Zomertocht in Umbrië te paard

vanaf € 1.388 BOEK NU


Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
zwembad.jpg
Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
zwembad.jpg

Niet ver van Spoleto, prachtig gelegen, boven op een heuvel, omgeven door bossen en uitkijkend over bergen en valleien ligt al meer dan 20 jaar een paardrijcentrum.

vanaf € 1.388

Niet ver van Spoleto, prachtig  gelegen, boven op een heuvel,  omgeven door bossen en uitkijkend over bergen en valleien ligt al meer dan 20 jaar een  paardrijcentrum. Het is een echte familie-onderneming van twee broers met hun vrouwen en kinderen, allen geoefende ruiters. Rijden door het vriendelijke landschap van heuvels, rivieren en weiden is het perfecte medicijn tegen de stress van alledag. Hier preekte ooit Franciscus van Assisi voor de vogels. Onderweg passeert u eeuwenoude kerkjes en middeleeuwse dorpjes waarvan vele niet meer bewoond worden. 

Het centrum beschikt over meer dan 40 paarden, alle goed getraind en betrouwbaar, hoofdzakelijk Anglo-Arabieren, Maremma en Criollo (1.50- 1.70 m. schofthoogte). Er zijn Engelse zadels en enkele Appaloosa Trekkerzadels aanwezig. Beginneling of geoefend ruiter, voor iedereen is er een geschikt paard. Voor kinderen van 4-14 jaar zijn er kleinere ponies. Onder leiding van het vrouwelijk deel van de familie krijgen zij les en doen mee aan allerlei spelletjes te paard.  Niet-rijders kunnen zich prima vermaken met wandelen, fietsen of rafting in de omgeving van het centrum. Plaatsen als Assisi, Perugia, Orvieto, Spoleto en Todi zijn een bezoek meer dan waard.

Op het centrum zijn in het hoofdgebouw vier goed uitgeruste appartementen aanwezig voor 2-3 personen en op 200 meter 2 houten chalets, ieder voor 4 personen. Hier bent u te gast bij een Italiaanse familie die sinds enige jaren ook buitenlandse gasten ontvangt. De eerste 2 generaties spreken dan ook niet of nauwelijks Engels, de 3e generatie redelijk tot goed. Door de vriendelijke en informele sfeer voelt u zich hier al snel thuis. Bij de buitenritten gaat er naast de Italiaanstalige gids altijd een goed Engels sprekende begeleider mee.

Het centrum beschikt over een bar en een restaurant met open haard. Veel aandacht wordt besteed aan de uitstekende Italiaanse keuken waarbij veel gebruik gemaakt wordt van huisgemaakte ingrediënten. Tijdens de dagtochten gaat de picknicklunch in de zadeltassen of als de volgwagen de picknickplek kan bereiken, komen de tafels en stoelen tevoorschijn  en wordt er uitgebreid gelunched.
 
Er wordt veel aandacht besteed aan een goede match tussen mens en paard zodat eenieder zich op zijn gemak voelt.

Er is genoeg te beleven voor de niet-ruiters zoals wandeltochten, het bezoeken van wijngaarden danwel het bezichtigen van de nabijgelegen stad(-jes) zoals Spoleto en Assisi. Rome kan gemakkelijk per trein worden bezocht.
 
Tegen een kleine toeslag is in de zomermaanden zwemmen mogelijk in een zwembad 5 minuten per auto van de manege vandaan. Voor vervoer wordt gezorgd.

Inclusief

  • 8 dagen/7 nachten op twee- of driepersoonsappartement met douche en toilet
  • Volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt inclusief tafelwijn
  • 6 dagen paardrijden, 3-7 uur per dag
  • Engelstalige begeleiding
  • Verzameltransfer vanaf het lokale treinstation

Exclusief

  • Heen- en terugreis, (vlucht naar Rome, vandaar door met de trein a 2,5 tot 3,5uur)
  • 1/2 dag raften € 70 in plaats van halve dagtocht (2 uur in de raft, 4 uur durende excursie)
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering