3 dagen paardrijden door het mooie istrië

vanaf € 650 BOEK NU


 3 dagen paardrijden door het mooie istrië
 3 dagen paardrijden door het mooie istrië
 3 dagen paardrijden door het mooie istrië
 3 dagen paardrijden door het mooie istrië
 3 dagen paardrijden door het mooie istrië
 3 dagen paardrijden door het mooie istrië
 3 dagen paardrijden door het mooie istrië
 3 dagen paardrijden door het mooie istrië

Wil je er even tussen uit? Een korte vakantie? Dan is dit een ideaal arrangement. Drie dagen paardrijden door het mooie Istrië in de herfst, winter of het voorjaar. Genieten van het mooie landschap en de rust.

vanaf € 650

Ontdek de betoverende natuur van Istrië in het westen van Kroatië tijdens een prachtige trektocht te paard. Op brave, maar voorwaartse paarden - van wie een aantal ook heeft geacteerd in films - leer je de geschiedenis, legendes, geweldige landschappen en de keuken van het grootste schiereiland van de Adriatische Zee kennen. De boerderij telt veertien paarden. Het gaat om Arabieren, Arabische kruisingen, Engels volbloedkruisingen, trekpaarden en lokale paarden. Er is altijd een die bij jou past. De paarden worden gezadeld met trekkingzadels, op verzoek zijn er ook Engelse zadels De trektochten worden in groepen van twee tot zes ruiters gemaakt.

Istrië ligt vlakbij de Italiaanse grens, op drie uur rijden van Venetië. De kust is bedekt met geurige naaldbossen en het gebied zelf is erg groen. Het gebied kent een grote variëteit in flora en fauna. De westkust kent rijke, rode aarde en wordt Rood Istrië genoemd. De kern van het gebied bestaat uit klei en heet daarom grijs Istrië en de oostkust staat bekend als wit Istrië. Dit gebied kent hoge kliffen en is rotsachtig. Vele beekjes en riviertjes stromen door de valleien naar zee en in het landschap liggen pittoreske dorpjes.

Keuken
In de traditionele keuken worden dagelijks verse maaltijden bereid. Er wordt gekookt met eigen gekweekte groenten, verse vis en vlees. Bij de bereiding maken de koks gebruik van de lokale kruiden van het seizoen en van de lokale olijfolie. Zo wordt elke dag afgerond met heerlijk eten en een goed glas lokale wijn.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1: 
Aankomst op het vliegveld, verzameltransfer naar de boerderij. Of wie liever zelf een huurauto neemt: tochtje naar de boerderij op 25 kilometer van het vliegveld. Installatie in de kamer en kennismaking met de eigenaren en mede-ruiters. Het diner volgt en het schema wordt besproken. Als de tijd het toelaat, volgt een bezoekje aan de stallen en een rondleiding op de boerderij.

Dag 2:
Na een stevig, traditioneel ontbijt is het tijd om naar de paarden te gaan. De juiste matches worden gemaakt en dan maken we een kennismakingsritje in het open landschap. Het pad brengt je door typisch landschappen. Onderweg genieten we van de mooie uitzichten en van de heerlijke lunch. Na de lunch gaan we via een andere route terug naar de ranch. Vervolgens is er wat tijd om te ontspannen met daarop volgend een diner. 

Dag 3:
Na het ontbijt gaan we weer naar de paarden. Het belooft een spannende dag te worden, we rijden met de paarden naar Barban. Barban is het kleine stadje met een rijke geschiedenis en wat het meest interessant is, is de traditie van de '' Race for the Ring ''. De mensen die zijn geselecteerd om aan dit toernooi te mogen deelnemen, moeten strenge tests doorstaan om te bewijzen dat ze het waard zijn om in het spel te zijn. Hier zullen we ook stoppen met een korte picknick, waarna we onze paarden verlaten en het museum van '' Race for the ring '' gaan bezoeken. Na dit bezoek gaan we weer terug naar onze paarden en nemen een mooie route terug naar de ranch. In de avond is er een diner 

Dag 4:
Na het ontbijt gaan we naar de paarden. Vandaag staat een rit naar de kust op het programma. Het is een rit vol met  adembenemende uitzichten. Aangekomen bij de kust ziet u ruïnes van de oude molens en een ingang in een oude mijn. Hier is het ook tijd voor de paarden om even te rusten en wat water te drinken uit een zoetwater bron. Na de picknick vervolgen we ons pad weer terug naar de Ranch. In de avond is er een diner.

Dag 5:
Ontbijt en tijd voor vertrek (met eventueel een verzameltransfer)

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 4n *  
27/10/2020  - 30/04/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
€  650
€  650

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020 / 2021

Mogelijk te boeken tussen 27-10 en 30-04, op aanvraag. Elke aankomstdag mogelijk.

 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg.
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, koffie, thee, water en tafelwijn bij het diner
 • 3 dagen paardrijden, ong. 4 tot 7 uur per dag (totaal ong. 160 km)
 • Engelstalige begeleiding
 • Entree Museum
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Pula

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering