Trektocht te paard door de Abruzzen

vanaf € 1.280 BOEK NU


Trektocht te paard door de Abruzzen
Trektocht te paard door de Abruzzen
Trektocht te paard door de Abruzzen
Trektocht te paard door de Abruzzen
Trektocht te paard door de Abruzzen
Trektocht te paard door de Abruzzen
Trektocht te paard door de Abruzzen
Trektocht te paard door de Abruzzen
Trektocht te paard door de Abruzzen
Trektocht te paard door de Abruzzen

Dit Nationaalpark werd in 1921 opgericht. Inmiddels bestaat het uit ruim 50.000 hectare. In deze prachtige, ongerepte natuur kunt u genieten van verschillende trektochten en standplaatsweken.

vanaf € 1.280

Dit Nationaalpark werd in 1921 opgericht. Inmiddels bestaat het uit ruim 50.000 hectare. Er leeft veel wild, waaronder wolven en zelfs beren. Het landschap is tamelijk ruig. Op een hoogte van bijna 2.100 m. is er een geweldig uitzicht over de omringende bergen. Dit wordt afgewisseld met diverse bossen en uitgestrekte weiden waar kristalheldere beekjes doorheen stromen. De natuur is hier nog zo puur dat niet alleen de paarden, maar ook de ruiters dit water kunnen drinken.

Molise ligt tussen Rome en Napels. Deze regio biedt een afwisselend landschap met schone berglucht. In het voorjaar bloeien er zeldzame bloemen. Maanden later kleuren de uitgestrekte bossen goudgeel. De bergen van de Abruzzen zijn hoger en ruiger. Hier leven wolven en zelfs beren. In deze prachtige, ongerepte natuur kunt u met de Italiaanse eigenaar en gids genieten van verschillende trektochten en standplaatsweken.  De trektochten vereisen een goede conditie en beheersing van alle gangen.

De 14 paarden (stokmaat 1.50 – 1.65 m) staan in de weilanden rondom het huis. Er zijn Quarter Horses, Paints, een Appaloosa en een enkele kruising. De paarden zijn met zachte hand afgericht en goed op hun taken voorbereid.
 
 

TREKTOCHT DOOR HET “PARCO NAZIONALE D’ABRUZZO “

Dit Nationaalpark werd in 1921 opgericht. Inmiddels bestaat het uit ruim 50.000 hectare. Er leeft veel wild, waaronder wolven en zelfs beren.

Dag 1
U wordt op zaterdagavond verwacht. Bij een welkomstdrankje maakt u kennis met uw gastheer/gids. Hij kookt het diner, dat uit drie gangen bestaat. De maaltijd wordt door lokale wijn vergezeld.

Dag 2
‘s Ochtends is er tijd om uit te slapen en rustig te ontbijten. Voor de lunch krijgt u een veiligheids-instructie. Vervolgens poetsen en zadelen we de paarden. Daarna is er een korte demonstratie in het western-rijden. Na het middageten begint de trektocht. Het is circa drie uur rijden naar het hotel, dat middenin in de weilanden ligt. De paarden worden in een paddock gestald. Voor de ruiters wordt er een voedzame maaltijd gerserveerd.

Dag 3
Om een uur of tien vertrekken we en rijden even later door het dorpje San Pietro Avellana. Daarna wordt de Tratturo Celano-Foggia gevolgd. Een Tratturo is een 2.000 jaar oude veeweg. Deze wegen zijn nog steeds in gebruik. In het zuiden groeit ’s zomers geen gras. Het vee moet daarom honderden kilometers worden verweid. De weg voert tot aan de rivier Sangro. Hier verlaten we de Tratturo en rijden verder over smalle paadjes. De zonnebadende hagedissen maken zich uit de voeten en de lucht ruikt naar de Italiaanse keuken. Overal tussen de stenen groeien rozemarijn en tijm. Aan het einde van de middag komen we in Roccaraso aan. Dit stadje ligt op 1.200 meter hoogte en is een lokaal bekend wintersportcentrum. Hier wordt gedineerd en overnacht.

Dag 4
Na het ontbijt verlaten we Roccaraso en gaat het richting Parco Nazionale d’Abruzzo. Voordat we de bergen bereiken, rijden we door de Piano delle cinque Miglia oftewel de Vallei van de vijf Mijl. Hier wordt een lange galop gemaakt! Aan het einde van de vallei doemen de eerste hoge bergen op en volgen we een grindpad, dat langs Montagna Spaccata (gespleten berg) voert en bij een picknickplaats eindigt. Hier wordt kort gepauzeerd. Een smal pad voert naar boven. Na deze steile klim is er plotseling een open stuk, dat een prachtig uitzicht over de bergen biedt. Vervolgens gaan we een stuk te voet naar beneden en komen aan bij “Agriturismo Jovana” (een berghut) waar de lunch wordt geserveerd. De eigenaar heeft diverse prijzen gewonnen met zijn ricotta, een zachte schapenkaas. Na de lunch voert een grindpad omhoog naar Scanno. We rijden door het dorpje en laten de paarden achter in manege “Il Ranch”. Nadat de paarden zijn verzorgd, haalt Enrico de ruiters met een minibus op en levert hen af in zijn goed verzorgde hotel. Er is nu tijd voor een drankje en douche. Daarna lopen we naar het historisch centrum van dit prachtige, middeleeuwse dorp en dineren in een restaurant.

Dag 5
Het wordt een zware rit! We verlaten de bewoonde wereld en rijden door de bergen van het Parco Nazionale d’Abruzzo alwaar geen auto’s kunnen komen. Hooguit zijn er wilde paarden, herten of een enkele gems te zien. De wolven en beren zijn te schuw om dichtbij te komen. Een kleine beek wijst de weg door de bergen. Na een lange klim houden we op 2.100 meter halt om te genieten van het panorama. Op de bergtoppen ligt hier tot in de late lente sneeuw. Hierna leiden we de paarden te voet omlaag, omdat het te steil is om in het zadel te blijven. Eenmaal beneden voert de route door een uitgestrekt bos. In een bergweide wordt er gepicknickt en bij mooi weer een tukje gedaan. Daarna rijden we verder door het bos totdat we in Pescasseroli aankomen. Hier worden de paarden achtergelaten in een weiland. De ruiters gaan naar het dorpsplein voor een drankje. Er wordt gedineerd en overnacht in een fraai pension.

Dag 6
Vandaag worden de meeste kilometers gemaakt en zit u lang in het zadel. Na het ontbijt keren we terug naar de wilde natuur. De route voert omhoog en als de zon schijnt, wordt het flink zweten! Eenmaal aangekomen in een vallei wordt er een galop gemaakt. Tegen het middaguur rijden we omlaag naar Val Fondillo. Er volgen circa vier kilometer te voet over een asfaltweg totdat we het gebied Camosciara bereiken. Dit is één van de meest beschermde zones van het Parco Nazionale d’Abruzzo. Hier nemen we de tijd voor de picknick. Na enkele kilometers volgt aan de linkerhand het (stuw)meer van Barrea. En voort gaat het, door een bos totdat we eindelijk de kleine manege van Sandra bereiken. Het diner is in Alfedena met overnachting in het comfortabele hotel Katja.

Dag 7
De laatste etappe voert door Alfedena. De bergen van het Parco Nazionale d’Abruzzo liggen inmiddels achter ons. Buiten het dorpje is er een laagvlakte waar een lange galop door de velden kan worden gemaakt. Even later bereiken we Ponte della Zittola, dat op de grens van de Abruzzen en Molise ligt. Aansluitend wordt een stukje van de Tratturo Castel di Sangro-Lucera gevolgd. Na het gehucht Montalto zoeken we een mooi plekje op voor de picknick. Na de lunch is het zeker nog drie uur rijden. Die avond zadelen we de paarden een laatste maal af en genieten later van het afscheidsdiner.

Dag 8
Na het ontbijt volgen het afscheid en vertrek.

N.B. Afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden kan het programma worden aangepast.

Vertrekdata (za) Kamertype 7n *  
22/06/2019  - 29/06/2019
Diverse accommodaties
€  1.280
14/09/2019  - 21/09/2019
Diverse accommodaties
€  1.280

(*) Alle prijzen per persoon

Data met al boekingen:

22-06 t/m 29-06 - 6 ruiters, gegarandeerd vertrek
14-09 t/m 21-09 - vol

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg ( max. BMI 29)
 • Leeftijd:
  Min. 16 ( vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassen ruiter)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 6 / max. 8 ( uitzonderlijk 10) ( 3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in twee- of meerpersoonskamers in boerderij en hotel met gezamelijk sanitair
 • Op basis van volpension van diner dag 1 t/m dag 8 ontbijt met (tafel-)wijn en bier bij de maaltijden
 • 5 ½ dag rijden (7 - 9 uur per dag)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagetransport
 • Verzameltransfer van en naar het treinstation in Isernia. Op de dag van aankomst om 19.45 uur en op de dag van vertrek om 08.40 (indien u reist met Flixbus zijn de transfers flexibel)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering