het dorp Cwmdu dat in de vallei ligt tussen Tretower en Talgarth, of we rijden naar Bwlch, een dorp op een heuveltop hoog boven de vallei van usk. Ma de lunch rijden we over ruiterpaden tussen de heuvels voor we terugkeren.  

Dag 3: 
Na een hartig Welsh ontbijt ga je naar de paarden toe. Je maakt je paard klaar voor de avontuurlijke trektocht die vandaag echt begint! Het eerste stuk van de rit rijd je over loofrijke laantjes met aan weerszijden veel bloemen. De route gaat daarna naar beneden en leid je door een mooie vallei waar je bij de ruïnes van de Hermitage picknickt. Na de lunch beklim je de beroemde Suikerbroodberg en rijd je door oude eikenbossen. Onderweg heb je volop gelegenheid om te galopperen voor je aankomt in Pant-y-gelli. Tegen de tijd dat je aankomt heb je ongeveer zes uur in het zadel doorgebracht. 

Dag 4: 
We rijden eerst langs de oostelijke zijde van de Suikerbroodberg, volgen dan de rustige zijweggetjes naar de afgelegen kerk in Patrishow waar we lunchen. De kleine kerk dateert uit Middeleeuwse tijden. De kerk heeft sublieme muurschilderingen die de tijd hebben doorstaan en waarvan vele bezoekers vandaag nog genieten. Als we doorrijden komen we in de stilte van het Mynydd Du bos waar je een sprongetje of twee kunt vinden. Als we omhoog klimmen, verlaten we het bos en rijden we de verlaten heide van Bal Mawr op. De route voert ons de vallei van Ewyas in. Hier tref je de 12e eeuwse priorij Llanthony, vernield tijdens de regeerperiode van Henry VIII. Een toren die is blijven staan is herbouwd als jachthuis. ’s Avonds dineer je in de Skirrid Inn, een herberg waarvan wordt gezegd dat die de oudste herberg van Wales is. Het werd een impopulaire plek, omdat er tussen de 12 en 17e eeuw 180 personen werden opgehangen die werden beschuldigd van bijvoorbeeld struikroverij.

Dag 5:
Vanuit het dorp Llanthony waar de paarden hebben overnacht, rijden we naar de vallei van Llanthony waar wij de unieke kerk in Cwmyoy bezoeken. De oorsprong van deze kerk is gehuld in mysteriën, maar een ding staat vast: het gebouw is zeer oud en gaat terug tot op zijn minst de Middeleeuwen. De kerk is uniek, omdat geen enkel deel staat vierkant of recht op een ander deel. De opvallende onregelmatigheid is te danken aan de stenen ondergrond die deel uitmaakt van een groot stuk land dat tot op de dag van vandaag zeer langzaam blijft voortbewegen. Als we deze plek verlaten rijden we over de top van dit stuk land en we rijden langs een grote monolieten steen. We maken een steile klim naar de top van de heuvel Hatterall. We rijden langs de beroemde Offa’s dyke, een aardewerk gebouwd in de 10e eeuw door koning Offa die zijn Saksische koninkrijk gescheiden wilde houden van de Welsh. Nu biedt deze dijk van aarde spectaculaire vergezichten over Heresfordshire. In de verte kan je de heuvels van Malvern in het oosten zien en in het westen kijk je uit op de bergen. Na de lunch volg je de ruiterpaden onder de Bryn Arw naar Five Ways. Daarna volg je een oud stenen pad, een oude pelgrimsroute naar St. David’s in het verre westen. Je klimt naar de Gaer, een fort op een heuvel uit de IJzertijd. Vanaf dit punt heb je geweldig zicht op de Gwyne Fawr en de Llanthony valleien. We volgen de heuveltop boven het bos van Llanthony voor we over bospaden afdalen naar ons onderkomen voor de nacht.

Dag 6:
Aan het begin van onze terugtocht naar de stallen, klimmen we via een steil pad uit de vallei van Llanthony. We volgen bospaden en we rijden over de ‘Windy Ridge’ voor we gaan picknicken    in het bos. Na de picknick volgen wij een pad door het gras naar de top van de Pen Trumeau, en maken dan een steile afdaling. Dan genieten we van een laatste lange galop aan de voet van de Mynydd Troed voor we aankomen bij de stallen.
Voor de laatste keer zadel je je paard af, voer en verzorg je hem voordat je hem loslaat in zijn eigen vertrouwde veld voor zijn welverdiende rust.

Dag 7:
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen. Een eventuele verzameltransfer is mogelijk naar het station waar je op tijd voor de trein aankomt. 

Vertrekdata (vr, za)
Weekend arrangement
Kamertype 2n *  
01/04/2021  - 31/10/2021
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  631
€  608
Boek nu
Vertrekdata (do, vr)
Lang weekend arrangement
Kamertype 3n *  
01/04/2021  - 31/10/2021
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  964
€  999
Boek nu
Vertrekdata
Week arrangement
Kamertype 6n *  
09/05/2021  - 15/05/2021
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.935
€  2.005
30/05/2021  - 05/06/2021
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.935
€  2.005
13/06/2021  - 19/06/2021
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  2.005
€  1.935
27/06/2021  - 03/07/2021
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  2.005
€  1.935
Boek nu
11/07/2021  - 17/07/2021
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  2.005
€  1.935
Boek nu
05/09/2021  - 11/09/2021
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.935
€  2.005
Boek nu
19/09/2021  - 25/09/2021
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.935
€  2.005
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs gebaseerd op de originele Engelse Pond 
* 7 dagen / 6 nachten GBP 1656
* 4 dagen / 3 nachten GBP 825
* 3 dagen / 2 nachten GBP 520

Eenpersoonskamer toeslag GBP 10 p.n

Data 2021

7 dagen / 6 nachten
09-05 t/m 15-05
30-05 t/m 05-06
13-06 t/m 19-06
27-06 t/m 03-07
11-07 t/m 17-07
05-09 t/m 11-09
19-09 t/m 25-09
Andere data mogelijk op aanvraag bij min. 2 personen in de periode van 01-04 t/m 31-10, op aanvraag.

(Lang)weekend is mogelijk te boeken in de periode van 01-04 t/m 31-10. Aankomstdag voor Lang weekend is donderdag of vrijdag. Aankomstdag voor kort weekend is vrijdag of zaterdag. Op aanvraag.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 92 kg
 • Leeftijd:
  Min. 16 jaar en ervaren
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 en max. 12 ruiters (2 weken voor vertrek)

Het is mogelijk een nacht bij te boeken op aanvraag, met diner en ontbijt GBP 65.

Inclusief

 • Aantal gekozen dagen / nachten in een tweepersoonskamer, met gezamelijke sanitair op de boerderij of in inns en hotels (tijdens de trektochten)
 • Op basis van volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt. (lunch = pub lunch of picknick onderweg)
 • Paardrijden volgens het gekozen programma, 6 uur per dag
 • Transfers en bagagevervoer tijdens de trektochtdagen
 • Verzameltransfer van en naar treinstation Abergavenny (voor weekendarrangementen om 16.00)
 • Begeleiding van een ervaren engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis, of Transport naar Abergavenny (met de auto 5 uur vanaf de veerboot in Harwich)
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering