Paardrijden in Toscaanse heuvels naar strand van Maremma


Deze Italiaanse semi-trektocht te paard voert je vanuit de hoge heuvels naar de schitterende stranden van Maremma, Toscane. Ruiters keren dagelijks terug naar het hotel.

vanaf € 1.105

Deze Italiaanse semi-trektocht te paard voert je vanuit de hoge heuvels naar de schitterende stranden van Maremma, Toscane. Ruiters keren dagelijks terug naar het hotel. De stranden liggen in een natuurpark waar je in de gelegenheid bent uitgebreid te galopperen. Dat doe je op een van de vriendelijke Maremma’s, de Italiaanse warmbloeden die de tocht maken. Er wordt gereden met Engelse of trailzadels.

Deze week van paardrijden brengt je van 750 meter boven de zeespiegel naar de witte zandstranden van het Toscaanse Maremma. Onderweg zal je intens genieten van het indrukwekkende landschap dat onder meer sprookjesachtige bossen biedt. Oude kastanjebomen, eiken en dicht struikgewas zijn typerend voor deze omgeving. Daarnaast groeien er naaldbomen en cypressen. Toscane kent een oude wijncultuur en ook liggen er olijfgaarden op de Italiaanse heuvels. Tijdens deze trektocht zal je al deze aspecten vanuit het zadel ontdekken.

Toscane is beroemd en alom geprezen vanwege zijn rijke cultuur. Historische steden als Siena en San Gimiano liggen in de omgeving en zijn een bezoekje meer dan waard. 
Tijdens deze trektocht rijd je vanuit de hooggelegen heuvels met prachtige flora en fauna naar zee. Aan het einde van elke dag paardrijden, krijgen de ruiters een rit per minibus terug naar het charmante, hooggelegen hotel. De paarden overnachten op de plaats waar ruiters afstijgen.

De kok bereidt dagelijks gerechten uit de Toscaanse keuken. En vergeet de picknick niet. Een uitgebreide hoofdmaaltijd, voorafgegaan door een aperitiefje en geserveerd met een wijntje maken deel uit van de picknick die in de Toscaanse buitenlucht wordt genoten.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1
Dag van aankomst met een eventuele verzameltransfer naar de locatie

Dag 2: 
Om een band op te bouwen met het paard waarop je de komende dagen rijdt, maken we een rustige tocht naar de rivier in de Cecina vallei en de oude thermen van Galleraie.

Dag 3: 
We beginnen in de ochtenduren aan onze trektocht te paard naar zee. Enorme, oude kastanjebomen en een dikke ondergrond geven een indruk van de oorspronkelijke bossen van de Toscaanse Alta Maremma. In dit gebied komen vossen, herten, wilde beren en stekelvarkens voor. Als we op hoogte rijden, kunnen we prachtig rondom op Toscane kijken. Zelfs de kustlijn van Maremma en het eiland Elba zijn zichtbaar.

Dag 4: 
We rijden door gecultiveerd agrarisch gebied. Olijfgaarden en wijngaarden zijn karakteristiek voor deze omgeving. Voor we de zeelucht ruiken, klimmen we eerst over een aantal heuvels. We rijden over oude handelspaden die door kurk-, eiken- en Mediterrane bossen voeren. 

Dag 5: 
Uiteraard blijven wij richting de zee rijden. We komen door het adembenemende nationaal park van Scarlino. Een web van paden kruist elkaar in deze Mediterrane Macchia. Verwonder je over de bijzondere omgeving.

Dag 6: 
Onderweg naar het strand kijk je je ogen uit: fantastische Mediterrane planten laten zich zien, je ziet kusten met keien en romantische plekken bedekt met zand. Aangekomen op het witte zandstrand heb je zin om uitgebreid te galopperen. En raad eens wat? Je paard ook. Na een heerlijke galoppade wordt het tijd voor de picknick op het strand. Je kunt je heerlijk ontspannen en als je wilt neem je een duik in zee. Na deze fantastische dagtocht worden de paarden per wagen teruggebracht naar stal.

Dag 7: 
Een rustdag waarop je de omgeving kunt verkennen of een laatste uitstapje te maken. Er worden tripjes georganiseerd naar Siena, Massa Marittima of naar zee.   

Dag 8: 
Na het ontbijt is het tijd voor vertrek naar huis.

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/10/2023  - 08/10/2023
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.105
€  1.105
€  1.231
€  1.105
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

7n *


01/10/2023  -  08/10/2023

2 pers kamer (Double)

1.105

2 pers kamer (Twin)

1.105

1 pers kamer (Single)

1.231

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.105


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

01-10 t/m 08-10

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 85 kg. (indien zwaarder op aanvraag)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met douche/bad en toilet
 • Op basis van halfpension (ontbijt en diner of ontbijt en uitgebreide picknicklunch)
 • Paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer treinstation Follonica retour € 60 p.p ter plaatse te betalen ( vliegen op Pisa of Florence en dan door met de trein)
 • Drankjes (drankjes tijdens picknick wel inbegrepen)
 • Overige maaltijden
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering