Door de bergen naar de zee op Sardinië

vanaf € 1.365 BOEK NU


Door de bergen naar de zee op Sardinië
Door de bergen naar de zee op Sardinië
Door de bergen naar de zee op Sardinië
Door de bergen naar de zee op Sardinië
Door de bergen naar de zee op Sardinië
Door de bergen naar de zee op Sardinië
Door de bergen naar de zee op Sardinië
Door de bergen naar de zee op Sardinië
Door de bergen naar de zee op Sardinië
Door de bergen naar de zee op Sardinië

Een tocht te paard door het woeste achterland van Sardinië, met watervallen en rotsen van vulkanische oorsprong, is een tocht terug in de tijd.

vanaf € 1.365

Een tocht  te paard door het woeste achterland van Sardinië, met watervallen en  rotsen van vulkanische oorsprong, is een tocht terug in de tijd. Het eiland heeft nog vele overblijfselen uit pre-historische tijden en van latere culturen.Het op een na grootste eiland in de Middellandse zee is vooral bekend om de kust met zijn baaien en het heldere zeewater. Maar het loont de moeite om ook het binnenland uitgebreid te verkennen.

In de Montiferru bergen ligt een klein, gezellig en comfortabel Country hotel met manege, omringd door bossen. De eigenaren, een oude Sardijnse familie, fokt al verschillende generaties lang springpaarden. Anglo-Arabieren en Sardinse paarden, waarvan sommigen op nationaal en internationaal niveau uitgebracht zijn. De paarden zijn goed geschoold en voorwaarts.
Het hotel is van alle gemakken voorzien. Er is een half overdekt zwembad, solarium en jacuzzi. De keuken serveert gerechten bereid met vlees, kaas en groenten uit de streek en uit eigen tuin. Behalve paardrijden zijn er mogelijkheden voor wandeltochten onder leiding van een gids. De omgeving biedt verder tal van interessante doelen voor uitstapjes. Tenslotte is het strand maar 30 autominuten ver.  

Onder deskundige leiding kunt u deelnemen aan tochten te paard van een of meer uren. In de maanden april, mei, juni, september en oktober is er een aaneengesloten programma waarbij elke dag een stuk van een route naar zee wordt gereden. De laatste rijdag eindigt met een lange rit langs het strand.
Wilt u niet door de bergen maar alleen langs het strand rijden? Dat kan vanuit een paardrijcentrum bij het Putzu Idu strand. Tijdens ritten van een of twee uur worden verschillende afwisselende routes gereden. U geniet van prachtige zeegezichten en van de roze flamingo’s in de zoutmeren achter de duinen.

Voorbeeldprogramma :

Dag 1   
Aankomst tussen 15.00 en 20.00 uur, welkomstdrankje en bespreken van de tocht. Diner om acht uur.

Dag 2
Na het ontbijt verzamelen we bij de stallen. We maken kennis met de paarden en maken ons klaar voor de eerste rit van 2 uur. Na de lunch in het hotel is de middag ter vrije besteding.

Dag 3    
We vertrekken na het ontbijt voor een rit van ongeveer drie uur. De lunch voor onderweg gaat mee in de zadeltassen. We eindigen in het historische plaatsje Santu Lussurgiu. Onze paarden laten we daar achter en zelf keren we per jeep terug naar het hotel.

Dag 4
Per jeep naar Santu Lussurgiu om ons paard te zadelen voor een mooie tocht door de bergen. We stijgen van een hoogt van 700 meter naar 1200 meter. Onderweg picknicken we. Op de Seneghe, een berg van 800 meter hoog, laten we onze paarden achter en keren  terug naar het hotel.

Dag 5
Per jeep de bergen in om ons paard weer op te halen voor de rit bergafwaarts naar de zee. We dalen van 800 naar 50 meter. De lunch gebruiken we op de ranch Catzeddu, of, als het weer goed is, aan de zeekant. De paarden blijven op de ranch als wij weer terug gaan naar het hotel. 

Dag 6
We pikken de paarden weer op en rijden richting zee. Daar ligt het Is Arenas strand al op ons te wachten, 8 km rijplezier. We picknicken op het strand.Dan beklimmen we kaap Mannu, waar we genieten van een schitterend uitzicht over zee. Een mooi einde van een fijne tocht. De paarden en wijzelf gaan per auto terug naar het hotel. Daar nemen we uitgebreid afscheid van ons paard.

Dag 7
Na het ontbijt is er keuze tussen een dressuurles of een rit van zo’n 2 uur in de omgeving van het hotel.

Dag 8
Vertrek na het ontbijt, uitchecken voor 11.00 uur.

Vertrekdata (za) Kamertype 7n *  
29/03/2019  - 03/11/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
1 pers kamer Premium
€  1.365
€  1.365
€  1.525
€  1.565

(*) Alle prijzen per persoon

Data met boekingen:

28-09 t/m 05-10 
05-10 t/m 12-10 - vol

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg.
 • Leeftijd:
  Op aanvraag. Bij minderjarig met voldoende ervaring en onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4, max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Standaard kamer:
Kamergrootte 25-30 m² (ideaal voor twee personen) ruime slaapkamer in de landelijke stijl van de Sardijnse traditie.
De kamers hebben uitzicht op de wijngaarden en het omliggende platteland en bevinden zich op de begane grond of de eerste verdieping.

Beschikt over:
Kluis op de kamer, airconditioning, verwarming, eigen ingang, haardroger, eigen badkamer, douche, minibar.


Junior Suite: (= premium)
Kamergrootte: 40 m², ruime slaapkamer in de landelijke stijl van de Sardijnse traditie. Uitzicht op de tuin, Gehele unit op de begane grond

Beschikt over:
Minibar, Kluisje, Airconditioning, Haardroger, Badkamer, Verwarming, Bad of douche, Tegels / Marmeren vloer, Kledingkast.

Toeslag eenpersoonskamer: € 160,- in standaard kamer,  € 200,- in junior suite

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief softdrinks en tafelwijn bij de lunch (tijdens rijdagen),
 • 6 dagen rijden, waarvan 5 dagen 3,5 tot 4,5 uur per dag, eerste rijdag kortere kennismakingsrit van 2 uur. Totale afstand is 150km
 • Engelstalige begeleiding en instructie

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven, luchthaven Alghero (AHO): vanaf € 125 per auto (max. 3 pers.) enkele reis
 • Of verzameltransfer van en naar Olbia (OLB) vanaf € 135 per auto (max. 3 pers.) enkele reis
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Reisverzekering