Paardrijden over de poesta

Hongarije is een paardrijland bij uitstek: enorm uitgestrekte vlaktes, oftewel poesta’s, die hun weerga niet kennen, bieden je de kans vrijuit paard te rijden in alle gangen die je kent, van stap tot en met een rengalop.

Hongarije
Vanaf € 520
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Hongarije is een paardrijland bij uitstek: enorm uitgestrekte vlaktes, oftewel poesta’s, die hun weerga niet kennen, bieden je de kans vrijuit paard te rijden in alle gangen die je kent, van stap tot en met een uitbundige rengalop. Je voelt je op de poesta zo vrij als een vogeltje. Kruisingen van Hongaarse warmbloeden en Arabieren en volbloedpaarden staan op je te wachten. Ze worden gereden met Engelse zadels. Rijden als een huzaar is een onvergetelijke ervaring.

In galop door de vrije ruimte

De poesta waar je rijdt ligt onder Boedapast. Tijdens je tochten te paard kom je hier zeker herders met hun schaapskuddes tegen. Je verkent ook verborgen sporen uit het verleden.

De standplaatsvakantie kan variëren in lengte en de tochten worden aangepast op het rijniveau en de wensen van de deelnemers. Doorgaans voelen ervaren ruiters die willen genieten van het galopperen in de eindeloze ruimte zich aangetrokken tot deze paardrijvakantie. Maar intermediaire ruiters die goed in stap, draf en galop kunnen rijden, maar nog niet zoveel buitenrij-ervaring hebben, zullen zich hier ook uitstekend op hun gemak voelen.

Wellness

De locatie waar je verblijft heeft tegenwoordig een mooie wellness-afdeling. Denk daarbij aan een Finse sauna en een jacuzzi die op aanvraag kan worden gebruikt. Ook kan je een massage aanvragen. Wie in totaal 1,5 uur gebruikmaakt van wellness, ziet dat dit bij de prijs is inbegrepen. Daarna komt er een meerprijs voor het wellnessgebruik.

De tochten worden georganiseerd en Engelstalig begeleid door een Hongaarse die in Nederland heeft gestudeerd.

Ruiters kunnen te allen tijde boeken. De tochten worden gereden vanaf twee deelnemers.

Het arrangement is gebaseerd op volpension. Transfers zijn eveneens bij de prijs inbegrepen. Extra drankjes en extra wellness zijn tegen een meerprijs te verkrijgen.

Programma:

De organisatie plant als volgt: Bij twee overnachtingen zit een dag van paardrijden. Drie overnachtingen gaan gepaard met twee dagen waarop wordt gereden. Vier overnachtingen gaat samen met drie dagen in het zadel. Vijf overnachtingen gaan hand in hand met vier dagen paardrijden. De tochten te paard duren 3 tot 5 uur. Soms wordt er ook een dagtocht gemaakt, als de ruiter dat wil; het paardrijden wordt aangepast aan de wensen van de ruiters.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 12 jaar en ervaren, tot 16 jaar onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 2 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Hongarije

Hongarije is rijk aan mooie natuur; heuvels, bossen, meren, zachte zandpaden en uitgestrekte poesta's. Kortom: een geweldig land om te paard te verkennen. Bijzondere arrangementen laten je de verschillende gezichten van Hongarije zien. Alle Hongaarse paardrijvakanties hebben een avontuurlijke spirit.

We bieden trektochten te paard aan voor de gevorderde ruiter die over een goede conditie beheerst. Waarbij je heerlijk kunt genieten van bijvoorbeeld een uitgestrekte rengalop met arabieren of hongaarse warmbloedpaarden over de poesta, maar ook kun je een trektocht maken door het Kiskunsag nationaal park in western stijl met een quarter horse.

Of wil je graag eens heel iets anders? Een huifkarvakantie in Hongarije? dat is een relaxte vakantie zonder stress, ideaal voor gezinnen met kinderen. We rijden over rustige plattelandsweggetjes dwars over de poesta... De tocht is ook geschikt voor niet ervaren menners. Heeft u helemaal geen ervaring dan gaat de de eerste rijdag een begeleider met u mee. Twee keer per dag komt er Duitstalige assistentie om te helpen met aan - of uitspannen. De paarden zijn rustige en betrouwbare Hongaarse trekpaarden. Op verschillende overnachtingsadressen kunnen er begeleide buitenritten geboekt worden.

Inclusief

 • Aantal gekozen dagen en nachten
 • Op basis van volpension, vanaf dag van aankomst diner t/m ontbijt dag van vertrek
 • 3 tot 5 uur paardrijden per dag
 • Engelstalige begeleiding van een gids
 • 1,5 uur gebruik Wellness

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vliegen op Budapest)
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Boedapest retour, aankomen in de ochtend, vertrekken in de middags. € 60 per auto retour, ter plaatse betalen
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Massage 50 min voor € 25 p.p.
 • Reis-/annuleringsverzekering