Naar Sardinië voor gezellig ponykamp voor kinderen (5 t/m 15 jaar)

vanaf € 834 BOEK NU


ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie
ponykamp voor kinderen op Sardinie

Aan de mid-westkust van Sardinië ligt een groot paardrijcentrum met resort waar gezellige zesdaagse ponykampen voor kinderen worden aangeboden. Kinderen leren op een speelse manier alles over verzorging en paardrijden.

vanaf € 834

Aan de mid-westkust van Sardinië ligt een groot paardrijcentrum met resort waar gezellige zesdaagse ponykampen voor kinderen worden aangeboden. Op goedgetrainde en welgemanierde ponies leren kinderen op een speelse manier alles over verzorging en paardrijden. 

Compleet kinderponykamp op prachtig Sardinië 

De westkust van Sardinië biedt volop natuur, het massatoerisme is hier weggebleven. In dit mooie mediterrane  landschap waar aardbeienbomen groeien en roze flamingo’s voorkomen,  vind je een schitterend resort met groot hippisch centrum. Hier worden geweldige kinderponykampen gehouden. 
Het hippisch centrum is gevarieerd: Je vindt er zeer grote ruimten, een stal met 270 boxen, een binnenbak van liefst 6000 m2 en twaalfhonderd zitplaatsen. Er liggen oefenvelden en er zijn grasvelden waar competitie wordt gereden. Deze velden zijn al de thuisbasis voor de Grand Prix van Italië en andere kampioenschappen. Op het centrum zijn internationale endurancewedstrjden gehouden en ook zijn er prachtige hippische shows gegeven.

Het resort is luxe en voorzien van alle gemakken die je mag verwachten bij een accommodatie als deze. Denk aan bijvoorbeeld Wi-Fi en twee zwembaden. Er zijn vier restaurants die rekening kunnen houden met speciale dieetwensen, als die maar bij de boeking worden doorgegeven. 
Tijdens het verblijf is het mogelijk een uitstapje te maken naar bijvoorbeeld het park Giara. Tijdens deze excursie van vier tot zes uur kan je de wilde paarden op het plateau in het hart van Sardinié bewonderen. Het landschap is adembenemend.  

Kinderen kunnen naast het ponykamp ook deelnemen aan alle georganiseerde activiteiten op het resort. Er zijn supervisors aanwezig die altijd op de kinderen letten. Kinderen kunnen onder meer  tafeltennissen, beachvolleybal spelen of boogschieten. 

Aankomst is altijd in de middag en het vertrek wordt in overleg geregeld. De ponykampen gaan altijd door, ook bij deelname van een persoon. 
Voorbeeldprogramma Ponykamp voor kinderen, beginnersniveau

Voor dit ponykamp worden de kinderen in groepen verdeeld waarbij wordt gekeken naar leeftijd en rijvaardigheid. Minimumleeftijd voor deelname is 5 jaar. Het ponykamp bestaat uit zes dagen, waarvan 18 uur wordt besteed aan theorie en praktijk.

Ponykamp voor kinderen op beginnend niveau:

Dag 1: 
Op de eerste dag krijgen de kinderen een promo-doos, t-shirt en een ponyverzorgingsset. Tijdens de workshop krijgen de kinderen de uitleg over de basisbeginselen voor pony-verzorging en over de interactie tussen hen en de pony. Na een algemene introductie krijgt ieder kind een pony om te borstelen en manen en staart te kammen. Daarna volgt een uitleg over het opzadelen en het aanbrengen van het hoofdstel. Aan het einde van de les worden het tuig weer afgedaan en brengen de kinderen de pony naar de drinkbak.

Dag 2 tot dag 6: 
De ponymania kan beginnen. Op goedgetrainde en geduldige ponies bouwen de leerlingen zelfvertrouwen en vertrouwen op. Op maat gesneden lessen garanderen plezier en veiligheid. 
Op een speelse manier leren de kinderen ponyrijden. De instructeur leert hen rijden op basis van vriendschap met en vertrouwen in de pony. 
De lessen gaan over veiligheid in de stal, juist voer en spelletjes met ponies, individueel en in teamverband. De groep maakt een rustige strandrit en aan het einde van de week houdt de groep een show waaraan ieder kind met zijn pony aan deelneemt en een prijs ontvangt.

Ponykamp voor kinderen op gevorderd niveau:

Ook hier worden de kinderen ingedeeld op basis van rijniveau en leeftijd en krijgen zij met de groep 18 uur theorie en praktijkles, verdeeld over zes dagen.

Dag 1 
Is gelijk aan dag 1 van het programma voor beginners waarin kennismaking en vertrouwd raken met elkaar, de ponies en het materiaal centraal staat.   

Dag 2 tot dag 6: 
De kinderen krijgen dezelfde activiteiten als in bovengenoemd programma, maar daar wordt ook een ghymkhana, behendigheidsparcorus, in de drie gangen stap, draf en galop aan toegevoegd. Ook kunnen de kinderen met hun pony zwemmen in zee en door lagunes stappen.  

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 5n *  
01/07/2021  - 05/09/2021
3 pers kamer
2 pers kamer (Twin)
€  834
€  834

(*) Alle prijzen per persoon

Niet ruiter prijzen:

Op basis van half pension in tweepersoonskamer per nacht per persoon:
* Periode 01-07 t/m 06-08 en 21-08 t/m 27-08 € 97 
* Periode 07-08 t/m 20-08 € 105 
* Periode 28-08 t/m 10-09 € 84 

Op basis van volpension in tweepersoonskamer per nacht per persoon:
* Periode 01-07 t/m 06-08 en 21-08 t/m 27-08 € 116
* Periode 07-08 t/m 20-08 € 126
* Periode 28-08 t/m 10-09 € 102

Toeslag kamer met balkon of patio per nacht per persoon:
* Periode 01-07 t/m 06-08 en 21-08 t/m 27-08 € 13
* Periode 07-08 t/m 20-08 € 17
* Periode 28-08 t/m 10-09 € 13

Data 2021

Mogelijk te boeken in de zomermaanden Juli en Augustus, op aanvraag. Elke aankomstdag is mogelijk.

Praktische info

 • Leeftijd:
  Tussen de 5 en 15 jaar
 • Aantal deelnemers:
  Min 1 ruiter (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 6 dagen / 5 nachten in gedeelde kamer met eigen sanitair
 • Op volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt of lunch dag van vertrek, incl. geserveerde drankjes.
 • Paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige begeleiding van een ervaren instructeur
 • Bezoek aan Giara park
 • Verzameltransfer van en naar Cagliari luchthaven

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Cagliari € 110 per auto met max. 3 personen enkele reis, ter plaatse betalen of Verzameltransfer van en naar luchthaven Alghero € 180 per auto met max. 3 personen enkele reis, ter plaatse betalen of Verzameltransfer van en naar luchthaven Olbia € 200 per auto met max. 3 personen enkele reis, ter plaatse betalen. Goedkopere oplossing is om vanaf luchthaven Cagliari de trein te nemen voor € 5.50 p.p enkele reis naar Marrubiu-Terralba-Arborea en vanaf een transfer voor € 25 p.p enkele reis naar het resort
 • Verzameltransfer tussen 22.00 en 08.00 uur met 20% toeslag.
 • *Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering