Endurancetraining op Sardinie

vanaf € 1.260 BOEK NU


Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie

De endurancetraining op Sardinië is een nieuw project voor de sportieve ruiter. Het is 6 dagen sporten, zowel voor paard als ruiter. Je zal heel veel bijleren.

vanaf € 1.260

De endurancetraining op Sardinië is een nieuw project voor de sportieve ruiter. Het is 6 dagen sporten, zowel voor paard als ruiter. De clinics die je tijdens deze week volgt staan onder toezicht van een dierenarts, met ervaring in endurance, zowel als dierenarts als als ruiter. Je zal dus heel veel bijleren. 
Per dag breng je zo’n 2 à 3 uur per dag in het zadel door. De ritten zijn gebaseerd op het typische trainingsschema van een endurance-paard. De paarden zijn Arabieren en Anglo-Arabieren. Sommige doen mee in endurance-wedstrijden op internationaal niveau.

Tijdens deze vakantie leer je bijzonder veel over de conditie en trainingsopbouw van je paard. Kennis die je ook zal kunnen gebruiken wanneer je thuis paardrijdt. De ritten vinden plaats dicht bij de zee, waar het vlakke terrein veel mogelijkheden biedt om te draven en te galopperen. Het landschap is er fantastisch: zandstranden, naaldbossen, duinen, zoutmeren en een prachtige kustlijn.

Deze ruitervakantie wordt georganiseerd door een plaatselijke familie die al meer dan honderd jaar paarden fokt, waarvan er sommige tot op internationaal niveau in competitie uitkomen. De paarden zijn voornamelijk Anglo-Arabieren. Ze leven buiten, op grote weilanden.  Geregeld werken en corrigeren de trainers de paarden, zodat elke gast kan genieten van een paard dat aangenaam te rijden is. 
Het hotel zelf ligt in een rustige, bosrijke omgeving op het platteland. De gebouwen zijn omgeven door een groene, schaduwrijke tuin, en er is een zwembad waar de spieren heerlijk kunnen ontspannen na zo’n paardrijtochtje. Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Touring Club Italia roemt in hun gids voor 2012 dit hotel voor zijn ‘buona cucina’: de bijzonder lekkere keuken.
Er is ook een kleine stal, met clubhuis, vlak bij het strand. Deze locatie vormt de uitvalsbasis voor de strandritten. ’s Middags wordt geluncht in het clubhuis, of bij mooi weer op het strand.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1 
Aankomst met een eventuele verzameltransfer. Inchecken tussen 15.00 en 20.00. Indien u later wilt aankomen, graag vooraf doorgeven!

Dag 2 
Kennismaking met de paarden. De eerste rit duur 2 uur en voert ons langs de kust. Je kan je paard leren kennen en terwijl genieten van het fantastische landschap en van de zee. Na de rit verzorgen we de paarden en overlopen we het programma voor de volgende dagen. De trainer geeft een theorieles over endurance en over de regels in de verschillende wedstrijdklassen (30 km, 60 km en 90 km).

Dag 3
Een rit van 2 uur. We concentreren ons op de 3 gangen van ons paard en ontdekken wat er zo specifiek voor is. Na de rit bespreken we de eigenschappen van ons paard. Theorieles over het belang om de voeding af te stemmen op het werk van het paard.

Dag 4 
We leren om met een klok te trainen. De rit van vandaag duurt 3 uur en is sneller. We trainen de verschillende gangen volgens een bepaald schema, bijvoorbeeld 20 minuten stap, 10 minuten draf, 10 minuten galop, 15 minuten draf, …  Dit is ook voor de ruiter een intensieve training! Nadien bekijken we het herstel van de paarden en er is een veterinaire controle. Controle van de hartslag, ademhaling, uitdroging enzovoorts. We leren het paard te controleren op stijfheid of manken.

Dag 5 
Voor de rit zal de dierenarts de paarden controleren en zijn bevindingen toelichten. De training wordt gebaseerd op die bevindingen. Afhankelijk van de vermoeidheid van de paarden duurt de rit 1,5 à 2 uur. We leren hoe we trainingseenheden moeten inplannen om het meest optimale resultaat te behalen.

Dag 6 
Een rit van 2 uur in alle gangen. We rijden ook door het zeewater en werken op hellingen. Nadien wordt de fitheid van de paarden besproken en de nood aan voedingssupplementen. We leren hoe we een paard moeten voederen, afhankelijk van welk soort competitie dit paard doet.

Dag 7 
Op de laatste trainingsdag rijden we een gesimuleerde endurance-wedstrijd van 30 kilometer (ongeveer 2,5 uur), met gebruik van gps. Dit is het moment om in de praktijk om te zetten wat we eerder deze week geleerd hebben. Start met een veterinaire controle. Tijdens de rit moet de ruiter kunnen aangeven welke gang het beste geschikt is en hoe lang hij die gang moet aanhouden. Hij moet een strategie uitdokteren die bij het paard past. Ruiters moeten er ook op toe zien wanneer de paarden iets nodig hebben, bijvoorbeeld drinken, wassen, supplementen, … De laatste veterinaire controle gebeurt een half uur na aankomst.

Dag 8 
Vertrek na het ontbijt. (met een eventuele verzameltransfer)

Vertrekdata (za) Kamertype 7n *  
29/03/2019  - 03/11/2019
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
1 pers kamer Premium
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.260
€  1.420
€  1.460
€  1.260

(*) Alle prijzen per persoon

Data met al boekingen:

27-07 t/m 03-08 - 2 ruiters

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg (meer op aanvraag)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2, max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Standaard kamer: 
Kamergrootte 25-30 m² (ideaal voor twee personen) ruime slaapkamer in de landelijke stijl van de Sardijnse traditie.
De kamers hebben uitzicht op de wijngaarden en het omliggende platteland en bevinden zich op de begane grond of de eerste verdieping.

Beschikt over:
Kluis op de kamer, airconditioning, verwarming, eigen ingang, haardroger, eigen badkamer, douche, minibar.


Junior Suite: (= premium)
Kamergrootte: 40 m², ruime slaapkamer in de landelijke stijl van de Sardijnse traditie. Uitzicht op de tuin, Gehele unit op de begane grond

Beschikt over:
Minibar, Kluisje, Airconditioning, Haardroger, Badkamer, Verwarming, Bad of douche, Tegels / Marmeren vloer, Kledingkast.

Toeslag eenpersoonskamer: € 160,- in standaard kamer,  € 200,- in junior suite

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer (of 4 nachten met 4 dagen endurance training)
 • Half-pension vanaf dag aankomst t/m laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen rijden, waarvan 5 dagen zeer intensieve ritten van 2-3 uur die niet te vergelijken zijn met de gewone trektochten
 • Lessen in medische verzorging en sportvoeding, eerste rijdag kortere kennismakingsrit van 3 uur
 • Engelstalige begeleiding en instructie

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Alghero (AHO): vanaf € 125 per auto (max. 3 personen) enkele reis
 • Of verzameltransfer luchthaven Olbia (OLB) vanaf € 135 per auto (max. 3 personen) enkele reis
 • Eventuele huurauto
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige maaltijden
 • Reisverzekering