Trektocht te paard door de Abruzzen


Dit Nationaalpark werd in 1921 opgericht. Inmiddels bestaat het uit ruim 50.000 hectare. In deze prachtige, ongerepte natuur kunt u genieten van verschillende trektochten en standplaatsweken.

Gevorderde beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.390

Dit Nationaalpark werd in 1921 opgericht. Inmiddels bestaat het uit ruim 50.000 hectare. Er leeft veel wild, waaronder wolven en zelfs beren. Het landschap is tamelijk ruig. Op een hoogte van bijna 2.100 m. is er een geweldig uitzicht over de omringende bergen. Dit wordt afgewisseld met diverse bossen en uitgestrekte weiden waar kristalheldere beekjes doorheen stromen. De natuur is hier nog zo puur dat niet alleen de paarden, maar ook de ruiters dit water kunnen drinken.

Molise ligt tussen Rome en Napels. Deze regio biedt een afwisselend landschap met schone berglucht. In het voorjaar bloeien er zeldzame bloemen. Maanden later kleuren de uitgestrekte bossen goudgeel. De bergen van de Abruzzen zijn hoger en ruiger. Hier leven wolven en zelfs beren. In deze prachtige, ongerepte natuur kunt u met de Italiaanse eigenaar en gids genieten van verschillende trektochten en standplaatsweken.  De trektochten vereisen een goede conditie en beheersing van alle gangen.

De 14 paarden (stokmaat 1.50 – 1.65 m) staan in de weilanden rondom het huis. Er zijn Quarter Horses, Paints, een Appaloosa en een enkele kruising. De paarden zijn met zachte hand afgericht en goed op hun taken voorbereid.
 
 

TREKTOCHT DOOR HET “PARCO NAZIONALE D’ABRUZZO “

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1: 
Aankomst op de Italiaanse boerderij. Na een welkomstdrankje geniet je van het diner met de gastheer en gids. 

Dag 2:
De ochtend is geheel vrij in te vullen. Ruiters krijgen voor aanvang van de lunch een veiligheidsbriefing. Na de lunch is het tijd de paarden te verzorgen en te zadelen. Na een korte demonstratie Western-rijden, stijgen we op en begint de trektocht. We rijden zo’n vier uur door schitterend bos met uniek flora en fauna. Ook rijden we door heuvelachtige weiden. Onze bestemming van vandaag is San Pietro Avellana. De paarden kunnen bijkomen in de paddock. Wij keren per auto terug naar de boerderij. 

Dag 3:
Rond de klok van half elf gaan wij naar de paarden die in de paddock staan te wachten. We rijden over een 2000 jaar oud pad, een ‘tratturo’, waar vandaag de dag het vee nog steeds zijn weg vindt. We verlaten het oude veepad als we bij de rivier zijn. Vanaf deze Sangro vervolgen wij onze weg over allerlei kleine paden. De lucht ruikt naar de keuken: rozemarijn en tijm groeit overal. Uiteindelijk klimmen we naar Roccaraso waar wij de nacht doorbrengen op 3600 meter hoogte. 

Dag 4:  
Vandaag rijden we naar de vallei van vijf Mijl waar we lang kunnen galopperen! Aan de andere kant van de vallei aangekomen, zien we de eerste bergen opdoemen. Wij rijden naar de ‘Gedeelde Berg’ waar bankjes en oude eiken ons uitnodigen te pauzeren. Over een pad met stenen beklimmen we de berg. We komen aan bij een plek waar de paarden drinken en wij genieten van het uitzicht over de vallei. De klim gaat verder tot we op een open plek komen met een mooi panorama. We stijgen af en leiden de paarden naar de berghut waar de lunch wordt geserveerd. De eigenaar heeft een aantal prijzen gewonnen met zijn ricotta-kaas. ’s Middags zetten we onze tocht voort naar het volgende dorp waar wij in een hotel overnachten. Diner in een restaurant in het historische dorpscentrum. De paarden blijven in een manege buiten het dorp.

Dag 5:
Een uitdagende tocht door gebied waar gemotoriseerd verkeer niet is toegestaan staat ons te wachten.  Met wat geluk zien we herten. De wolven en beren zullen zich verstoppen als ze het geklater van de paardenhoeven komen, dus met hen zullen we niet oog in oog komen te staan. We volgen een stroompje en rijde bergopwaarts. Na een uitgebreide klim komen we aan op een plek met een prachtig panorama. De bergtoppen die we zien zijn tot laat in de lente bedekt met sneeuw. We leiden de paarden bergafwaarts, omdat het pad te steil is om in het zadel te blijven zitten. Later stijgen we weer op en rijden door een groot bos. Picknick in een weiland. Daarna vervolgen wij onze weg door het bos tot Pescasseroli waar we dineren en overnachten.

Dag 6:
Vandaag krijg je de gelegenheid uit te slapen en te genieten van een laat ontbijt. De plaats waar wij ons bevinden is het hart van Abruzzo. Geniet van de omgeving, maak een wandeling, bekijk het natuurmuseum, het faunapark en de mooie tuin. Je kunt natuurlijk ook het lieflijke stadje bekijken en er genieten van een kopje koffie op het plein. Na de lunch zadelen we de paarden op en trekken we de natuur weer in. De route gaat behoorlijk steil naar beneden. Wanneer we in de vallei zijn beland is het tijd voor een vrolijke galop. Zo rijden we naar het kleine dorpje (vierhonderd inwoners) Opi waar de paarden overnachten. Wij dineren in een traditioneel restaurant.

Dag 7:
De paarden brengen ons naar de vallei van Fondillo waar we een spannend pad langs de rivier volgen. De route leidt ons naar het best beschermde gebied van het nationale park. Aangekomen in Camosciara stijgen we af voor de picknick. ’s Middags rijden we verder en zien we na enige kilometers een juweeltje van een meer liggen, dat bevindt zich ver beneden ons. Door een ander soort bos dan waar we eerder in hebben gereden, rijden we naar het paardrijcentrum. Werkelijk waar, deze prachtige trektocht te paard is ten einde gekomen. Deze laatste avond brengen we op het centrum met de paarden door en er wordt heerlijke pizza opgediend. Overnachting in een comfortabele kamer.

Dag 8:
Ontbijt en vertrek.  

 

N.B. Afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden kan het programma worden aangepast.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
19/06/2021  - 26/06/2021
Diverse accommodaties
€  1.390
18/09/2021  - 25/09/2021
Diverse accommodaties
€  1.390

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer mogelijk te boeken op aanvraag. De toeslag dient ter plaatse betaald te worden.

Kamertype

7n *


19/06/2021  -  26/06/2021

Diverse accommodaties

1.390

18/09/2021  -  25/09/2021

Diverse accommodaties

1.390


(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer mogelijk te boeken op aanvraag. De toeslag dient ter plaatse betaald te worden.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg ( max. BMI 29)
 • Leeftijd:
  Min. 16 ( vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassen ruiter)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5 / max. 8 ruiters ( uitzonderlijk 10) ( 3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in twee- of meerpersoonskamers in boerderij en hotel met gezamelijk sanitair
 • Op basis van volpension van diner dag 1 t/m dag 8 ontbijt met (tafel-)wijn en bier bij de maaltijden
 • 5 ½ dag rijden (6 a 7 uur per dag)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagetransport
 • Verzameltransfer van het treinstation in Isernia naar de accommodatie om 19.45

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer op dag van vertrek om 08.30 uur naar treinstation Isernia € 25 p.p
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering