Paardrijden en wijnproeven in Italië

vanaf € 1.275 BOEK NU


Paardrijden en wijnproeven in Italië
Paardrijden en wijnproeven in Italië
Paardrijden en wijnproeven in Italië
Paardrijden en wijnproeven in Italië
Paardrijden en wijnproeven in Italië
Paardrijden en wijnproeven in Italië
Paardrijden en wijnproeven in Italië
Paardrijden en wijnproeven in Italië
Paardrijden en wijnproeven in Italië
Paardrijden en wijnproeven in Italië
Paardrijden en wijnproeven in Italië

Een speciale trektocht te paard in het Italiaanse Umbrië voert door de uitgestrekte wijngaarden van de regio. Proeverijen van wijnen die snel internationaal naam opbouwen, zijn onlosmakelijk verbonden...

vanaf € 1.275

Te paard naar het wijncentrum van Umbrië

Umbrië is groen. Umbrië glooit. Umbrië ligt in het hart van Italië en wie van het leven en paarden houdt, haalt met dit arrangement zijn hart op. Je trekt te paard door dit hemelse landschap en doet onderweg verschillende wijnmakerijen aan. Er kan worden geproefd. De trektocht duurt drie dagen. Maar dit programma kan in twee versies worden beleefd. Het is mogelijk alleen de trektocht te maken. Het gaat dan om drie dagtochten, twee nachten weg en twee nachten op de uitvalsbasis. Ook wordt de mogelijkheid geboden een bezoek te brengen aan Montefalco, het pittoreske dorpje met een buitengewoon mooi centraal plein.

 Andere optie is het programma te zien als onderdeel van een complete paardrijvakantie van een week. De drie dagen buiten de trektocht beleef je dan op de uitvalsbasis. Op die dagen kan je buitenritten in de omgeving maken of paardrijlessen op het ruitercentrum nemen.

Voorbeeld dagprogramma 5 dagen / 4 nachten en 3 dagen rijden

Dag 1:
zaterdag: Aankomst en transfer vanaf het station naar het ruitercentrum. Installeer je op je kamer en wandel over het complex. Maak kennis met de paarden en geniet van het diner.

Dag 2:
Zondag: Na het ontbijt worden de paarden ingeladen en ruiters krijgen een transfer in de auto naar Fonti del Citunno, op 30 minuten rijden. Als de paarden zijn gezadeld, de beugels op maat zijn gemaakt en iedereen lekker zit, begint de tocht over brede paden door olijf- en wijngaarden. Waar je ook kijkt, het uitzicht is schitterend. Onderweg wordt gedraafd en gegaloppeerd. Na enkele uren in het zadel wordt het tijd voor een pauze. Die wordt gehouden bij een wijnmakerij. 
Een korte rondleiding en een kleine proeverij maken deel uit van het programma. Wellicht begin je met het proeven van een bruisende spumante of een glas lokale Grechetto of Trebbiano. De lunch wordt geserveerd en bestaat uit lokale producten. Vervolgens rijden we naar Montefalco, het wijncentrum van Umbrië. Het kleine dorpje op de heuvels Montefalco wordt ook wel het balkon van Umbrië genoemd vanwege de prachtige uitzichten op de meer dan 2000 hectare wijngaarden rondom. Vlakbij dit pittoreske dorp met Middeleeuwse muren en Romaanse kerken vinden wij onze accommodatie voor de komende twee nachten. Wij dineren eveneens in dit agri-toeristische onderkomen.

Dag 3:
Maandag: Door de heuvels rijden we naar Bevagna. Oorspronkelijk was dit een Etruskische nederzetting. Het ommuurde stadje viel later in handen van de Romeinen en kreeg de naam Mevania. Daarna werd het ingelijfd bij het land van de hertog van Spoleto en later bij de pauselijke landerijen. Wij stijgen af bij een wijnmakerij die gespecialiseerd is in het maken van rode wijn waar het gebied bekend om staat: Montefalco Rosso DOC en de Montefalco Sagrantino DOCG. Je kunt beide wijnen proeven en zien hoe ze worden gemaakt. We lunchen ook op deze locatie. ’s Middags rijden we over gemakkelijke paden door de wijngaarden terug naar ons onderkomen.

Dag 4:
Dinsdag: We laten de wijngebieden achter ons en rijden naar een ander juweel in zuidelijk Umbrië: de mooie berg, Monte Martani. Deze berg is beroemd om de oude fossielen. De route leidt door idyllische dorpjes en er zijn paden waarop goed kan worden gedraafd en gegaloppeerd. We genieten van een picknick voordat de paarden worden geladen om terug te keren naar de basis. Ruiters krijgen een transfer naar de basis voor het diner en de overnachting. Voor sommigen houdt het programma na deze nacht op, maar wie heeft bijgeboekt, beleeft nog drie mooie dagen om de lieflijke omgeving van het ruitercentrum te verkennen.     

Dag 5:
Na het ontbijt is het tijd voor de transfer naar het station.

Ook mogelijk te boeken: 8 dagen / 7 nachten en 6 dagen rijden
De drie dagen buiten de trektocht beleef je dan op de uitvalsbasis. Op die dagen kan je buitenritten in de omgeving maken of paardrijlessen op het ruitercentrum nemen.

Vertrekdata Kamertype 4n * 7n *  
15/05/2021  - 19/05/2021
1 pers kamer (Single)
2 a 3 pers. kamer
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.365
€  1.275
€  1.275
/
/
/
15/05/2021  - 22/05/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 a 3 pers. kamer
1 pers kamer (Single)
/
/
/
€  1.575
€  1.575
€  1.710

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2021

15-05 t/m 22-05 of t/m 19-05, afhankelijk van het gekozen programma

Praktische info

 • Gewicht:
  Max 100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten of 5 dagen / 4 nachten op twee- of driepersoonsappartement met douche en toilet
 • Volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt inclusief tafelwijn
 • 6 dagen paardrijden bij 8-daags arrangement / 3 dagen 5-daags arrangement
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer vanaf het lokale treinstation

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Rome, vandaar door met de trein a 2,5 tot 3,5uur)
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering