Ontdek de Masai Mara te paard


Ervaren gidsen, sterke fitte paarden, een enorme terreinkennis en de mogelijkheid om heel veel wild te spotten, maken van deze ruiterreis een top-paardensafari in adembenemend Kenia.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

Met dertig jaar ervaring kan je nergens beter terecht voor een safari in Masai Mara, Kenia, dan bij ons. Ervaren gidsen, sterke fitte paarden, een enorme terreinkennis en de mogelijkheid om heel veel wild te spotten, maken van deze ruiterreis een top-paardensafari in adembenemend Kenia.

Luxe Safari te paard in Masai Mara Kenia

Met dertig jaar ervaring kan je nergens beter terecht voor een safari in Masai Mara, Kenia, dan bij ons. Ervaren gidsen, sterke fitte paarden, een enorme terreinkennis en de mogelijkheid om heel veel wild te spotten, maken van deze ruiterreis een top-paardensafari in adembenemend Kenia. De gidsen zijn kundig en het team is gepassioneerd door de natuur en het wild van de regio.

Tijdens deze tocht combineer je korte met langere ritten, en je trekt er ook te voet of met de 4x4 op uit. Zo haal je het meeste uit je paardrijsafari. Onderweg zie je onder andere zebra’s, giraffen, wildbeest, buffels, olifanten, ...

De paarden zijn volbloeden en volbloedkruisingen, waarvan ook enkele uit eigen fokkerij. Al deze dieren zijn sterk en fit. Veel van de paarden worden ook gebruikt voor polo. De paarden worden geselecteerd, rekening houdend met de wensen van de gasten. Er wordt voornamelijk gereden met Engelse zadels en op een gewoon trensbit. 

Voorbeeld dagprogramma ( 8 nachten Masai Mara en 2 nachten landhuis)

Dag 1
Verzameltransfer vanuit je hotel in Nairobi of van op de luchthaven, naar Deloraine House, voor de eerste twee nachten. Hier kan je bekomen van je lange vlucht en je kan al een beetje rijden voor je je safari begint. In Deloraine is er een cross country parcours en een poloplein.

Dag 2
Optioneel: vroege ochtendrit vóór het ontbijt. Ook dagtrips naar het Nakuru-meer of Bogoria zijn een optie. Deze plekken zijn bekend omwille van de vele flamingo’s. Picknicklunch tijdens de trip. Overnachting in Deloraine.

 

Dag 3
Vertrek van Deloraine via de weg. Mooie route over Mau Escarpment en in de Masai Mara. We bereiken ons kamp bij een bosje acacia-bomen, langs een klein stroompje in het zuiden van de Loita-vlakte en Olare Lamun. Avondrit te paard. Overnachting in Olare Lamun.

Dag 4
Vandaag hebben we een volledige dag om dit afgelegen gebied, en de vele dieren, te ontdekken. Vanuit het kamp kan je rijden met het paard of de auto, of wandelen. Overnachting in Olare Lamun.

Dag 5
We breken ons kamp op en beginnen aan de langste rit van de trip: bijna 50 kilometer. We rijden over golvende vlakten. We zien meer en meer dieren wanneer we dichter bij het ecosysteem van Mara komen. Meestal zien we kuddes zebra’s, topi, giraffen, wildebeest, gazelle en er is veel kans om ook olifanten of buffels te zien. We bereiken ons kamp aan de rand van het Masai reservaat in de late namiddag. In ons kamp horen we ’s nachts leeuwen en hyena’s. Overal zien we sporen van het vele wild dat hier leeft. Overnachting in Olare Orok.

Dag 6 en 7
Tijdens deze twee dagen maken we ochtend en avondritten met ons kamp als uitvalsbasis. Er is de mogelijkheid om met de auto in het park te rijden, om mooie foto’s te kunnen nemen. Vanuit de Landrovers kunnen we dichter bij leeuwen, olifanten en buffels komen dan van op de paarden. Overnachting in Olare Orok.

Dag 8
We trekken verder in westelijke richting, over de Mara-vlakte. We bereiken de Mara-rivier op de grens van het park. Tenzij deze heel hoog staat, kunnen we de rivier oversteken via één van de bekende oversteekplaatsen voor wildebeest. Daarna rijden we in zuidwestelijke richting over de Mara Triangle, waar we picknicken. Daarna rijden we verder naar Soit Olololol. We bereiken ons kamp in een bosje, van waaruit we zicht hebben op het wonderlijke Mara-ecosysteem. Overnachting in Soit Olololol.

Dag 9
We rijden verder in zuidwestelijke richting. We rijden op de top van de helling en hebben mooi uitzichten. Hier is het makkelijk lopen voor de paarden. We dalen de helling te voet af via een rotsachtig veepad en picknicken onder enkele acacia’s bij de voet van de helling. Na de middag rijden we terug door de Mara Triangle aan de voet van de helling, daarna rijden we opnieuw omhoog via een pad dat het wild gebruikt. Deze namiddag zien we kuddes buffels. Overnachting in Soit Olololol

Dag 10
We dalen de helling weer af en steken de rivier over. Daarna gaat onze tocht verder in noordwestelijke richting. Onze laatste kampplaats bevindt zich op de oevers van de Mara- rivier. Vlakbij zijn er poelen waar nijlpaarden in leven, hun geluiden begeleiden onze avond en nacht.

Dag 11
Deze ochtend maken we een laatste rit. Na de middag: verzameltransfer naar Nairobi. 

Er zijn nog geen data & prijzen beschikbaar voor deze reis.

(*) Alle prijzen per persoon


(*) Alle prijzen per persoon

Praktische info

 • Aantal deelnemers:
  Min. 4, max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • Binnenlandse vluchten
 • Verzameltransfers vanaf hotel of luchthaven Nairobi op de eerste en laatste dag
 • Het gekozen aantal nachten en dagen volgens het arrangement op basis van volpension, alle drankjes (exclusief champagne)
 • 4 tot 7 uur paardrijden per dag (aankomst- en vertrekdag niet)
 • Eventueel dagkamer hotel bij de 7 nachten safari bij vertrek in Nairobi

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Nairobi)
 • Champagne
 • Reisverzekering
 • Fooien