Trektocht door het Parco nazionale Majella

vanaf € 1.390 BOEK NU


Trektocht door het Parco nazionale Majella
Trektocht door het Parco nazionale Majella
Trektocht door het Parco nazionale Majella
Trektocht door het Parco nazionale Majella
Trektocht door het Parco nazionale Majella
Trektocht door het Parco nazionale Majella
Trektocht door het Parco nazionale Majella
Trektocht door het Parco nazionale Majella
Trektocht door het Parco nazionale Majella
Trektocht door het Parco nazionale Majella

De toppen van deze bergketen zijn grillig en te paard onbegaanbaar. In de omringende hoogvlaktes kan vlot worden doorgereden. In één van deze valleien bevindt zich het middeleeuwse Pescocostanzo.

vanaf € 1.390

De toppen van deze bergketen zijn grillig en te paard onbegaanbaar. In de omringende hoogvlaktes kan vlot worden doorgereden. In één van deze valleien bevindt zich het middeleeuwse Pescocostanzo. Het is aangesloten bij de “Borghi più belli d’Italia” en mag zich  aldus tot één van de mooiste stadjes van het land rekenen. Nabij ligt het bos van Sant’Antonio, beschermheer van flora en fauna. Uit respect wordt hier al eeuwenlang geen enkele boom ten behoeve van de open haard geveld.

De 14 paarden (stokmaat 1.50 – 1.65 m) staan in de weilanden rondom het huis. Er zijn Quarter Horses, Paints, een Appaloosa en een enkele kruising. De paarden zijn met zachte hand afgericht en goed op hun taken voorbereid.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1
U wordt op zaterdagavond verwacht. Bij een welkomstdrankje maakt u kennis met uw gastheer/gids en zijn Nederlandse vrouw. Zij koken het diner, dat uit drie gangen bestaat. De maaltijd wordt door lokale wijn vergezeld.

Dag 2
‘s Ochtends is er tijd om uit te slapen en rustig te ontbijten. Voor de lunch krijgt u een veiligheids-instructie. Vervolgens poetsen en zadelen we de paarden. Daarna is er een korte demonstratie in het western-rijden. Na het middageten is er een proefrit van ca. drie uur, zodat u zeker weet dat u het juiste paard voor de trektocht hebt. ’s Avonds gaan we naar de nieuwe manege en bistro van de gastheer en wordt er een vers bereide maaltijd gegeten. We overnachten in de boerderij.

Dag 3
Na het ontbijt stijgen we op en rijden door uitgestrekte bossen en weiden. De picknick is op een idyllische plek. Na de lunch rijden we langs de restanten van een Samnitische tempel. De Samnieten waren de originele bevolking van Molise. Na drie eeuwen oorlogvoering lukte het de Romeinen in 79 v.C. eindelijk dit gebied in te lijven bij het Romeine Rijk. Later houden we halt op een hoge heuvel. Vanaf hier is de Majella te zien. Na nog geen uur rijden passeren we Montedimezzo. Het kleine jachtslot van de koninklijke familie der Bourbons is tegenwoordig een museum. Het woud wordt door de UNESCO beschermd. Wereldwijd beschermt deze organisatie 256 bossen, waarvan vier in Italië. Twee daarvan zijn in Molise gesitueerd. Voor de ruiters eindigt de rit en is er tijd voor een drankje. De paarden gaan in een truck naar Pietransieri, naar Christian's manege, waar ze worden verzorgd. Wij gaan er met de auto naar toe. We slapen in een hotel een paar honderd meter verder.

Dag 4
Vandaag gaan we naar het dorp Pescocostanzo. De route gaat over steeds hoger wordende bergen. Hiervandaan hebben we een mooi uitzicht over de heuvels van Molise. We gaan tot de pas en stoppen voor een picknick bij het uitkijkpunt Pietra Cernaia. Maar nu met een geheel anders panorama. We kijken op Pescocostanzo. Het dorp ligt op ongeveer 1500 meter en direct op de steile hellingen van de berg Majella. Op de hoogvlaktes kunnen we galopperen todat we weer dalen en bij de stal uitkomen waar de paarden overnachten. Na zo'n 6 uur in het zadel gezeten te hebben is het tijd voor een drankje. Pescostanzo is een middeleeuws, betoverend stadje, het heeft een plein met een aantal bars en restaurants. Wie van architectuur en geschiedenis houdt, zal graag een stadswandeling maken. Hier wordt in een hotel overnacht. Het avondeten is in een nabijgelegen restaurant.

Dag 5
Het Nationaal Park Majella (75.000 ha) is één van de grootste in Italië. Het is een zogenoemd Pan Park, wat inhoudt dat het beschermd is door het WWF.
Er zijn 30 bergen hoger dan 2000 meter. Tijdens een dagrit van zo'n 6 uur nemen we er een kijkje. Prachtige bossen worden afgewisseld met hoogvlaktes. Naar verwachting kan er regelmatig worden gegaloppeerd. De nacht wordt in hetzelfde hotel doorgebracht, maar vanavond dineren we ter afwisseling in een ander restaurant.

Dag 6
Het wordt een inspannende dag van ongeveer 7 uur in het zadel. We verlaten het Parco Nazionale della Majella en rijden door het Parco Nazionale d'Abbruzzo . Even buiten een stadje voert een paadje omhoog. Aan het einde van dit pad doemt er een enorme vallei op. Na een eindeloos lange galop is het dan tijd voor de picknick. Daarna komen we door een bos en worden we beloond met een indrukwekkend uitzicht. Vanaf hier gaat het bergafwaarts. Er zal af en toe een stuk moeten worden gelopen! Het laatste deel van deze berg is nl. zeer steenachtig. In de vroege avond bereiken we onze overnachtingsplaats. De paarden gaan in de wei en wij gaan naar Sandra's manege. We dineren daar en slapen de komende 2 nachten in haar comfortabele hotel.

Dag 7
Onze laatste rit gaat eerst door het stadje Alfedena. We rijden dicht langs de grens van de twee regio's Abrruzo en Molise. Voor ons ligt de berg Mainarde en die komt steeds dichter bij. In de Valle Fiorita genieten we van onze picknick en nemen een pauze. We rijden terug naar Sandra's manege waar zowel de paarden als wij weer overnachten. We zadelen de paarden een laatste maal af en genieten later van echte pizza bij het afscheidsdiner.

Dag 8
Na het ontbijt volgen het afscheid en vertrek.

N.B. Afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden kan het programma worden aangepast.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
03/10/2020  - 10/10/2020
Diverse accommodaties
€  1.390
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer mogelijk te boeken op aanvraag. De toeslag dient ter plaatse betaald te worden.

Data 2020

03-10 t/m 10-10 - 10 plaatsen

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg ( max. BMI 29)
 • Leeftijd:
  Min. 16 (vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassen ruiter)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5 / max. 8 (uitzonderlijk 10)(3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in twee- of meerpersoonskamers in boerderij en hotel met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension van diner dag 1 t/m dag 8 ontbijt met (tafel-)wijn en bier bij de maaltijden
 • 5 ½ dag rijden (6 a 7 uur per dag)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagetransport met de auto
 • Verzameltransfer van het treinstation in Isernia naar de accommodatie om 19.45 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltranser op dag van vertrek om 08.30 uur naar treinstation Isernia
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering