Trektocht te paard Snæfellsnes

vanaf € 2.199 BOEK NU


Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes
Trektocht te paard Snæfellsnes

Dit schiereiland in het uiterste westen van IJsland is een betoverend decor voor het maken van een trektocht te paard. Dit gebied wordt door liefhebbers ook wel omschreven als 'IJsland in een notendop'.

vanaf € 2.199

Van fijne rijpaden die zich uitstekend lenen voor de tölt, een unieke extra gang van de IJslander, tot gele en zwarte stranden, ruige lavavelden en resten van kraters met uitzicht op de gletsjervulkaan die een sleutelrol speelt in het beroemde boek Reis naar het middelpunt van de aarde van Jules Verne: een ideale ruitervakantie als je in een week tijd tijdens een trektocht te paard al het moois dat IJsland je te bieden heeft wilt ontdekken.

Voorbeeldprogramma 

Dag 1 
Zaterdag aankomst Reykjavik.
Verzameltransfer met de bus vanaf het busstation in Reykjavik tussen 18.00 - 19.00 uur. Deze bus brengt je naar het gastenverblijf waar je kan kennis maken met de begeleiders en de paarden. Na een heerlijke maaltijd is er genoeg gelegenheid om met elkaar kennis te maken zodat we daarna kunnen gaan genieten van de mooie ritten.

Dag 2
Na een eerste kennismaking met het IJslandse paard en zijn bijzondere extra gangen, waaronder de tölt, begin je aan de eerste rit van de week. Een tocht langs vruchtbare akkers en velden brengt je naar een eeuwenoude boerderij die nog stamt uit de Middeleeuwen. Daarna keer je terug naar de Stóri-Kálfalækur-boerderij waar een opgemaakt bed, warme douche en een hottub klaarstaan om deze eerste dag relaxed af te sluiten. (rit van 25km)

Dag 3 
Vandaag rijd je door het kleurrijke berglandschap van Hítardalur. Kleurrijk bedoelen we in dit geval letterlijk, want de vulkanische activiteit in dit ‘paradijs voor geologen’ heeft door de eeuwen heen zijn sporen achtergelaten. Al rijdend over de met vulkanische as bedekte paden doorkruis je donkere lavavelden en bergen van turfsteen en krijg je langzaam maar zeker het gevoel dat je evengoed op de maan had kunnen zijn. Vanavond overnacht je voor de tweede keer in Stóri-Kálfalækur. (rit van 25km)

Dag 4 
Na het ontbijt is het weer tijd om op te stijgen en een ander deel van deze mythische vulkaanvallei te ontdekken. Je pauzeert bij Hítardalsrétt, een verzamelplek voor schapenkuddes, waar je – als je goed kijkt – de stenen gedaante van de trollenvrouw Hít in het landschap kunt spotten. Je vervolgt met het oversteken van de Hítará-rivier jouw weg in westelijke richting naar een gebied waar in een ver verleden Grettir, de beroemdste rover van IJsland, zich schuilhield. Na afloop van de rit keer je voor de derde nacht terug naar de boerderij in Stóri-Kálfalækur. (rit van 45 km)

Dag 5 
Tijd om je spullen in te pakken en naar het strand te gaan! De route op de stranden (en langs de kliffen) van het Snæfellsnes-schiereiland is een indrukwekkende tocht waarvan zowel ruiter als paard op en top kan genieten. Voel de zeewind in je gezicht tijdens een snelle galop over het strand en geniet van het uitzicht op de adembenemende gletsjer van Snæfellsnes. Moe maar voldaan kun je deze avond weer heerlijk bijkomen in Stóri-Kálfalækur. (rit van 32 km)

Dag 6 
Het eerste deel van de dag breng je opnieuw door op de uitgestrekte en gele stranden van het Snæfellsnes-schiereiland. De route gaat verder door het betoverende lavalandschap van Eldborgarhraun, met aan je ene hand uitzicht op lavavelden en besneeuwde bergtoppen en aan je andere hand de Atlantische Oceaan. Het eindpunt van vandaag voor de paarden is de Kolviðarnes-boerderij, waarna jij wordt teruggebracht naar de inmiddels vertrouwde omgeving van de boerderij in Stóri-Kálfalækur.De donkere stranden van Eldborgarhraun (rit van 32 km)

Dag 7
De derde dag op rij dat je met je IJslandse paard het strand opgaat. Maar vervelen doet dit waarschijnlijk nooit, zeker ook omdat de omgeving waar je vandaag rijdt weer heel anders is dan waar je de afgelopen dagen bent geweest. Aanschouw het fenomeen van het alsmaar donker kleurende strand naarmate je de rand van de Eldborgarhraun lavavelden blijft volgen. De laatste rit van deze trektocht door het westen van IJsland eindigt wederom in Stóri-Kálfalækur, waar herbergier Ólöf een heerlijk afscheidsdiner heeft bereid. (rit van 30km)

Dag 8 
De trektocht zit erop. Vandaag neem je weer afscheid van de paarden en begeleiders en is er een verzameltransfer naar Reykjavik met aankomst om 11:30 uur. 

Vertrekdata Kamertype 7n *  
06/06/2020  - 13/06/2020
Meerpersoonskamer
€  2.199
Boek nu
20/06/2020  - 27/06/2020
Meerpersoonskamer
€  2.199
Boek nu
15/08/2020  - 22/08/2020
Meerpersoonskamer
€  2.320
Boek nu
29/08/2020  - 05/09/2020
Meerpersoonskamer
€  2.199
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020

06-06 t/m 13-06
20-06 t/m 27-06
15-08 t/m 22-08
29-08 t/m 05-04

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 110 kg
 • Leeftijd:
  Min. 8 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Minimaal 2 ruiters, maximaal 16 ruiters (drie weken voor vertrek).

25% korting voor kinderen tot 12 jaar. 

Familiekorting: 5% korting beschikbaar voor ouders en kinderen tussen 12 en 18 die samen reizen, 3 of meer. Niet van toepassing als de kinderkorting wordt gebruikt voor één gezinslid

Flybus vanaf ISK 5500 retour vanaf 16 jaar. Tussen 12-15 jaar vanaf ISK 2750 retour. Kinderen t/m 11 jaar gratis. 

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in eenvoudige slaapzalen met opgemaakte bedden en gedeeld sanitair
 • Volpension: vanaf aankomstdag diner t/m vertrekdag ontbijt incl. niet-alcoholische drankjes
 • 6 dagen paardrijden
 • Verzameltransfer Busstation Reykjavik en locatie v.v.
 • Ervaren Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Reykjavik
 • Flybus van/naar busstation in Reykjavik
 • Alcoholische dranken
 • Overige drankjes buiten de maaltijden om
 • Reisverzekering
 • Overige persoonlijke uitgaven