Zeesterrenrit: Platteland en strand op Sardinie

vanaf € 1.060 BOEK NU


Zeesterrenrit: Platteland en strand op Sardinie
Zeesterrenrit: Platteland en strand op Sardinie
Zeesterrenrit: Platteland en strand op Sardinie
Zeesterrenrit: Platteland en strand op Sardinie
Zeesterrenrit: Platteland en strand op Sardinie
Zeesterrenrit: Platteland en strand op Sardinie
Zeesterrenrit: Platteland en strand op Sardinie
Zeesterrenrit: Platteland en strand op Sardinie
Zeesterrenrit: Platteland en strand op Sardinie
Zeesterrenrit: Platteland en strand op Sardinie

De zeesterrenrit is het ideale programma voor wie rijden op het Sardijnse platteland wil combineren met galopperen over prachtige stranden. Er wordt 3 dagen gereden in de mooie, landelijke omgeving van het hotel.

vanaf € 1.060

De zeesterrenrit is het ideale programma voor wie rijden op het Sardijnse platteland wil combineren met galopperen over prachtige stranden. Er wordt 3 dagen gereden in de mooie, landelijke omgeving van het hotel. 3 dagen vinden de ritten plaats op en bij het strand. Elke dag breng je zo’n 3 à 4 uur door in het zadel. Lunchen gebeurt in het hotel of bij mooi weer tijdens een picknick met de paarden.
Deze ruitervakantie wordt georganiseerd door een plaatselijke familie die al meer dan honderd jaar paarden fokt, waarvan er sommige tot op internationaal niveau in competitie uitkomen. De paarden zijn voornamelijk Anglo-Arabieren. Ze leven buiten, op grote weilanden.  Geregeld werken en corrigeren de trainers de paarden, zodat elke gast kan genieten van een paard dat aangenaam te rijden is. 
Het hotel zelf ligt in een rustige, bosrijke omgeving op het platteland. De gebouwen zijn omgeven door een groene, schaduwrijke tuin, en er is een zwembad waar de spieren heerlijk kunnen ontspannen na zo’n paardrijtochtje. Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Touring Club Italia roemt in hun gids voor 2012 dit hotel voor zijn ‘buona cucina’: de bijzonder lekkere keuken.
Er is ook een kleine stal, met clubhuis, vlak bij het strand. Deze locatie vormt de uitvalsbasis voor de strandritten. Ruiters die dat wensen kunnen dus meteen na hun rit de verkoeling van de zee opzoeken, en de rest van de dag doorbrengen aan het strand. 
Een eigen (huur)auto is bij dit programma noodzakelijk om de transfer tussen het hotel en het strand vlot te laten verlopen.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1
Aankomstdag, inchecken tussen 15.00 en 20.00 uur. Aankomst na 20.00 gelieve op aanvraag.

Dag 2
Kennismaking met de paarden. We proberen de ideale combinatie ruiter-paard samen te stellen, op basis van voorkeuren en ervaring. We beginnen met een kwartiertje rijden in de piste en vertrekken dan om het landschap rond Mandra Adera te verkennen. We rijden over oude herderspaden, langs de stenen muurtjes die typisch zijn voor Sardinië. De velden zijn hier wijds, de bossen dicht en groen.

Dag 3
Vandaag rijden we de andere kant uit en we ontdekken een 4000 jaar oude grafplaats. Daarna rijden we door een groot eikenbos, met majestueuze oude bomen. We kunnen hier fantastisch galopperen. Op de terugweg rijden we voorbij boerderijen, waar we de landbouwers hun gronden zien bewerken.

Dag 4
Op het programma staan veel lange, golvende paden waar we goed kunnen draven en galopperen. Sardinië is een vulkantisch eiland, dus komen we ook stukken met koude lava en stenen tegen. Die vormen voor de paarden geen enkel probleem.

Dag 5
Naar de rotsachtige kust van Capo Mannu. Het uitzicht vanop de paardenrug is ronduit adembenemend, met kliffen van ruim 200 meter hoog, waaronder schuimde golven breken op de rotsen. We rijden voorbij een zoutmeer, waar de bekende roze flamingo’s te zien zijn.

Dag 6
Rit door het grote naaldbos van Is Arenas, over zanderige grond. Aankomst op het strand van Is Arenas: bijna tien kilometer zacht zand, dat uitnodigt voor een zalige galop langs het verfrissende water!

Dag 7
Rit door het beschermde gebied rond Sinis. We trekken door naaldbossen, galopperen over landweggetjes tussen velden vol bloemen en genieten van een fantastisch uitzicht langs de kliffen. De rit gaat verder naar het strand van Maimoni, dat letterlijk schittert door de combinatie van wit kwartszand en het intens blauwe zeewater.

Dag 8
Vertrek na het ontbijt

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
29/03/2019  - 03/11/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer Premium
1 pers kamer (Single)
€  1.060
€  1.060
€  1.260
€  1.220

(*) Alle prijzen per persoon

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg (meer op aanvraag)
 • Leeftijd:
  Op aanvraag. Bij minderjarig met voldoende ervaring en onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2, max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Standaard kamer:
Kamergrootte 25-30 m² (ideaal voor twee personen) ruime slaapkamer in de landelijke stijl van de Sardijnse traditie.
De kamers hebben uitzicht op de wijngaarden en het omliggende platteland en bevinden zich op de begane grond of de eerste verdieping.

Beschikt over:
Kluis op de kamer, airconditioning, verwarming, eigen ingang, haardroger, eigen badkamer, douche, minibar.


Junior Suite: (=premium)
Kamergrootte: 40 m², ruime slaapkamer in de landelijke stijl van de Sardijnse traditie. Uitzicht op de tuin, Gehele unit op de begane grond

Beschikt over:
Minibar, Kluisje, Airconditioning, Haardroger, Badkamer, Verwarming, Bad of douche, Tegels / Marmeren vloer, Kledingkast.

Toeslag eenpersoonskamer: € 160,- in standaard kamer,  € 200,- in junior suite

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Halfpension vanaf dag aankomst t/m laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen rijden, waarvan 5 dagen 3,5 tot 4,5 uur per dag, eerste rijdag kortere kennismakingsrit van 3 uur
 • Engelstalige begeleiding en instructie

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Alghero of Olbia
 • Huurauto ivm transfer van en naar de stallen
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Overige maaltijden