Endurancetraining op Sardinie

vanaf € 1.260 BOEK NU


Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie
Endurancetraining op Sardinie

De endurancetraining op Sardinië is een nieuw project voor de sportieve ruiter. Het is 6 dagen sporten, zowel voor paard als ruiter. Je zal heel veel bijleren.

vanaf € 1.260

De endurancetraining op Sardinië is een nieuw project voor de sportieve ruiter. Het is 6 dagen sporten, zowel voor paard als ruiter. De clinics die je tijdens deze week volgt staan onder toezicht van een dierenarts, met ervaring in endurance, zowel als dierenarts als als ruiter. Je zal dus heel veel bijleren. 
Per dag breng je zo’n 2 à 3 uur per dag in het zadel door. De ritten zijn gebaseerd op het typische trainingsschema van een endurance-paard. De paarden zijn Arabieren en Anglo-Arabieren. Sommige doen mee in endurance-wedstrijden op internationaal niveau.

Tijdens deze vakantie leer je bijzonder veel over de conditie en trainingsopbouw van je paard. Kennis die je ook zal kunnen gebruiken wanneer je thuis paardrijdt. De ritten vinden plaats dicht bij de zee, waar het vlakke terrein veel mogelijkheden biedt om te draven en te galopperen. Het landschap is er fantastisch: zandstranden, naaldbossen, duinen, zoutmeren en een prachtige kustlijn.

Deze ruitervakantie wordt georganiseerd door een plaatselijke familie die al meer dan honderd jaar paarden fokt, waarvan er sommige tot op internationaal niveau in competitie uitkomen. De paarden zijn voornamelijk Anglo-Arabieren. Ze leven buiten, op grote weilanden.  Geregeld werken en corrigeren de trainers de paarden, zodat elke gast kan genieten van een paard dat aangenaam te rijden is. 
Het hotel zelf ligt in een rustige, bosrijke omgeving op het platteland. De gebouwen zijn omgeven door een groene, schaduwrijke tuin, en er is een zwembad waar de spieren heerlijk kunnen ontspannen na zo’n paardrijtochtje. Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Touring Club Italia roemt in hun gids voor 2012 dit hotel voor zijn ‘buona cucina’: de bijzonder lekkere keuken.
Er is ook een kleine stal, met clubhuis, vlak bij het strand. Deze locatie vormt de uitvalsbasis voor de strandritten. ’s Middags wordt geluncht in het clubhuis, of bij mooi weer op het strand.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer (of 4 nachten met 4 dagen endurance training)
 • Half-pension vanaf dag aankomst t/m laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen rijden, waarvan 5 dagen zeer intensieve ritten van 2-3 uur die niet te vergelijken zijn met de gewone trektochten
 • Lessen in medische verzorging en sportvoeding, eerste rijdag kortere kennismakingsrit van 3 uur
 • Engelstalige begeleiding en instructie

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Alghero (AHO): vanaf € 125 per auto (max. 3 personen) enkele reis
 • Of verzameltransfer luchthaven Olbia (OLB) vanaf € 135 per auto (max. 3 personen) enkele reis
 • Eventuele huurauto
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige maaltijden
 • Reisverzekering