Ontdek het westen van Ierland te paard


Het westen van Ierland te paard
Het westen van Ierland te paard
Het westen van Ierland te paard
Het westen van Ierland te paard
Het westen van Ierland te paard
Ontdek het westen van Ierland te paard
Ontdek het westen van Ierland te paard
Ontdek het westen van Ierland te paard
Ontdek het westen van Ierland te paard
Ontdek het westen van Ierland te paard

Het groene Ierland is een prachtig land om te paard te verkennen. In het westen van het eiland ligt het graafschap Galway. Hier wordt vanaf dit jaar de mogelijkheid geboden twee aparte delen van het gebied te ontdekken.

Het groene Ierland is een prachtig land om te paard te verkennen. In het westen van het eiland ligt het graafschap Galway. Hier wordt vanaf dit jaar de mogelijkheid geboden twee aparte delen van het gebied te ontdekken. In een week rijd je door de heuvels, bergen en bossen die in het land liggen en laat je je betoveren door Connemara, dat in het westen van Galway ligt. Tijdens deze semi-trektocht verblijf je op twee locaties van waaruit de paardrijtochten worden gemaakt. 

Dit arrangement biedt in feite twee standplaatsvakanties in een vakantie: eerst logeer je in een verblijf in de heuvels aan de rand van het bos in graafschap Galway. Daarna verblijf je op een boerderij in Connemara, het westelijke gebied van het graafschap. Vanaf beide locaties maak je dagelijks prachtige tochten te paard door de verbluffend mooie, groene omgeving.

Galway
De locatie waar je de eerste dagen van de week verblijft, wordt beheerd door een Nederlandse eigenaresse. Zij woont al decennia in Galway, geeft al die tijd leiding aan het ruitercentrum en kweekt ook haar eigen groenten in de moestuin. Want op het terrein liggen behalve de accommodatie ook een groententuin waar de groenten voor de diners vandaan komen, er is een groot terrein met cross-country hindernissen en uiteraard liggen de paddocks en de stallen hier ook. 

Tijdens de eerste dagen kan je behalve voor een mooie dagtocht, ook kiezen voor een cross-country training in de morgen, gevolgd door een halve dagtocht in de middag. Een ervaren instructeur geeft les. De dagtochten worden begeleid door een enthousiaste gids die het bos en de heuvels op zijn duimpje kent en je de mooiste paden laat zien.

Connemara
Na de verkenning van bos en bergen, ga je naar de tweede accommodatie in Connemara. Hier logeer je in een onderkomen waar je je direct op je gemak zult voelen, het laat zich omschrijven als een ‘thuis ver van huis’. Vanuit je tijdelijke huis heb je prachtig zicht over Ierlands grootste meer. Met de paarden maak je mooie ritten door het land en over het strand van Connemara. Ook staat er elke dag een cultureel uitstapje op het programma in Connemara.

Waar op de eerste locatie bij het verblijf zelf wordt gegeten (ontbijt, lunch, diner), kies je bij het tweede onderkomen zelf waar je wilt eten. Dat kan in een pub of een restaurant zijn in het nabijgelegen dorp, of in je huis. In dat geval wordt er een afhaalmaaltijd besteld.

Bij beide onderkomens kan je genieten van de hot tub die buiten staat opgesteld. Kies een mooie avond wanneer er veel sterren aan de hemel staan om op en top te ontspannen in de tub.

Inclusief

  • 7 dagen, 6 nachten in tweepersoonskamers op indeling
  • Maaltijden volgens het programma
  • 5 dagen paardrijden volgens het programma
  • Engelstalige begeleiding van een gids

Exclusief

  • Heen- en terugreis: vliegtuig naar Shannon of Galway; zeer goedkope vluchten met Ryan Air vanaf Brussel Zuid rechtstreeks naar Shannon,
  • Verzameltransfer, retour per persoon Shannon € 120,- , Dublin € 180,- , Galway € 80,- , Loughrea € 20,- (taxi of openbaar vervoer met begeleiding)
  • Drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven