Avontuurlijke paardrijtochten of Springlessen in Umbrie

vanaf € 1.112 BOEK NU


Avontuurlijke paardrijtochten in Umbrie Italie
Avontuurlijke paardrijtochten in Umbrie Italie
Avontuurlijke paardrijtochten in Umbrie Italie
Avontuurlijke paardrijtochten in Umbrie Italie
Avontuurlijke paardrijtochten in Umbrie Italie
Avontuurlijke paardrijtochten in Umbrie Italie
Avontuurlijke paardrijtochten in Umbrie Italie
Avontuurlijke paardrijtochten in Umbrie Italie
Avontuurlijke paardrijtochten in Umbrie Italie
zwembad.jpg

Niet ver van Spoleto, prachtig gelegen, boven op een heuvel, omgeven door bossen en uitkijkend over bergen en valleien ligt al meer dan 20 jaar een paardrijcentrum.

vanaf € 1.112

Niet ver van Spoleto, prachtig  gelegen, boven op een heuvel,  omgeven door bossen en uitkijkend over bergen en valleien ligt al meer dan 20 jaar een  paardrijcentrum. Het is een echte familie-onderneming van twee broers met hun vrouwen en kinderen, allen geoefende ruiters. Rijden door het vriendelijke landschap van heuvels, rivieren en weiden is het perfecte medicijn tegen de stress van alledag. Hier preekte ooit Franciscus van Assisi voor de vogels. Onderweg passeert u eeuwenoude kerkjes en middeleeuwse dorpjes waarvan vele niet meer bewoond worden. 
Het centrum beschikt over meer dan 40 paarden, alle goed getraind en betrouwbaar, hoofdzakelijk Anglo-Arabieren, Maremma en Criollo (1.50- 1.70 m. schofthoogte). Er zijn Engelse zadels en enkele Appaloosa Trekkerzadels aanwezig. Beginneling of geoefend ruiter, voor iedereen is er een geschikt paard. Voor kinderen van 4-14 jaar zijn er kleinere ponies. Onder leiding van het vrouwelijk deel van de familie krijgen zij les en doen mee aan allerlei spelletjes te paard.  Niet-rijders kunnen zich prima vermaken met wandelen, fietsen of rafting in de omgeving van het centrum. Plaatsen als Assisi, Perugia, Orvieto, Spoleto en Todi zijn een bezoek meer dan waard. 
Op het centrum zijn in het hoofdgebouw vier goed uitgeruste appartementen aanwezig voor 2-3 personen en op 200 meter 2 houten chalets, ieder voor 4 personen.
Hier bent u te gast bij een Italiaanse familie die sinds enige jaren ook buitenlandse gasten ontvangt. De eerste 2 generaties spreken dan ook niet of nauwelijks Engels, de 3e generatie redelijk tot goed. Door de vriendelijke en informele sfeer voelt u zich hier al snel thuis. Bij de buitenritten gaat er naast de Italiaanstalige gids altijd een goed Engels sprekende begeleider mee.
Het centrum beschikt over een bar en een restaurant met open haard. Veel aandacht wordt besteed aan de uitstekende Italiaanse keuken waarbij veel gebruik gemaakt wordt van huisgemaakte ingrediënten. Tijdens de dagtochten gaat de picknicklunch in de zadeltassen of als de volgwagen de picknickplek kan bereiken, komen de tafels en stoelen tevoorschijn  en wordt er uitgebreid gelunched.
 
Er wordt veel aandacht besteed aan een goede match tussen mens en paard zodat eenieder zich op zijn gemak voelt.
Tegen een extra betaling worden dressuur en springlessen verzorgd door gekwalificeerde instructeurs voor zowel beginnende ruiters die aan hun stijl willen werken danwel gevorderde ruiters die hun techniek willen verbeteren.
Er is genoeg te beleven voor de niet-ruiters zoals wandeltochten, het bezoeken van wijngaarden danwel het bezichtigen van de nabijgelegen stad(-jes) zoals Spoleto en Assisi. Rome kan gemakkelijk per trein worden bezocht. 
 
Tegen een kleine toeslag is in de zomermaanden zwemmen mogelijk in een zwembad 5 minuten per auto van de manege vandaan. Voor vervoer wordt gezorgd.

Er worden twee programma´s aangeboden. Beide programma´s zijn geschikt voor alle niveaus, beginners en gevorderde ruiters worden gesplitst in twee groepen. 
Het centrum biedt een standplaatsprogramma van 8 dagen (6 rijdagen) aan, waarbij u de keus hebt tussen een tocht voor gevorderden of voor beginners.
De gevorderden maken drie dagtochten van 5-6 uur (35 km.) en drie tochten van een halve dag. Het terrein kent steile beklimmingen en afdalingen maar er is onderweg genoeg gelegenheid voor draf en galop. Af en toe is het te steil en moet er ook naast het paard worden gelopen. Onderweg kunt u genieten van prachtige vergezichten.  Er kan tijdens de standplaatsweken een schitterende tweedaagse trektocht (in plaats van 2 dagtochten) plaats vinden naar een oude Romaanse nederzetting. We rijden over de toppen van de bergen naar de nederzetting. Op de terugweg overnachten we in tenten midden in de natuur (slaapzak en matjes worden voorzien). Een uitstekend driegangen diner wordt geserveerd aan tafel bij het kampvuur.

Het programma voor beginners is gericht op het opbouwen van uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen. Het omvat rijden in stap met af en toe een draf. Het tempo kan aangepast worden aan de mogelijkheden van de groep. We maken twee dagtochten van 5 uur en een van 4 uur, waarbij wel minder kilometers worden afgelegd dan door de geoefende ruiters. Er is volop gelegenheid voor rustpauzes en natuurlijk een lunchstop.
Voor beide arrangementen geldt dat in de warme zomermaanden, in perioden van volle maan en als alle deelnemers van de betreffende week akkoord gaan, een dagtocht vervangen kan worden door een gedenkwaardige Nachtrit! Tegen de avond beklimmen we een berg. Eenmaal op de top worden we verwelkomd met een barbecue bij het kampvuur. Bij het licht van de maan rijden we weer terug (3 uur heen, 2 uur terug).
 
In de zomermaanden kan een van de standaard dagtochten vervangen worden door een optionele dagtocht met picknick aan een zwembad. ’s Middags genoeg tijd om te zwemmen voordat in de avond terug gereden wordt naar de manege.
Voor het gevorderdenprogramma  moet u kunnen licht rijden in draf, galopperen en geen moeite hebben met tot 6 uur in het zadel per dag (exclusief de picknickpauze). Bij het beginners programma zijn de ritten korter en beperkt tot stappen en draven. Extra lessen zijn ter plaatse mogelijk ( 25,- per uur). De paarden worden gepoetst en gezadeld door de familie, maar iedereen die mee wilt helpen is welkom. Er wordt veel aandacht besteed aan veiligheid, per 5/6 ruiters gaat er een gids mee.

Wild water raft excursie
Als een alternatief voor een halve dagtocht kan dit jaar ook een wilwater tocht geboekt worden. de excursie duurt ongeveer 4 uur waarvan een 2 uur durende afvaart op de mooie rivier Corno. Toeslag € 40,- p.p. ( inclusief transport, huur wetsuit, helm, reddingsvest)

Voorbeeldprogramma De Umbrië verkenningstocht met halve en volle dagtochten

Dag 1
Je arriveert op het treinstation van Spoleto van waaruit je in 20 minuten naar de stallen wordt gebracht, waar je je kunt installeren en kennis kunt maken met de paarden. Diner en overnachting.

Dag 2
De eerste dag doen we het rustig aan om de ruiters kans te geven aan de paarden te wennen. De drie uur durende tocht voert ons door de kastanjebossen van Valle San Martino. De knoestige oude bomen voorzien al eeuwenlang de streekbewoners van kastanjes. In het bos groeien veel wilde planten waaronder cyclamen. Voordat we door het pittoreske dorpje Strettura rijden, is er voldoende gelegenheid voor een fikse galop. Op de terugweg passeren we een kleine, eenzaam gelegen kapel, San Pietro Martire dat nog steeds wordt gebruikt door de omliggende dorpen. Terug bij de stallen wordt de lunch geserveerd in het clubhuis.

Dag 3
De volgende dag begint het echte rijden met een tocht van 35 km, 5-6 uur rijden. Langs slingerende bospaden komen we bij een gehucht, Torrecolla genaamd, en begint een lange klim naar een uitgestrekte bergweide op de top van een 1300 m. hoge berg, Monte Fionchi. Bij een ijskoude bron kunnen we ons verfrissen en uitrusten. Bij een kerkje, Chiesa di Sant´Antonio, genieten we van een picknicklunch. Door het woeste landschap van de Valnerina keren we naar de stallen terug waarbij we verlaten en tegen de berghelling geplakte dorpjes passeren.

Dag 4
Vandaag is de rit minder uitdagend wat het terrein betreft maar wel sneller. Liefhebbers van een galop kunnen nu hun hart ophalen. Vanaf de stallen rijden we door de kastanjebossen van Montebibico, een Middeleeuws dorpje waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Via diverse slingerende paden stijgt het pad en na een korte klim bereiken we de bergtop van Mount Acetella, waar we worden beloond met een wonderschoon panorama. Onderweg kun je genieten van de hoge bergtoppen en kun je de in de verte gelegen manege en Montebibico zien liggen. Er is genoeg tijd om onderweg foto´s te maken. Langs andere paden rijden we weer terug naar de stallen voor de lunch.

Dag 5 
Pianella is de bestemming van een 35 km lange dagtocht (5-6 uur), in het hart van het Umbriaanse landschap. Door bossen en langs smalle paadjes komen we aan in een vallei gelegen Middeleeuws dorpje, Castagnacupa. De oude stenen huizen zijn onlangs gerestaureerd. Vervolgens passeren we een mooie Romaanse kerk alvorens we stoppen voor de lunch. Op een beschaduwd weitje met echte picknicktafels gebruiken we de lunch. Terug gaat het over de heuvels door het oude dorp Pompagnano, dichtbij Spoleto, en passeren we het dorpje Catinelli, spectaculair gelegen op een uitspringende rots. De hele bevolking bestaat uit een man , een vrouw en hun dieren!

Dag 6
De volgende dag een halve-dag tocht over een schitterend 600 hectare privé- landgoed, genaamd La Tenuta dello Schioppo maar ook wel genoemd het vlinderpark. Prima gelegenheid voor een lange galop of draf over de brede lanen, ondertussen genietend van de fantastische vergezichten over de bergen, valleien en dorpen. We stoppen voor een aperitief bij een door jagers gemaakte kastanjehouten tafel. In mei en juni is de bosgrond bedekt met een tapijt van wilde aardbeitjes. Naar huis voor de lunch en ´s middags gelegenheid voor een bezoek aan Spoleto. (Vervoer kan worden geregeld.)

Dag 7
De laatste dag een pelgrimage van circa 5 uur (35 km) naar het klooster in Batiferro. Via muilezelpaadjes passeren we Montebibico en komen we in het bergdorpje Ciecalocco aan. Daarna rijden we door kastanjebossen naar het klooster van Battiferro dat nog steeds bewoond is ondanks de geisoleerde lokatie. Bij het klooster, gelegen op een rotspunt met prachtige vergezichten over de Valnerina, gebruiken we de picknicklunch. Dan langs een andere route terug naar de stallen voor het afscheidsdiner.

Dag 8
Na het ontbijt wordt je terug gebracht naar het Spoleto trein station.

In de warme zomermaanden, in perioden van volle maan en als alle deelnemers van de betreffende week akkoord gaan, kan een dagtocht vervangen worden door een gedenkwaardige nachtrit! . Tegen de avond beklimmen we de berg de Monte Acetella. Eenmaal op de top worden we verwelkomd met een barbecue bij kampvuur en kan de hemel worden afgezocht naar vallende sterren. Bij het licht van de maan rijden we weer terug.

Vertrekdata
Springlessen & Buitenritten
Kamertype 7n *  
23/03/2019  - 30/03/2019
2 a 3 pers. kamer
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.275
€  1.410
€  1.275
20/04/2019  - 27/04/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 a 3 pers. kamer
€  1.275
€  1.410
€  1.275
04/05/2019  - 11/05/2019
1 pers kamer (Single)
2 a 3 pers. kamer
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.410
€  1.275
€  1.275
15/06/2019  - 22/06/2019
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 a 3 pers. kamer
€  1.410
€  1.275
€  1.275
13/07/2019  - 20/07/2019
2 a 3 pers. kamer
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
€  1.388
€  1.388
€  1.523
03/08/2019  - 10/08/2019
2 a 3 pers. kamer
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.388
€  1.523
€  1.388
24/08/2019  - 31/08/2019
2 a 3 pers. kamer
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.388
€  1.523
€  1.388
07/09/2019  - 14/09/2019
1 pers kamer (Single)
2 a 3 pers. kamer
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.410
€  1.275
€  1.275
28/09/2019  - 05/10/2019
1 pers kamer (Single)
2 a 3 pers. kamer
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.410
€  1.275
€  1.275
19/10/2019  - 26/10/2019
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 a 3 pers. kamer
€  1.410
€  1.275
€  1.275
Boek nu
Vertrekdata
Verkenningstochten
Kamertype 7n *  
23/03/2019  - 30/03/2019
2 a 3 pers. kamer
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
€  1.112
€  1.112
€  1.247
20/04/2019  - 27/04/2019
2 a 3 pers. kamer
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.112
€  1.247
€  1.112
04/05/2019  - 11/05/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 a 3 pers. kamer
1 pers kamer (Single)
€  1.112
€  1.112
€  1.247
15/06/2019  - 22/06/2019
2 a 3 pers. kamer
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
€  1.112
€  1.112
€  1.247
13/07/2019  - 20/07/2019
1 pers kamer (Single)
2 a 3 pers. kamer
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.365
€  1.230
€  1.230
03/08/2019  - 10/08/2019
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 a 3 pers. kamer
€  1.365
€  1.230
€  1.230
24/08/2019  - 31/08/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 a 3 pers. kamer
1 pers kamer (Single)
€  1.230
€  1.230
€  1.365
07/09/2019  - 14/09/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 a 3 pers. kamer
€  1.112
€  1.247
€  1.112
28/09/2019  - 05/10/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 a 3 pers. kamer
1 pers kamer (Single)
€  1.112
€  1.112
€  1.247
19/10/2019  - 26/10/2019
1 pers kamer (Single)
2 a 3 pers. kamer
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.247
€  1.112
€  1.112
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Andere data mogelijk op aanvraag bij min. 2 personen.

Praktische info

  • Gewicht:
    Max.100 kg
  • Leeftijd:
    Min. 12 jaar (voor buitenriten) onder begeleiding van een volwassene
  • Aantal deelnemers:
    Min. 2, max. 10 (springweek maximaal 6) (3 weken voor vertrek)

Niet-ruiters € 690,- op basis van volpension

Inclusief

  • 8 dagen/7 nachten op twee- of driepersoonsappartement met douche en toilet,
  • Volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt inclusief tafelwijn
  • 6 dagen paardrijden, 3-6 uur per dag (bij springweek 2 tot 6 uur per dag)
  • Engelstalige begeleiding
  • Verzameltransfer vanaf het lokale treinstation

Exclusief

  • Heen- en terugreis, (vlucht naar Rome, vandaar door met de trein a 2,5 tot 3,5uur)
  • 1/2 dag raften € 70 in plaats van halve dagtocht (2 uur in de raft, 4 uur durende excursie)
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering