Zomertocht in Umbrië te paard

vanaf € 1.388 BOEK NU


Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
zwembad.jpg
Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
Zomertocht in Umbrië te paard
zwembad.jpg

Niet ver van Spoleto, prachtig gelegen, boven op een heuvel, omgeven door bossen en uitkijkend over bergen en valleien ligt al meer dan 20 jaar een paardrijcentrum.

vanaf € 1.388

Niet ver van Spoleto, prachtig  gelegen, boven op een heuvel,  omgeven door bossen en uitkijkend over bergen en valleien ligt al meer dan 20 jaar een  paardrijcentrum. Het is een echte familie-onderneming van twee broers met hun vrouwen en kinderen, allen geoefende ruiters. Rijden door het vriendelijke landschap van heuvels, rivieren en weiden is het perfecte medicijn tegen de stress van alledag. Hier preekte ooit Franciscus van Assisi voor de vogels. Onderweg passeert u eeuwenoude kerkjes en middeleeuwse dorpjes waarvan vele niet meer bewoond worden. 

Het centrum beschikt over meer dan 40 paarden, alle goed getraind en betrouwbaar, hoofdzakelijk Anglo-Arabieren, Maremma en Criollo (1.50- 1.70 m. schofthoogte). Er zijn Engelse zadels en enkele Appaloosa Trekkerzadels aanwezig. Beginneling of geoefend ruiter, voor iedereen is er een geschikt paard. Voor kinderen van 4-14 jaar zijn er kleinere ponies. Onder leiding van het vrouwelijk deel van de familie krijgen zij les en doen mee aan allerlei spelletjes te paard.  Niet-rijders kunnen zich prima vermaken met wandelen, fietsen of rafting in de omgeving van het centrum. Plaatsen als Assisi, Perugia, Orvieto, Spoleto en Todi zijn een bezoek meer dan waard.

Op het centrum zijn in het hoofdgebouw vier goed uitgeruste appartementen aanwezig voor 2-3 personen en op 200 meter 2 houten chalets, ieder voor 4 personen. Hier bent u te gast bij een Italiaanse familie die sinds enige jaren ook buitenlandse gasten ontvangt. De eerste 2 generaties spreken dan ook niet of nauwelijks Engels, de 3e generatie redelijk tot goed. Door de vriendelijke en informele sfeer voelt u zich hier al snel thuis. Bij de buitenritten gaat er naast de Italiaanstalige gids altijd een goed Engels sprekende begeleider mee.

Het centrum beschikt over een bar en een restaurant met open haard. Veel aandacht wordt besteed aan de uitstekende Italiaanse keuken waarbij veel gebruik gemaakt wordt van huisgemaakte ingrediënten. Tijdens de dagtochten gaat de picknicklunch in de zadeltassen of als de volgwagen de picknickplek kan bereiken, komen de tafels en stoelen tevoorschijn  en wordt er uitgebreid gelunched.
 
Er wordt veel aandacht besteed aan een goede match tussen mens en paard zodat eenieder zich op zijn gemak voelt.

Er is genoeg te beleven voor de niet-ruiters zoals wandeltochten, het bezoeken van wijngaarden danwel het bezichtigen van de nabijgelegen stad(-jes) zoals Spoleto en Assisi. Rome kan gemakkelijk per trein worden bezocht.
 
Tegen een kleine toeslag is in de zomermaanden zwemmen mogelijk in een zwembad 5 minuten per auto van de manege vandaan. Voor vervoer wordt gezorgd.

Voorbeeldprogramma:

Deze speciale zomerreis, beschikbaar in Juni, Juli en Augustus, is inclusief een spectaculaire twee-daagse tocht met kampeerovernachting en een 3 gangen menu geserveerd op het dak van de wereld! Geschikt voor alle niveaus maar enige basiskennis is vereist.

Dag 1
Je arriveert in het treinstation van Spoleto van waaruit je in 20 minuten naar de stallen wordt gebracht, waar je je kunt installeren en kennis kunt maken met de paarden. Diner en overnachting.

Dag 2
De eerste vakantiedag doen we het rustig aan om aan de paarden te wennen. We rijden over schaduwachtige bospaden en door kastanjebossen ondertussen rustig genietend van de omgeving. We zien oude, knoestige bomen die al eeuwenlang de streekbewoners van heerlijke kastanjes voorzien. Ook zullen we in het bos veel wilde planten zien waaronder cyclamen. Onze bestemming van vandaag is de top van de Mount Acetella. Er is voldoende gelegenheid om te draven en te galopperen maar vergeet vooral niet om af en toe te stoppen en te genieten van de omgeving. De hoge bergtoppen, de in de verte gelegen manege en het Middeleeuws dorp Montebibico, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Een prima plek om foto´s te nemen. Vervolgens klimmen we naar de top van de Mount Acetella met prachtige vergezichten en rijden van hieruit weer terug naar de stallen om te lunchen. 

Dag 3
Vandaag begint het echte rijden, we starten voor het eerste gedeelte van een twee-daagse trektocht die ons naar Romeinse ruïnes brengt, een 13 eeuws klooster, gesticht door de heilige Franciscus een 3-gangen menu geserveerd op het dak van de wereld. Het is een lange rit maar er is voldoende gelegenheid om te stoppen en te genieten van de omgeving. We rijden door kastanjebossen, passeren Montebibico om vervolgens door de heuvels van Mount Acetella te rijden. Vanaf hier kunnen we onze eindbestemming zien, de Martani bergen, beroemd om hun fossielen. Over slingerende bospaden van Giuncano, klimmen we naar de eikenbossen van Torre Maggiore, fantastisch gelegen met 360 graden vergezichten. Hier laten we de paarden drinken en stoppen we voor de picknick op een open plek in het bos. Na een pauze van ongeveer 2 uur, is het tijd om te zadelen en begint een 1,5 uur durende tocht naar de bergen van Carsulae. Deze oude Romeinse nederzetting ligt hoog tegen de bergen aan geplakt, in de middle of nowhere. Er is voldoende tijd om het amphitheater te bezichtigen en te wandelen over de oude weg Flaminia, waar de karrensporen van de strijdwagens nog zichtbaar zijn op de oude keien. We kunnen eventueel stoppen voor een drankje aan de bar. Vervolgens rijden we terug naar de Torre Maggiore waar we de paarden verzorgen en kunnen genieten van een drie-gangen diner geserveerd aan eenpicknicktafel en drinken we koffie rondom het haardvuur. De tenten worden opgezet voor degenen die willen kamperen. Maar als je liever een warme douche hebt en wilt slapen in een echt bed, wordt je door de jeep teruggebracht naar de manege (35 min.) en de volgende ochtend weer teruggebracht voor het ontbijt.

Dag 4
Na het ontbijt en mits er voldoende tijd is, rijden we over een pad naar het mooie Fransicaner klooster L´Eremita degli Arnolfi (Arnolfi Hermitage), gesticht door St. Franciscus en gerestaureerd in zijn oude glorie. Van hieruit vertrekken we naar het dorp Macerino, midden in de bossen. Een warme lunch met wijn wordt geserveerd op het grondgebeid van een romaanse kerk, Madonna di Panico. Hier rusten we uit waarna we weer opzadelen en ons klaar maken voor vertrek naar het pittoreske dorp Castagnacupa, waar de oude stenen huizen recentelijk zijn gerestaureerd. Van hieruit rijden we over wijde paden naar het dorp Catinelli, gebouwd op een stijle helling. De manege is in zicht en na een uurtje rijden passeren we Montebibico en rijden we terug via de kastanje bossen . Er is genoeg tijd voor een warme douche voordat het diner wordt geserveerd in het clubhouse door de uitstekende koks van la Somma.

Dag 5
Vandaag doen we het rustig aan met een halve dagtocht naar de bergen die je vanuit de chalets ziet liggen. Afhankelijk van de conditie van het terrein en de vaardigheden van de groep, zal er genoeg gelegenheid zijn om te galopperen voor degenen die dat willen. We passeren de kastanjebossen van Montbibico en volgen de slingerende ruiterpaden langs boerderijen aan de voet van de Mount Acetella. Op de top van de berg hebben we een fantastisch uitzicht over Spoleto met zijn 13 eeuws viaduct en het beroemde kasteel dat de stad domineert. Op een heldere dag kunnen we zelfs de vallei bij Assisi zien liggen. Er is voldoende tijd om foto´s te maken voordat we weer afdalen en terugkeren naar de stallen voor lunch.

Dag 6
Vanochtend vertrekken we voor een volle dag langs slingerende bospaden naar een gehucht, Torrecolla genaamd. De wijde paden nodigen uit voor een fikse draf of galop. We rijden eerst door het dorp Casigliano voordat we in het pittoreske dorp Strettura aankomen. Via diverse wegen en paden rijden we naar onze lunchbestemming, het grondgebied van een oud huis van waaruit we een prachtig uitzicht hebben over de bergen en valleien. De lange tafel wordt gedekt voor een heerlijke lunch voor de hongerige ruiters. In de lente is dit ´de plek´ voor het plukken van wilde asperges die groeien op de heuvels. Op de terugweg passeren we de kerk van San Pietro Martire, een kleine kapel in de middle of nowhere, die nog steeds wordt gebruikt door de bewoners van de omringende dorpjes. Via de bossen en het dorp Acqualacastagna keren we terug naar de stallen.

Dag 7
Vandaag een halve dagtocht over een schitterend 600 hectare privé- landgoed, genaamd La Tenuta dello Schioppo maar ook wel het vlinderpark genoemd. Prima gelegenheid voor een lange galop of draf over de brede lanen, ondertussen genietend van de fantastische vergezichten over de bergen, valeien en dorpen. We stoppen op een open plek in het bos voor een aperitief bij een kastanjehouten, door jagers vervaardigde, tafel. In mei en juni is de bosgrond bedekt met een tapijt van wilde aardbeitjes. Naar huis voor de lunch en ´s middags gelegenheid voor een bezoek aan Spoleto. (Vervoer kan geregeld worden.).
´s Avonds verzamelen we voor een afscheidsdrankje en het diner in het clubhuis.

Dag 8
Vertrek na het ontbijt.

In de warme zomermaanden en in perioden van volle maan en als alle deelnemers van de betreffende week akkoord gaan, kan een dagtocht vervangen worden door een gedenkwaardige Nachtrit! . Tegen de avond beklimmen we een berg de Monte Acetella. Eenmaal op de top worden we verwelkomd met een barbecue bij het kampvuur en kan er gekeken worden naar vallende sterren. Bij het licht van de maan rijden we weer terug.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
03/08/2019  - 10/08/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 a 3 pers. kamer
€  1.388
€  1.388

(*) Alle prijzen per persoon

Andere data mogelijk bij min. 4 personen.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max.100 kg.
 • Leeftijd:
  Min.12 jaar (voor buitenriten), onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2, max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Niet-ruiters arrangement voor € 750

 

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten op twee- of driepersoonsappartement met douche en toilet
 • Volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt inclusief tafelwijn
 • 6 dagen paardrijden, 3-7 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer vanaf het lokale treinstation

Exclusief

 • Heen- en terugreis, (vlucht naar Rome, vandaar door met de trein a 2,5 tot 3,5uur)
 • 1/2 dag raften € 70 in plaats van halve dagtocht (2 uur in de raft, 4 uur durende excursie)
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering