Jordanië Wadi Rum en Petra

vanaf € 1.589 BOEK NU


Jordanië trektocht te paard Wadi Rum
Jordanië trektocht te paard Wadi Rum
Jordanië trektocht te paard Wadi Rum
Jordanië trektocht te paard Wadi Rum
Jordanië trektocht te paard Wadi Rum
Jordanië trektocht te paard Wadi Rum
Jordanië trektocht te paard Wadi Rum
Jordanië trektocht te paard Wadi Rum
Jordanië trektocht te paard Wadi Rum
Jordanië trektocht te paard Wadi Rum

De paardrijtrektochten door de woestijn van Wadi Rum in Jordanië, gelegen in het hart van het Midden-Oosten ten zuiden van Syrië, is geschikt voor de ervaren en fitte ruiter. Een mooi avontuur te paard!

vanaf € 1.589

De paardrijtrektochten door de woestijn van Wadi Rum worden georganiseerd door een Jordaans Franse organisatie en begeleid door lokale bedouïnengidsen van de Zalabiah stam die de woestijn op hun duimpje kennen.
Hun Arabische paarden worden bereden met Engelse zadels. De tochten zijn geschikt voor gevorderde ruiters met buitenrijervaring en een goede conditie. Er wordt, afhankelijk van het weer, het terrein en het niveau van de groep, ongeveer 5  uur per dag gereden. In de zandduinen wordt veel gestapt, in de vlaktes bij Disseh kan lang gegaloppeerd worden. Bagage wordt vervoerd in de terreinwagens. ‘s Middags wordt gestopt voor een uitbreide picknicklunch en siësta. In de woestijn eten we op de traditionele bedouïnenmanier op matten in plaats van stoelen. Een bedouïnenkok verzorgt onze maaltijden. Het ontbijt is een mix tussen een continentaal ontbijt en een Arabisch ontbijt; Arabisch brood, omeletten, jam, kaas, bedouïnenkoffie en thee.  Bij warm weer bestaat de lunch uit verschillende salades en fruits, bij kouder weer uit salades en een warm gerecht. De avondmaaltijd bestaat uit traditionele gerechten met rijst, groenten, kip of lam en fruit. Een gevarieerde vegetarische keuken op verzoek.  Drankjes als water, vruchtensappen, fris zijn inbegrepen tijdens de paardrijdagen.
 
De hotelovernachtingen in Amman, Petra en Aqaba zijn altijd in kamers met eigen douche en toilet in minimaal 3* hotels. In de woestijn overnachten we in tweepersoonstenten met comfortabele matrassen. In de warmere maanden (van maart t/m  november) en bij goed weer in de winter zetten we de koepeltentjes elke nacht op een andere plek op en slapen naar believen buiten bij het kampvuur onder de sterren of in een tent. Tijdens de koelere maanden ( november tot en met  maart) bij koud weer overnachten we in een basiskamp met ruime tweepersoonstenten met bedden en een grote  bedouïnentent . Bij de tentenkampen is een douchetent aanwezig, water voor te douchen is op rantsoen.
 
Jordanië, gelegen in het hart van het Midden-Oosten, ten zuiden van Syrië,  ten oosten van Israël en ten noordwesten van Saudi-Arabië is door deze strategische ligging altijd een belangrijk gebied geweest.  Het lag op de oude zijderoute naar India en China. In de 5000 jaar van zijn geschiedenis is er voortdurend strijd om de macht geleverd. Egyptenaren, Israëlieten, Grieken, Romeinen en Arabieren hebben het er kortere of langere tijd voor het zeggen gehad. Nu is het koninkrijk Jordanië een van de meest stabiele en veilige landen in het Midden-Oosten.
 
In de hoofdstad Amman vindt u in het moderne centrum zowel een oud Romeins theater als gezellige winkelstraten. In het zuiden, aan de Rode zee op het vierlandenpunt met Israël, Egypte en Saudi-Arabië ligt de havenstad Aqaba waar u kunt zwemmen, snorkelen of duiken tussen de koraalriffen. Tussen deze twee steden  ligt een van de mooiste woestijnlandschappen ter wereld, dat van Wadi Rum. Beroemd geworden door Lawrence of Arabia. In dit uitgestrekte gebied met zijn eeuwig in beweging zijnde zandduinen rijzen steile rotsformaties op waarvan de kleurschakeringen wisselen met het verstrijken van de dag. Zo’n 80.000 semi-nomadische bedoeïenen leven hier in tenten met hun schapen en geiten zoals ze al duizenden jaren doen. Een trektocht te paard door deze woestijn is een bijzondere ervaring. 
Een onovertroffen hoogtepunt is een bezoek aan Petra, een duizenden jaren oude ruïnestad die pas in 1812 werd herontdekt. Petra was de hoofdstad van de Nabateeërs, een volk dat in pre-Romeinse tijden het Jordaanse land overheerste. Door de ligging in een afgesloten dal, slechts bereikbaar door een nauwe rotskloof, is deze stad zo goed bewaard gebleven. De tempels, graftomben en andere  bouwwerken werden in de rotsen van rode zandsteen uitgehakt. Vooral bij zonsopgang biedt het kleurenpalet op de roze, rode en geel gekleurde rotsen een fascinerende aanblik.
 
Er heerst een woestijnklimaat. December en januari kan het ‘s nachts goed afkoelen, overdag zonnig en warm. Van mei tot en met september kan het erg warm zijn, met koelere nachten.

Inclusief

 • 10 dagen / 9 nachten of 9 dagen / 8 nachten
 • Waarvan: 5 of 6 nachten in tweepersoonstent, 3 nachten in 2* of 3* hotel in tweepersoonskamer
 • Volpension vanaf de eerste dag het diner (aankomst wel voor 21.00 uur) t/m de laatste dag het ontbijt, (lunches tijdens excursiedagen niet inbegrepen)
 • Koffie, thee en mineraalwater in het tentenkamp
 • 6 paardrijdagen, 5-6 uur per dag (Kerst en Nieuwjaar 5 rijdagen)
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven Amman
 • dag 1 tussen 16.00 uur en 01.00 uur (nacht van dag 1 op dag 2)/ op vertrekdag tot 14.00 uur
 • Binnenlandse transfers (per taxi of minibus)
 • 1 dag bezoek aan Petra (‘s ochtends onder begeleiding van een gids)
 • 1 dag aan de Dode Zee, entree Mount Nebo
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer
 • Entree excursies (indien voorzien in het programma)

Exclusief

 • Heen en terugreis naar Amman Airport (AMM)
 • Visa bij aankomst te verkrijgen 40 JOD - ter plaatse betalen.
 • Alcoholische drankjes tijdens de rijdagen in het kamp
 • Diner dag 1 indien aankomst later is dan 21.00 uur
 • Lunches op excursiedagen, ter plaatse betalen
 • Alle drankjes in de hotel
 • Eventuele afwijkende transfers bij eerdere aankomst of later vertrek 40 JD per auto met max. 3 personen enkele reis
 • Fooien
 • Zelf slaapzak meenemen