Paardrij-avontuur in Umbrië

vanaf € 1.125 BOEK NU


Paardrij-avontuur in Umbrië
Paardrij-avontuur in Umbrië
Paardrij-avontuur in Umbrië
Paardrij-avontuur in Umbrië
Paardrij-avontuur in Umbrië
Paardrij-avontuur in Umbrië
Paardrij-avontuur in Umbrië
Paardrij-avontuur in Umbrië
Paardrij-avontuur in Umbrië
Paardrij-avontuur in Umbrië
zwembad-.jpg

Een Italiaans paardrijd-avontuur beleef je in het prachtige Umbrië, in het midden van de laars van Italië. In een trektocht van zes dagen zie je het mooiste dat deze streek heeft te bieden.

vanaf € 1.125

De paarden worden gezadeld met voornamelijk Engelse zadels. Voor de liefhebbers is er op sommige trektochten ook Amerikaans tuig beschikbaar. De organisator wijst erop dat de trektochten geschikt zijn voor alle niveau’s. De gangen worden aangepast aan de niveau’s van de ruiters. Umbrië is een bergachtig gebied, er wordt over steile paden gereden. Dat garandeert mooie vergezichten. Maar er zijn ook volop mogelijkheden om een drafje of galop in te zetten.

Overnachten gebeurt in authentieke accommodaties. Die variëren van tot hotels omgebouwde middeleeuwse kloosters en kastelen tot agriculturele familiegerunde accommodaties.

In Umbrië worden twee trektochten aangeboden. Het gaat om de trektocht naar Macerino en de trektocht naar Valnerina. Beide hebben verschillende routes en kenmerken. Waar bij de Macerino de nadruk  iets meer op de natuur en heerlijke omgeving ligt, wordt in de Valnerina trektocht iets meer nadruk op de culturele aspecten van de omgeving gelegd. Beide tochten zijn heerlijk om te rijden. Bestudeer ze en maak een keuze voor een van deze twee schitterende trektochten door Dolce Italia.

Voorbeeldtrektocht naar Macerino:

Dag 1 
Aankomst en overnachting.
 
Dag 2 
Een halve dag paardrijden in de omliggende heuvels en lunch in het clubhuis. Les.
 
Dag 3 
De eerste dag trekken we naar het pittoreske dorp Macerino dat in het bos op de berg ligt. Onderweg passeren we het lieflijke dorpje Castagnacupa en houden we een heerlijke picknick op de gronden van het mooie klooster Madonna del Panico. Terwijl wij eten, kunnen de paarden grazen. Na de rust vervolgen wij onze weg over paden die ons door weilanden voeren, bossen en Italiaanse gehuchten. Uiteindelijk voert de tocht ons naar Macerino, een recent gerenoveerd 11e-eeuws dorp. Deze plaats vormt het decor in vele films, inclusief een waarin de alom gefêteerde Italiaanse actrice Sofia Loren schittert. Wij checken in. Onze accommodatie is gevestigd in een van de vier torens van het dorp. Hier logeren wij de komende twee nachten.
 
Dag 4 
De spectaculaire berg Torre Maggiore of de Romeinse nederzetting Carsulae is onze bestemming van vandaag. Deze oude Romeinse plaats dateert van 300 voor Christus, kende een groot complex van Romeinse baden, theaters, tempels en andere publieke voorzieningen. In oude tijden was het een drukke en belangrijke plaats. Vandaag is het een rustig en goed onderhouden plaats. Je kunt je goed verbeelden hoe de strijdwagens hier over de Via Flaminia reden. De Via Flaminia is de oude weg die van Rome naar de Adriatische kust loopt.
 
Dag 5 
We zadelen de paarden op en sporen ze aan om eerst naar het dorp Giuncano te rijden. Dit ligt onder in de vallei. Van daaruit klimmen we langzaam omhoog, via sfeervolle bergpaden die om de berg heen slingeren. Boven aangekomen hebben we een geweldig uitzicht. Onze meegebrachte lunch gaat er hier wel in. Wij genieten van het uitzicht en de paarden van hun rust. Met de opgedane nieuwe energie beginnen we na de lunch aan ons laatste stuk van de trektocht. Die duurt naar schatting 2 uur. Diner in het hotel.
 
Dag 6 
De ochtend is er een lesje paardrijden, aansluitend is de lunch. En dan is er nog tijd voor een halve dag paardrijden in de heuvels.
 
Dag 7 
Onze laatste dag waarop we paardrijden is alweer aangebroken. We maken een prachtige dagtocht, alleen maar genieten staat centraal. Laatste diner en overnachting.
 
Dag 8 
Ontbijt, afscheid van de paarden en van elkaar, want het is alweer tijd voor het vertrek. 

Ook mogelijk met een korter programma van 5 dagen / 4 nachten en 3 dagen paardrijden.

Vertrekdata Kamertype 4n * 7n *  
21/09/2019  - 25/09/2019
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 a 3 pers. kamer
€  1.215
€  1.125
€  1.125
/
/
/
21/09/2019  - 28/09/2019
1 pers kamer (Single)
2 a 3 pers. kamer
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
/
/
/
€  1.573
€  1.438
€  1.438

(*) Alle prijzen per persoon

Praktische info

 • Gewicht:
  Max 100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten of 5 dagen / 4 nachten op twee- of driepersoonsappartement met douche en toilet
 • Volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt inclusief tafelwijn
 • 6 dagen paardrijden bij 8-daags arrangement / 3 dagen 5-daags arrangement
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer vanaf het lokale treinstation

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Rome, vandaar door met de trein a 2,5 tot 3,5uur)
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering